„Kauno metų automobilis 2020“: atmosfera kaista | KaunoDiena.lt

„KAUNO METŲ AUTOMOBILIS 2020“: ATMOSFERA KAISTA

  • 1

Jeigu kalbėtume automobilių lenktynių terminologija, tai beliko vos keli posūkiai iki finišo tiesiosios "Kauno metų automobilio 2020" rinkimuose. Galinčių tapti geriausiu ne vienas, o rezultatų skirtumas itin mažas.

Atkakli kova

Kelias savaites internetinio portalo kauno.diena.lt skaitytojai galėjo atiduoti savo balsą už vieną iš 37 kandidatų, galinčių tapti geriausiu "Kauno metų automobiliu 2020".

Vos tik prasidėjus balsavimui, į priekį išsiveržė mažesnysis praėjusių metų "Lietuvos metų automobilis 2019" konkurso nugalėtojo "Peugeot 508" brolis "Peugeot 208", į konkursą atriedėjęs vos tik jam prasidėjus. Jam ant kulnų lipo ir galiausiai aplenkė "Toyota RAV4" – ilgai lauktas legendinio ir daugelio mėgiamo didesnio pravažumo (SUV) automobilio modelis.

Kauniečių simpatijų balsus portale kauno.diena.lt geriausiai renka "Toyota RAV4" ir "Peugeot 208", tačiau netikėtai jiems ant kulnų lipa "Seat Tarraco", "Suzuki Vitara" ir "Volvo S60".

"Toyota" atstovai Lietuvoje šiemet džiaugiasi stybtelėjusiais į viršų pardavimais dėl to, kad rinkai pasiūlė ne vieną naujieną ir ilgai lauktą modelį ar naują jo versiją – atnaujintą "Corollą", ir "Avensis" pakeitusį "Camry". Kad šiems automobiliams nestinga susidomėjimo galima pamatyti ir atidžiau pasidairius gatvėse – naujųjų "RAV4", kuriuos Lietuvoje galima įsigyti nuo metų pradžios, vis daugiau ir daugiau, tad ir gerbėjų palaikymo "Kauno metų automobilio" rinkimuose šiam modeliui nemažai.

"Didesnio pravažumo modeliai dabar išgyvena populiarumo bangą, vis daugiau naują automobilį besirenkančių žmonių dairosi būtent šios kategorijos automobilio. Šių metų "Lietuvos metų automobilio" konkurse didesnio pravažumo automobilių daugiau nei pusė. Taigi dabar SUV mados laikas", – sako Žurnalistų autoklubo prezidentas ir vienas iš "Metų automobilio" konkurso organizatorių Valdas Valiukevičius.

Yra netikėtumų

Prieš dvejus metus savo miesto automobiliu kauniečiai išsirinko "Audi Q5", kuris priskiriamas SUV kategorijai, net ir praėjusiais metais nugalėjusi "Hyundai Kona EV" primena mažuosius didesnio pravažumo automobilius. Taigi tendencijos, kas automobilių pirkėjams dabar svarbu labai aiškios. "SUV savyje suderina kelis praktiškumo elementus – talpi bagažinė, erdvesnis salonas, patogiau įlipti/išlipti iš automobilio, o jį vairuojantis asmuo dėl aukštesnės sėdėsenos jaučiasi geriau, nes didesnis akimis aprėpiamas plotas", – sako V.Valiukevičius.

Taigi kauniečių simpatijų balsus portale kauno.diena.lt geriausiai renka "Toyota RAV4" ir "Peugeot 208", tačiau netikėtai jiems ant kulnų lipa "Seat Tarraco", "Suzuki Vitara" ir "Volvo S60". Tad net ir iš kol kas daugiausiai balsų surinkusių automobilių penketuko, net trys yra SUV modeliai. Įdomu, kad tik du automobiliai, pelnę kauniečių simpatijų balsus, yra "Lietuvos metų automobilio 2020" TOP 7. Prieš savaitę Žurnalistų autoklubas paskelbė geriausiųjų septynetuką, kuriame yra "Peugeot 208", "Volvo S60", "Renault Clio", "Toyota Supra", "Toyota Corolla", "Škoda Kamiq", "Mercedes Benz GLE".

Dar galite balsuoti

"Pamatę, kad "Kauno metų automobilio 2020" atmosfera kaista, nusprendėme paslėpti, kiek balsų atiduota už vieną ar kitą automobilį ir įnešti šiek tiek daugiau intrigos. Galiu pasakyti, kad intriga rinkimuose nuo to tik dar labiau augo, nes pakilo tie automobiliai, kurie nuo pirmaujančiųjų buvo ženkliai atsilikę. Dabar balsų skirtumai minimalūs, tad iki paskutinės akimirkos, kai baigsis balsavimas "Kauno metų automobilio rinkimuose 2020", o tai įvyks trečiadienį, lapkričio 27-ąją 24 val., nėra aiškaus lyderio. Tad kviečiu visus kauniečius aplankyti specialią platformą portale kauno.diena.lt ir atiduoti balsą už sau labiausiai patikusį automobilį", – sako "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas.

"Lietuvos metų automobilis 2020" paaiškės iškilmingame renginyje lapkričio 29 d., tuo pat metu kauniečiai sužinos ir koks automobilis geriausias jų akimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

ŠIAIS LAIKAIS METŲ AUTO SIŪLAU toyota YARIS , METINIS DEGALŲ SUNAUDOJIMO VIDURKIS 1KM 65 GRAMAI BENZINO , APIE APLINKOS TARŠĄ NEGALI BŪTI NEI KALBOS .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS