„Kauno dienos“ studijoje – prof. R. Kėvalas: šoksite iš pirmo ar devinto aukšto? | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – PROF. R. KĖVALAS: ŠOKSITE IŠ PIRMO AR DEVINTO AUKŠTO?

  • 63

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi vaikų gydytojas, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. dr. Rimantas Kėvalas.

Prasideda 5 – 11 metų vaikų skiepijimas nuo COVID-19. 36-erius metus vaikų gydytoju dirbantis R.Kėvalas apgailestauja, kad įvairiose darbo grupėse, priimančiose sprendimus dėl vakcinavimo šalyje, ilgai neatsirado vietos pediatrams.

„Paskaitęs informaciją SAM puslapyje koronastop vargu, ar skiepyčiau savo vaikus“, – liūdnai juokavo medikas.

Tad pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su R.Kėvalu apie didžiausias tėvų baimes, pasvertą riziką ir moksliniais tyrimais grįstas išvadas.

Esmė trumpai: seniai paneigtas mitas, kad vaikai ir paaugliai koronavirusu neserga. Serga, kartais labai sunkiai. O net ir persirgę besimptome forma, negali būti ramūs, nes gręsia pokovidinis daugiasisteminis uždegiminis sindromas, kuomet organizmas, paprastai tariant, nuo citokinų audros tiesiog „išprotėja“, dėl to pažeidžiama daugelis organų, tarp jų – ir širdis.

Taip pat daliai vaikų, persirgusių COVID-19, sutrinka įprastinė raida, jie jaučia bendrą nuovargį ir silpnumą, neturi jėgų net pakilti iš lovos. Kai moksliniai tyrimai didžiausią galimą vakcinos žalą daliai vaikų nurodo tik trumpalaikį galvos ar žasto skausmą, nuovargį ar šaltkrėtį. „Čia kaip šokti pro langą iš pirmo arba devinto aukšto“, – vaizdžiai skirtumą tarp vakcinos ir ligos apibrėžė R.Kėvalas.

GALERIJA

  • prof. dr. Rimantas Kėvalas
  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir prof. dr. Rimantas Kėvalas
  • prof. dr. Rimantas Kėvalas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (63)

Kaunas

Už kiek parsidavei šėtonui!!!?

Eva

Kažkaip tuos pandemijos metus niekas neimė į galvą kad vaikai sirgs ir be maskiu vaikščiojo ir skiepų nereikėjo ir susirgimų nebuvo kovidu, sirgo tik suaugę, bet tik pist ir pradėjo sirgt, tai dabar su skiepins bus pilnos ligoninės vaikų, o sakys pandemija nauja tik vaikus griebę,!!

Dana

Ko jūs puolate ant gydytojo. Jis neliepė jums skiepyti vaikų. Jis tik pasakė tiesą, kokios yra pasekmės. Jeigu jūs garantuojate, kad jūsų vaikas sunkiai nesirgs ir komplikacijų nebus, tai neskiepykite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS