Kauno ligoninės atstovas apie COVID-19 situaciją: staigaus kilimo kol kas nėra | KaunoDiena.lt

KAUNO LIGONINĖS ATSTOVAS APIE COVID-19 SITUACIJĄ: STAIGAUS KILIMO KOL KAS NĖRA

  • 1

LSMU Kauno ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas pasidalijo pamąstymais apie koronaviruso aktualijas.

„Beveik optimistinis pamąstymas apie skaičius ir virusą. Skaičiai yra gerai, nes tai faktai. Bet jų interpretacijos kelia daug bangų. Ar pakankamai ištiriama? Ar atvejų daug, ar mažai lyginant su kitoms ligomis ir mirtimis nuo jų? Ar nėra paklaidų statistikoje? Ar lovų užtenka, o gal jų dar daug ir t.t.? Sau jau senokai esu pasilikęs tik vieną pandemijos masto įvertinimo kriterijų – sunkių koronaviruso ligonių skaičių konkrečioje ligoninėje, kurioje dirbu. Nes čia yra tikras gyvenimas, – feisbuke trečiadienį rašo Kauno ligoninės vyr. komunikacijos specialistas. –  Po naujametinio savaitgalio buvo užimtos 249 lovos, bet po poros dienų vėl turime 232, neskaitant dar 30 susirgusių ligonių kituose įstaigos padaliniuose. Kasdien numiršta 6-8 žmonės. Taigi staigaus kilimo į viršų, koks buvo nuo rugsėjo iki gruodžio vidurio, bent kol kas nėra. Kaip ne kartą esu sakęs, neaukojant dar daugiau paslaugų, plėstis nėra galimybių, nes neužtektų personalo. Paskutinė plėtra perkėlus poros skyrių darbuotojus į Šilainius buvo gruodžio pradžioje – tada lovų padaugėjo nuo 200 iki 240, o ligonių skaičius nuo praeito mėnesio svyruoja apie 230 be gulinčių izoliacijoje kituose skyriuose.“

Anot S. Tvirbuto, jeigu daugės sunkiai COVID-19 sergančių ligonių, tada dar labiau kentės žmonės, kurie serga kitomis ligomis.

„Taip, aš pritariu ir koronaviruso, ir reakcijų į jį skeptikams – tikrai kenčia kitų ligų kamuojami žmonės, karantino psichologinės pasekmės gali būti liūdnos, žlunga verslai. Bet dūstančio paciento ir medikų statistikos interpretacijos, filosofijos ir feisbukinės teorijos neguodžia, kai sunkių ligonių būna prigūžėję vienu ir tuo pačiu metu. Dar gerai, kad netenka rinktis, kam duoti deguonies kaukę arba ventiliavimo aparatą, o kam ne. Asmeniškai tikiuosi, kad jau po mėnesio situacija ims iš lėto gerėti, o vasarą terapijos ir chirurgijos padaliniuose Šilainiuose vėl bus gydomi ne COVID-19 ligoniai. O ir Infekcinių ligų skyriuje pagaliau galės būti įvairių infekcinių ligų pacientai. Žiūrėsime, ar tas mano optimizmas pagrįstas ir koks orakulas iš manęs bus. Saugokime save“, – įrašą baigė ligoninės atstovas. 

Portalas jau skelbė, kad nuo COVID-19 pasveikusiųjų skaičius Kaune artėja prie 10 tūkst.

Nuo pandemijos pradžios Kaune patvirtinta 16209 užsikrėtimo koronaviruso infekcija atvejai. Pasveiko 9292, tebeserga 6649 žmonės. Praėjusią parą nustatyti 349 nauji COVID-19 atvejai. Per savaitę jų skaičius padidėjo 7,87 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Penktadienis13

Remiantis NVSC, gal sergančių ir 6000, bet remiantis logika, manau ir 4000 nesieks. Kaip su mirtim NVSC ne visus duomenis gauna, tai dar baisiau su pasveikusiais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS