Kauno įmonei uždrausta prekiauti nesaugia lenkiška paukštiena | KaunoDiena.lt

KAUNO ĮMONEI UŽDRAUSTA PREKIAUTI NESAUGIA LENKIŠKA PAUKŠTIENA

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) uždraudė rinkoje parduoti įmonės „Dargita Tau“ iš Lenkijos įsivežtus 645 kilogramus šviežios paukštienos.

Kaip pranešė tarnyba, nesaugi paukštiena vartotojų nepasiekė, mėsos gaminių įmonė įpareigota sunaikinti produkciją.

Pranešime teigiama, kad atliekant neplaninį Kaune veikiančios įmonės patikrinimą buvo aptikta neaiškios kilmės viščiukų broilerių skerdenėlių (600 kilogramų) ir vištienos filė (45 kilogramai). Nors įmonės atstovai teigė, kad produkcija buvo įsigyta iš Lenkijos įmonės „Galpol“, inspektoriams atliekant fizinį patikrinimą nustatyta, kad daugiau kaip trečdalis visos produkcijos (t. y. 45 kilogramai vištienos filė ir 195 kilogramai viščiukų broilerių) buvo be ženklinimo informacijos.

„Be to, įmonė negalėjo pateikti 405 kilogramų vištienos atsekamumo dokumentų, ženklinimo etiketės informacija nesutapo su siuntos dokumentais. Dėl netinkamos pakuotės neužtikrinta vištienos apsauga nuo išorės taršos, įmonėje nebuvo vykdoma gautos vištienos priėmimo kontrolė, duomenys neregistruoti priėmimo kontrolės žurnale“, – nurodo tarnyba.

Nurodoma, kad šiuo metu tyrimas tęsiamas, įmonei bus skirtos administracinio poveikio priemonės.

Naujausiais tarnybos duomenimis, per pastarąjį mėnesį (nuo 2019 metų gruodžio 31 dienos) paukščių gripo židinių iš viso užregistruota jau šešiose Europos valstybėse (Lenkijoje – 17, Slovakijoje – 2, Vengrijoje – 4, Rumunijoje – 2 ir po 1 Čekijoje bei Ukrainoje), iš viso 25-iuose paukščių ūkiuose ir 2 atvejai laukinėje faunoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

O ar saugu mums Broilerį į Seimą įsileist?.. :s

NA NA

su čia įmonę turu asmeninę patirtį ir pažintį ,todėl galiu pareikši savo nuomonę :---------įmonę ilgą laiką valdė žydukų šeimyna ,dešimtmečiais ,ten buvo baisi netvarka , baisi kolektyvo atmosfera ,antisanitarija ,produktai buvo daromi iš bekonų ,gamybos patalpos ,siaubingos ,nes veterinarija, ten užklysdavo ,tik kyšiu pasiimti ,nors ir gaudavo dažnai skundus ,prieš keletą metų šeimininkus vis dėl to privertė imtis tvarkytis ,bet žydeliai savo įmonę perleido, išnuomavo, ne ką geresniems šeimininkams ,kurie tik apsidažė ir toliau vykdė gamybą ,betvarkė ir antisanitarija liko ,ir ttt prekybai ten gera vieta, kaip ir sukčiavimams ,sėkmės ,baikit vieni kitus nuodyti,,

ALGIS

TOKIUS PRILYGINTI B A N D I T A M S IR ATIMTI LEIDIMUS , O PAČIUS UŽDARYTI ILGAM Į CYPĘ , TOKIE UŽ CENTĄ IR TĖVUS PARDUOTŲ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS