Kauno menininkų namai kviečia atrasti negirdėtas V. Putvinskio gatvės istorijas | KaunoDiena.lt

KAUNO MENININKŲ NAMAI KVIEČIA ATRASTI NEGIRDĖTAS V. PUTVINSKIO GATVĖS ISTORIJAS

  • 1

Gegužės 23 d., šį šeštadienį, minint Kauno gimtadienį ir Kaimynų dieną, Kauno menininkų namai (KMN) kviečia visus atšvęsti jau tradicine tapusią V. Putvinskio gatvės dieną.

Kadangi šiais metais karantinas neleidžia rengti visą dieną šurmuliuojančio festivalio, kauniečiai kviečiami V. Putvinskio gatvę atrasti kitu būdu – dalyvaujant žaidime, kuris nuves į netikėtas gatvės vietas. Žaidimo dalyviai bus apdovanoti specialiai šiai dienai išleistu gatvės istorijų leidiniu.

Sekdami Kauno menininkų namų sukurtu maršrutu kauniečiai ir miesto svečiai pažins tokią V. Putvinskio gatvę, kai kiemai ir šaligatviai skambėjo ne tik tarpukario diplomatų reikalais, bet ir sovietų milicijos studentų armonikų melodijomis, hipių džiazavimu, o nuo gatvės kalnų ant kuprinių žiemą leisdavosi lietuvių, romų ir kitų tautybių vaikai.

Gegužės 23 d. nuo 12 val. iki 18 val. visi kviečiami į KMN lauko terasą, kur bus galima sužinoti Putvinskio gatvės dienos žaidimo taisykles ir pavartyti naujai išleistą V. Putvinskio gatvės istorijų leidinį.

Terasoje taip pat įsikurs Kultūros infocentras ir skaitykla, kur vaišinantis kavos puodeliu, bus galima susipažinti su Kauno kultūros lauko renginiais ir veiklomis, pavartyti naujausius skaityklos meno ir kultūros leidinius lietuvių bei anglų kalba ir namo parsinešti naujus bei archyvinius „Kaunas pilnas kultūros“ leidinius.

Taisyklės bus paskelbtos šeštadienio rytą Kauno menininkų namų socialiniuose tinkluose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

RITA

Kokia graži Kauno m. medicinos sesučių nuotrauka! Pirmoje eilėje, antra iš dešinės, Adelė Povilauskaitė Varaneckienė, daugybę metų išdirbusi Kauno Klinikų, vaikų skyriuje. Jai šiuo metu 91 metai, gyvena Kaune.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS