Kauno klinikinėje ligoninėje jau draudžiama lankyti ligonius | KaunoDiena.lt

KAUNO KLINIKINĖJE LIGONINĖJE JAU DRAUDŽIAMA LANKYTI LIGONIUS

  • 5

Penktadienį Kauno klinikinė ligoninė pranešė, kad gydymo įstaigoje atsirado daugiau ribojimų.

„Mieli pacientai ir jų artimieji, atsižvelgdami į Vyriausybės paskelbtą valstybės lygio ekstremalią situaciją visoje šalyje dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės griežtiname gripo epidemijos metu paskelbtą karantiną – ligonių lankymas įstaigoje draudžiamas. Būkite sveiki!“, – penktadienį feisbuke skelbia ligoninės atstovai.

Ketvirtadienį portalui kauno.diena.lt Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas teigė, kad ligoninėje kelias savaites yra paskelbtas gripo karantinas, tad papildomų ribojimų ar pokyčių ligoninės gyvenime dėl koronaviruso nesiimta.

„Kol kas mums nereikia nieko specialaus daryti, nes tokių priemonių prieš kelias savaites imtasi dėl paskelbtos gripo epidemijos. Ribojame ligonių lankymą, apriboti studentų srautai, iškabinti užrašai, kad yra gripo epidemija. Jau anksčiau buvo sustabdytos paskaitos nėštukėms. Dėl planinių ligonių guldymų į terapinius skyrius ir operacijų, tai jei įmanoma palaukti, tai norima palaukti. Kadangi Vilniuje nebuvo paskelbta gripo epidemija, tai jie nusprendė taikyti tokią pačią strategiją“, – ketvirtadienį sakė ligoninės atstovas S. Tvirbutas. Anot jo, medikų konferencijos nėra ribojamos.

S. Tvirbutas teigė, kad asmenys, kuriems įtariamas COVID-19, vežami į Infekcinių ligų korpusą – nuo kitų skyrių izoliuotas patalpas su atskiru įėjimu. Šiuo metu čia yra apie 10 lovų, bet yra galimybė skubiai išplėsti vietas ligoniams su ūmiomis infekcijomis.

Portalas kauno.diena.lt jau skelbė, kad nors pirmasis koronaviruso (COVID-19) infekcijos atvejis patvirtintas Šiauliuose, Kauno klinikos penktadienį ėmėsi visų būtinų prevencinių priemonių, siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui.

Prie Traumų ir skubios pagalbos centro nuo penktadienio stovi nauja ir šildoma Lietuvos kariuomenės palapinė, kurioje vyksta pacientų rūšiavimas. Tiek suaugę, tiek vaikai įleidžiami per vienas duris – Suaugusių priėmimą.

Kauno klinikų nuotr.

Palapinėje jus pasitikę specialistai pateiks kontrolinius klausimus, susijusius su koronaviruso prevencija. Atsakę į juos, jūs:

a) būsite įleisti į Skubios pagalbos skyrius įprasta tvarka;

b) jeigu specialistai pastebės riziką dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija, jūs busite izoliuoti atskirose patalpose, kol atvyks GMP automobilis ir jus perveš į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.

GALERIJA

  • Kauno klinikinėje ligoninėje jau draudžiama lankyti ligonius
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Balamutas

Būtina griežtai uždraust personalui palikt ligoninės teritoriją, kad neatneštų iš miesto užkrato. Be to baidyt varnas ir balandžius, nes ir jie potencialūs užkrato nešiotojai, kaip ir personalas.

...

O kam lavonus lankyt?.. :/

!!!!!!!

Ligoninės personalas neapsaugotas nuo užkrato, nes neaprūpinti respiratoriais. Negalima rizikuoti medikų ir personalo sveikata.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS