Kauno klinikose medikai kovoja dėl COVID-19 sergančio naujagimio gyvybės | KaunoDiena.lt

KAUNO KLINIKOSE MEDIKAI KOVOJA DĖL COVID-19 SERGANČIO NAUJAGIMIO GYVYBĖS

  • 29

Kauno klinikose medikai kovoja dėl COVID-19 sergančio naujagimio gyvybės.

Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas LNK žinioms penktadienį sakė, kad sunkiai sergantis naujagimis gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

Anot mediko, trečdalis vaikų, patenkančių į ligoninę dėl COVID-19, guldomi į intensyvios terapijos skyrių.

LNK žinių teigimu, Kauno klinikų reanimacijoje gydomi du mažamečiai.

Vis daugiau vaikų, kuriems būtinos deguonies kaukės. Lengvai persirgusiems vaikams po kelių savaičių gali kilti net sunkių komplikacijų.

„Palyginti su ankstesniu pandemijos laikotarpiu, atsiranda sunkiai sergančių vaikų, kuriems reikia papildomai teikti deguonį. Tai kelia nerimą“, – sakė Santaros klinikų Vaikų infekcinių ligų skyriaus vedėja Inga Vaškevičienė.

Kauno klinikų intensyvios terapijos klinikos vadovas Tomas Tamošuitis "Info dienai" teigė, kad Kauno regione COVID-19 situacija blogėja, o reanimacijos lovos pildosi itin greitai.

„Pagrindinėse COVID-19 gydančiose ligoninėse didinamas ne tik lovų skaičius, bet jau plečiamas ir ligoninių, teikiančių šią paslaugą, kiekis“, – sakė T.Tamošuitis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Kai antivakseris tai kvailas ir bukas. Jis viską išmanantis, suprantantis, kiti visi ir medikai melagiai ir nupirkti. Tai parodo jūsų bukumą. Ir susirgę nepulkite pas tuos medikus jei jais nepasitikite.

By. Rka paklojęs

Jau blyyyn SITOKIA PASAKA AVIMS padare :-)))))) ŠUDPASIO vergai patikejo chui pasaka :-)))) Me Mee meee

Gal čia

Įžymiosios antivakserės Lidžitos Kolosauskaitės kūdikis? Ji kaip tik turėjo gimdyti ir feisbuke gyrėsi, kad niekaip prieš eidama į gimdyklą nesileis testuojama. Ir iš kur tas noras užkrėtinėti kitus, net savo kūdikį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS