Kauno mero atstovas spaudai T. Grigalevičius vadovauja ir knygynui | KaunoDiena.lt

KAUNO MERO ATSTOVAS SPAUDAI T. GRIGALEVIČIUS VADOVAUJA IR KNYGYNUI

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevčius vadovauja Kauno centriniam knygynui.

Šis 100 proc. savivaldybei priklausantis knygynas 2016 metais buvo išnuomotas prekės ženklą „Pegasas“ valdančiai bendrovei „ALG Knygynai“.

Apie tai, kad knygynui vadovauja mero patarėjas, trečiadienį pranešė opozicinė Kauno miesto savivaldybės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

Tai, kad yra paskirtas nepilnu etatu vadovauti knygynui, BNS trečiadienį patvirtino ir pats T. Grigalevičius. Jis nurodė knygynui vadovaujantis nuo 2016 metų pradžios. Pats patarėjas negali paaiškinti, kodėl šių aplinkybių nedeklaravo per mėnesį, kaip tai įpareigoja įstatymai, bet sako deklaraciją jau ištaisęs.

„Gavau tokį pasiūlymą ir jį priėmiau, dirbu puse etato. O netikslumą deklaracijoje ištaisiau ir tikiuosi, kad komisija (VTEK – BNS) į tai atsižvelgs. Tai nebuvo tikrai piktybinis ketinimas nuslėpti, negalėčiau nurodyti priežasties, kodėl to nepadariau“, – BNS sakė jis.

Mero komunikacijos strategas sako nematantis interesų konflikto, kad eidamas šias pareigas administracijos direktoriaus buvo paskirtas vadovauti knygynui.

„Aš, dirbdamas mero patarėju ryšiams su visuomene, nepriiminėju jokių sprendimų, susijusių su įmonių valdymu“, – tvirtino T. Grigalevičius.

Kauno konservatoriai atkreipia dėmesį, kad šie darbo santykiai neatsispindi T. Grigalevičiaus privačių interesų deklaracijoje bei nurodo kreipęsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), klausdami, ar tai nėra įstatymo pažeidimas.

T. Grigalevičius teigia savo deklaraciją jau papildęs ir šią informaciją nurodęs. Viešai VTEK puslapyje prieinamoje deklaracijoje duomenys apie šią jo veiklą dar nėra skelbiami.

Kovo pradžioje savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas pripažino, kad interesų nėra deklaravę dauguma savivaldybės įmonių valdybų narių. Dėl to į VTEK kreipėsi opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos frakcijos narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kas skundikai?

T. Grigalevičius sąžiningai tarnavo ir Kupčinskui, girdamas jį už mokesčių mokėtojų pinigus. Dabar jis yra Matijošaičio komandos narys, tos komandos, kuriai Matijošaitis, kaip jis pats sakė, gali vadovauti iš Havajų. O į klausimą ką veiks UAB "Centrinis knygynas" direktorius, kai jokios veiklos neliko, Petrauskas atsakė: - administruos nuomos mokestį. Žinoma, jie visi, vadovaujami Matijošaičio myli Lietuvą ir Kauną, jiems visiems gaila medžių. Užtai visi kauniečiai myli Matijošaitį. Ir linki jiems sėkmės. Galiausiai ne savivaldybės reikalas prekiauti knygomis, kaip pareiškė liberalas Kairys. Jie kalba - jie žino.

Purvas

Čia turbūt priedas prie atlyginimo, nes prie patarėjo pareiginės algos tik 60proc prisidėjęs patarėjas, trūksta. O pamiršęs puikiai viską, net rekvizitai.lt nerodė vadovo, greičiau viskas suslėpta. Čia turbūt dar ir atlygis už paslaptingo savivaldybės pagyrų puslapio moderavima kaunas-kalba. Vieningi valdo

Kokiam dar

"centriniam knygynui"? Nebeliko Centrinio knygyno, nebėr jo! Užpegasino padorų knygyną ir dar tyčiojasi, jo vardu prisidengdami? Skaitantys žmonės dar prisimena, koks knygų pasirinkimas tame knygyne buvo prieš pegasinimą. Ir mato, koks yra dabar... Ir visa tai vadinasi "kultūros sostine"... Kur ta kultūra Kaune? Net bukinistų Laisvėj nebeliko, visų kitų sunaikintų arba ruošiamų sunaikinimui kultūros ir paveldo objektų nebeminint.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS