Kauno ligoninė atnaujina gydymo paslaugų teikimą mažiesiems ligoniams | KaunoDiena.lt

KAUNO LIGONINĖ ATNAUJINA GYDYMO PASLAUGŲ TEIKIMĄ MAŽIESIEMS LIGONIAMS

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninės Šilainiuose esančiame padalinyje atnaujinamos Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir iš dalies stacionarinės paslaugos vaikams, kurie serga infekcinėmis ligomis arba vykdoma stebėsena bei tyrimai jas įtariant.

Anot ligoninės atstovės Jūratės Kuzmickaitės, šiame padalinyje nuo seno teikiama pagalba ir gydomi infekcinėmis ligomis sergantys mažieji pacientai. Ligoninėje pacientams įrengtos jaukios ir patogios patalpos. Jos, priklausomai nuo ligos pobūdžio, padalytos į atskiras zonas, todėl eliminuojama tikimybė sergančiam vaikui užsikrėsti dar kitomis ligomis. Tačiau prasidėjus COVID-19 pandemijai, paslaugų apimtys ten buvo ženkliai apribotos.

„Vaikai, kuriems įtariama ar patvirtinta žarnyno infekcija, priimami atskirose patalpose nuo tų, kurie atvyksta dėl kitų susirgimų. O į izoliacinį boksą (palatą) su atskiru įėjimu atvyksta meningokoko, vėjaraupių, tymų, raudoniukės simptomų turintys ligoniai", – pasakojo Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjas, vaikų intensyvios terapijos gydytojas Darius Varaškevičius.

LSMU Kauno ligoninės Šilainių padalinyje įrengti apžiūros kabinetai, stebėjimo palatos, echoskopijos ir procedūrų kabinetai. Visose palatose, kur įrengti atskiri sanitariniai mazgai, ligoniukai praleidžia nuo 4 iki 24 val., – kol kiekvienas mažasis pacientas apžiūrimas, atliekami tyrimai, nustatoma diagnozė ir nusprendžiama, kokį tolesnį gydymą – ambulatorinį ar stacionarinį – jam paskirti.

Dalis mažųjų ligonių su gydytojų rekomendacijomis ir paskyrimais išvyksta namo, kitiems tenka pasilikti ligoninėje stacionariniam gydymui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Getas

Dar liko gyvu? .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS