„Kauno maratono“ organizatoriai: suspenduota antrą vietą užėmusi bėgikė Z. Kosač | KaunoDiena.lt

„KAUNO MARATONO“ ORGANIZATORIAI: SUSPENDUOTA ANTRĄ VIETĄ UŽĖMUSI BĖGIKĖ Z. KOSAČ

  • 5

„Kauno maratono“ organizatoriai pranešė apie suspenduotą bėgikę Zitą Kosač, kuri maratone iškovojo antrą vietą.

„Mes, kaip ir jūs, įdėmiai sekame žinias apie bėgikų bendruomenę sukrėtusį pranešimą, kad šių metų „Vilniaus maratono“ nugalėtojos dopingo testas buvo teigiamas. Vienareikšmiškai pasisakome tik už švarų sportą ir netoleranciją bet kokiems tokio pobūdžio nusižengimams. O taip pat – už skaidrumą ir tokių nusižengimų viešinimą. Šiemet vykusio „Kauno maratono“ nugalėtojams buvo atliekami Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos įkurto Lengvosios atletikos antidopingo padalinio (Athletics Integrity Unit (AIU)) antidopingo testai. Atlikus tyrimus akredituotoje laboratorijoje Varšuvoje, gauti rezultatai, kad vienos iš „Kauno maratono 2023“ nugalėtojų mėginys galimai yra teigiamas“, – penktadienio rytą paskelbė „Kauno maratono“ organizatoriai.

Anot jų, bėgikė Z. Kosač, maratono distanciją įveikusi per 2:54:42 val. ir moterų grupėje užėmusi antrą vietą, šiuo metu yra suspenduota, kol bus baigtas tyrimas ir priimti tolimesni sprendimai.

Kaip skelbiama, laukiant pranešimo apie galutinius rezultatus bei nurodymus, sankcijos sportininkei galės būti taikomos tik gavus oficialų galutinį sprendimą iš AIU.

Kaip jau buvo skelbta, prieš du mėnesius Vilniuje vykusiame maratone – skandalinga istorija. Paaiškėjo, kad moterų maratono distancijos nugalėtoja Vilmantė Stašauskaitė vartojo dopingą. Moters mėginyje rasta papildo, kuris sporte uždraustas jau septynerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Sveikatos niuansai

Pastaruoju metu nuo padidinto fizinio krūvio mirė daug vakcinuotų sportininkų, pareigūnų, todėl medikamentai skirti širdies darbui, kraujotakai gerinti gali išgelbėti sportininkui gyvybę.

babai

tik spėju - labai rusai tą vaistą mėgo. Todėl padarė dopingu. Jis per dien neišsigaruoja tai rusa ne viena pagavo.

prisiuoscius kokso leke iskisus lieziuvy

ir issketus visas skyles kad oras lengvai garuotu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS