Kauno mokyklose pradedamas šildymo sezonas, gyventojams dar teks palaukti | KaunoDiena.lt

KAUNO MOKYKLOSE PRADEDAMAS ŠILDYMO SEZONAS, GYVENTOJAMS DAR TEKS PALAUKTI

Nors sinoptikai nurodo, jog praėjusią savaitę Kaune net keturias dienas iš eilės vidutinė paros temperatūra buvo mažesnė nei 10 laipsnių, tačiau Kauno miesto savivaldybė kol kas delsia įjungti šildymą gyventojams. Nuo trečiadienio šiluma pasieks tik viešąsias įstaigas.

Žema oro temperatūra

Nustatyta, jog jei vidutinė paros temperatūra tris paras iš eilės būna mažesnė, nei 10 laipsnių šilumos, tuomet privaloma pradėti šildymo sezoną. Taip būtina užtikrinti reikiamas higienos normas.

Lietuvos hidrometeororologijos tarnybos duomenimis, praėjusią savaitę Kaune buvo net keturios dienos iš eilės, kuomet vidutinė oro temperatūra nukrito žemiau 10 laipsnių.

Sinoptikai nurodė, kad Kauno meteorologijos stotis fiksavo, jog rugsėjo 17 d. vidutinė paros oro temperatūra buvo 9,2 laipsniai šilumos, rugsėjo 18 d. – 8,2, o rugsėjo 19 d. – 8,6, rugsėjo 20 d. – vos 7,7 laipsniai. Rugsėjo 21-ąją temperatūra taip pat buvo per mažą žingsnį nuo normos, kuomet turi būti įjungtas šildymas. Tądien vidutiniškai termometro stulpelis pakilo iki 10,1 laipsnių šilumos.

Įjungs ne visiems

Tačiau nepaisant gerokai žemiau leistinų higienos normų atvėsusių orų, šildymo sezonas Kaune oficialiai neprasidėjo. Savivaldybės atstovai tikino, kad nuo trečiadienio šilumos sulauks tik viešosios įstaigos, o kauniečių namus šiluma turėtų pasiekti tik kitą savaitę.

„Nuo rytojaus pradedamas šildymas mokyklose, darželiuose sveikatos įstaigose. Matome savaitgalį prognozuojamą atšilimą, tai dėl daugiabučių šildymo sprendimas bus priimtas kitą savaitę“, – portalui kauno.diena.lt nurodė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Dėl daugiabučių šildymo sprendimas bus priimtas kitą savaitę.

Jis informavo, kad nepriklausomai nuo to, ar yra oficialiai paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai bei organizacijos turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įjungti šildymą.

„Tai turi būti nuspręsta gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo (administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis) apie gyventojų sprendimą pradėti šildytis privalo informuoti šilumos tiekėją“, – apie galimybę pradėti anksčiau šildytis namus pažymėjo V.Šiliauskas.

Sezonui pasiruošta

Savivaldybės administracijos direktorius portalui kauno.diena.lt nurodė, kad šiam šildymo sezonui jau yra pasiruošta.

„Lyginant su 2018-2019 m. šildymo sezono pasirengimu, šių metų pasirengimas ženkliai pagerėjęs, šildymo sezonui parengta didesnė dalis pastatų“, – pažymėjo V.Šiliauskas.

Anot jo, šiemet kilovatvalandės kaina už šilumos energiją kauniečiams turėtų būti mažesnė.

„Vertinant dabartines kuro kainas biržoje, kurios yra sumažėjusios, darytina prielaida, kad šilumos kaina Kauno mieste gali mažėti lyginant su 2018-2019 m. šildymo sezonu“, – teigė pašnekovas.

Praėjusiais metais Kaune šildymo sezono pradžia paskelbta spalio 19 dieną ir tęsėsi iki šių metų balandžio 23 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

DVDS

Ateinančiam savaitgaliui praneša vos kelių laipsnių vidutinę temperatūrą. Kaip matau reikės kurti laužą bute...

Aiste

O kam tos higienos normos????junkit ta sildyma!

Sabina

Bute 17 laipsnių junkit greičiau šildymą gyvenat nuosavuose namuose ir nesuprantat kaip salta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS