Kauno kolegijos absolventės: čia radome viską, ko reikia sėkmingai karjerai | KaunoDiena.lt

KAUNO KOLEGIJOS ABSOLVENTĖS: ČIA RADOME VISKĄ, KO REIKIA SĖKMINGAI KARJERAI

  • 0

Vienas pagrindinių studijų Kauno kolegijoje privalumų – dėmesys ne tik tvirtam teorinių žinių pagrindui, bet ir maksimaliam praktinių įgūdžių lavinimui. Be kokybiško išsilavinimo, šios aukštosios mokyklos studentai bei absolventai akcentuoja, kad studijų metu juos lydėjo palaikantys, padrąsinantys ir padėti pasiruošę dėstytojai.

Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos absolventė Reda Kazlovaitė bei trečiakursė Vaida Nainė sako, kad džiaugiasi savo pasirinkimu studijuoti būtent Kauno kolegijoje ir atskleidė, kad jų lūkesčiai buvo pateisinti su kaupu.

Po studijų įsteigė savo darželį

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programą Kauno kolegijoje baigusi R. Kazlovaitė po studijų ne tik iškart įsidarbino, bet, prabėgus keleriems metams, ir pati įkūrė vaikų darželį.

„Baigusi studijas, Kauno kolegijos dėstytojų pagalba greitai radau darbą viename iš Kaune esančių valstybinių darželių. Po kurio laiko gavau pasiūlymą dirbti privačiame darželyje. Darbas buvo įdomus, buvo smagu dirbti su mišraus amžiaus vaikais, kartu tobulintis, augti. Praėjus porai metų, natūraliai kilo noras pabandyti kažką naujo, todėl kelių tėvelių ir aplinkinių paskatinta pati atidariau privatų darželį, kuris veikė 9 metus“, – savo karjeros kelią prisiminė Kauno kolegijos absolventė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kalbėdama apie studijas, R. Kazlovaitė džiaugėsi, jog turėjo galimybę įgyti praktinių įgūdžių, kurie vertingi ne tik žengiant pirmuosius žingsnius baigus studijas, bet dar studijų metu leidžia geriau įvertinti, koks bus būsimo darbo pobūdis. „Labai smagu, kad studijų metu paskaitose įgytas teorines žinias galima pritaikyti praktikoje. Kadangi Kauno kolegijoje praktikos yra tokios dažnos, tai padeda pritaikyti ką tik gautas žinias ir išbandyti pasirinktą profesiją. Naujų patirčių ir įgūdžių taip pat galima įgyti ir mainų programoje vykstančiose praktikose“, – sakė R. Kazlovaitė ir džiaugėsi, jog į Švediją galėjo išvykti tiek studijuoti, tiek atlikti praktiką.

„Dėka „Erasmus+“ mainų programos, pavyko išvykti į Švediją. Buvo labai įdomu pamatyti kaip vyksta studijos viename iš Švedijos universitetų, patirti kitos šalies studentišką kasdienybę. Pasinaudojusi „Erasmus+“ mainų programa į Švediją išvykau ir antrą kartą, tik jau praktikai. Per keturis praktikos mėnesius teko pabuvoti trijose skirtingose vaikų ugdymo įstaigose. Buvo labai naudinga apsilankyti ir pamatyti kaip vyksta vaikų ugdymas ir švietimas tokioje šalyje“, – apie tarptautines galimybes, atsivėrusias studijų metu, pasakojo R. Kazlovaitė bei pridūrė, jog visada žinojo, kad nori studijuoti būtent Kauno kolegijoje.

„Visada žinojau, jog noriu studijuoti Kauno kolegijoje, čia studijavo keletas mano draugų, tad išgirdus gerus jų atsiliepimus nekilo abejonių kur norėsiu studijuoti“, – apie pasirinkimą studijuoti Kauno kolegijoje sakė R. Kazlovaitė.

Labai smagu, kad studijų metu paskaitose įgytas teorines žinias galima pritaikyti praktikoje.

Absolventė atskleidė, kad Kauno kolegijoje pasinėrė ne tik į praktiškų studijų atradimus – čia ji rado palaikančius, padėti pasiruošusius dėstytojus. „Artimas kontaktas su dėstytojais, jų noras padėti, paskatinimas nebijoti ir išbandyti savo jėgas įvairiose veiklose, pagalba praktikų metu. Bendravimas ir bendradarbiavimas norint įsidarbinti pabaigus studijas“, – savo atradimus vardijo R. Kazlovaitė.

Praktiškos studijos ir palaikantys dėstytojai

Praktiškų studijų ir palaikančios aplinkos atradimais dalinasi ir Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo trečiakursė V. Nainė. „Studijos Kauno kolegijoje suteikia daug teorinių žinių, kurias studentai pritaiko praktikoje. Kiekvieną semestrą turėjau praktiką, mano atveju tai buvo ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kur galėjau ne tik pritaikyti įgytas teorines žinias praktiškai, bet ir pasisemti naudingų patarimų iš mentoriaus praktikos metu, susipažinti su darbo specifika, įvertinti savo silpnąsias ir stipriąsias puses. Dar labai džiugu tai, jog kolegija pasiūlo praktikos vietas, studentui pakanka tik pasirinkti norimą įstaigą iš sąrašo.

Praktinių žinių suteikimą vertinu labai teigiamai. Dėl praktinių įgūdžių lavinimo ir pasirinkau studijuoti kolegijoje, kadangi man buvo svarbu ne tik žinoti teorinius dalykus, bet ir mokėti juos pritaikyti. Džiaugiuosi, kad pasirinkau būtent šią aukštąją mokyklą“, – apie praktinių įgūdžių lavinimo ir suteiktų teorinių žinių balansą sakė Kauno kolegijos studentė.

V. Nainė prisiminė, jog atlikdama praktiką sulaukė ne tik mentoriaus pagyrimų dėl puikiai atliekamų užduočių, bet ir darbo pasiūlymo. „Pamenu, kiekvienos praktikos metu vis galvodavau, kad dar nemoku vieno ar kito dalyko, kad trūksta žinių. Tačiau kiekvienos praktikos metu ši baimė dingdavo, nes žinių pakakdavo, kartais net mentorius stebėdavosi, jog viską labai lengvai atlieku – man tai atrodydavo labai paprasta, kadangi kolegijoje buvau išmokusi. Kartais klausdavo ar tikrai kolegijoje o ne universitete studijuoju.

Asmeninio archyvo nuotr.

Jau pirmosios pedagoginės praktikos metu iš darželio sulaukiau pasiūlymo dirbti. Tačiau nenorėjau, kad nukentėtų studijos, todėl laukiau kol pabaigsiu mokslus ir tada galėsiu pilnai atiduoti visas jėgas darbui. Ir dabar su nekantrumu laukiu kol pasibaigsiu studijas ir tada galėsiu pradėti dirbti. Esu tikra, kad baigus šias studijas įgytas dokumentas „nedulkės stalčiuje“, kaip dažnai būna, bet pasitarnaus realiame gyvenime“, – apie praktinių įgūdžių svarbą tolesniame karjeros kelyje sakė V. Nainė.

Be praktinių įgūdžių Kauno kolegijos studentė sako įžvelgianti ir daugybę kitų privalumų, kuriuos suteikia studijos šioje aukštojoje mokykloje. „Man didžiausi kolegijos privalumai yra tai, jog visas teorines žinias gali panaudoti praktiškai, galimybė atlikti praktiką skirtingose ikimokyklinio ugdymo įstaigose, prireikus galima studijuoti laisvu grafiku (pvz., gimus vaikui ar dirbančioms studentėms), dėstytojų kompetentingumas ir supratingumas, greitas reagavimas ir pagalba prireikus, galimybė dalyvauti projektuose, įdomios studijos, daug vaizdinės medžiagos, galimybė ieškoti ir pačiam atrasti atsakymus į klausimus, kolegija padeda įsidarbinti, galimybė studijas tęsti universitete magistratūroje, didelis prieinamumas prie elektroninių išteklių ir daug kitų privalumų“, – studijų Kauno kolegijoje pranašumus vardijo V. Nainė.

„Studijuoti pasirinkau Kauno kolegiją, nes buvau girdėjusi daug teigiamų atsiliepimų ir žinojau, jog čia turėsiu galimybę teorines žinias pritaikyti praktiškai. Taip pat mano vyras yra baigęs šią kolegiją ir jo atsiliepimai ir prisiminimai labai geri, todėl net neabejodama pasirinkau šią aukštąją mokyklą ir tikrai nesuklydau“, – apie pasirinkimą studijuoti Kauno kolegijoje sakė Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo studijų programos studentė.

„Studijos Kauno kolegijoje pakeitė mano mąstymą, daug ką pradėjau kitaip matyti, suteikė praktikos vietas, kuriose buvo galima pritaikyti savo žinias, susipažinau su nuostabiomis ikimokyklinio ugdymo auklėtojomis su kuriomis iki šiol bendraujame. Dėstytojai tikri savo srities profesionalai dalinosi ne tik teorinėmis bet ir praktinėmis žiniomis. Paskaitos įdomios ir vaizdingos. Tikrai labai džiaugiuosi pasirinkus šią aukštąją mokyklą, nes tai buvo pats geriausias ir prasmingiausias laikas kurį praleidau studijuodama“, – dalijosi V. Nainė.

Daugiau apie studijas Kauno kolegijoje www.kaunokolegija.lt

GALERIJA

  • Kauno kolegijos absolventės: čia radome viską, ko reikia sėkmingai karjerai
Kauno kolegijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS