Kauno mugė stebins išskirtiniu koncertu: tikslas – parama Ukrainai | KaunoDiena.lt

KAUNO MUGĖ STEBINS IŠSKIRTINIU KONCERTU: TIKSLAS – PARAMA UKRAINAI

  • 0

Jau balandžio 8-10 dienomis Kaune, Laisvės alėjoje, šurmuliuos kasmetinė „Kauno mugė – Pavasaris 2022“. Šiais metais pagrindinė mugės tema ir svarbiausias akcentas – parama Ukrainai. Balandžio 9 dieną, šeštadienį, kauniečius ir miesto svečius kvies koncertas Ukrainai paremti, o visomis mugės dienomis netrūks veiklų, pasirodymų ir įvairiausių iniciatyvų.

Balandžio 8 dieną, penktadienį, prasidedanti mugė kvies susitikti su miesto folkloro ansambliais, stebėti jaunųjų talentų pasirodymus visoje alėjoje. Nuo 16 valandos scenoje prie miesto savivaldybės pasirodys vaikų grupės „Caca“, „Saulės vaikai“. Nuo 17 valandos lauks jaunimo vokalinės grupės „Sunny“ ir „Ldo“, gros didžėjai. Visas tris dienas Kauno mugėje pasirodymus rengs ir muzikantai, specialiai atvykstantys iš Ukrainos. Jie savo pasirodymais užpildys Laisvės alėjos erdves ir kvies prisidėti parama Ukrainai.

Didžioji programa miestiečių ir Kauno svečių lauks balandžio 9 dieną, šeštadienį. Nuo pat 11 valandos čia bus rengiamas „Didysis koncertas Ukrainai paremti“. Scenoje pasirodys per keliasdešimt atlikėjų ir grupių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Ukrainos. Renginyje lankysis ir žodį tars Europos parlamento narė Rasa Juknevičienė, organizacijos „Stiprūs kartu“ atstovai ir kiti svarbūs šventės svečiai.

Daugiau nei 7 valandas trunkančiame renginyje koncertuos Clara Giambino, Eglė Jakštytė-Eley, Justinas Lapatinskas, Otreya, Eglė Jurgaitytė, Geleibra, Jovita, Kristina Jurevičiūtė, Augustė Žičkutė, Gabija Petrauskaitė, Mr. Jumbo, Justė Šimkutė, paskutiniojo TV projekto „X faktorius“ dalyviai – Nojus, Airidija ir Luka. Grupės „Strings Of Earth Orchestra“, „The Road Band“, „Nika Ganga“, „Ossastorium“, „I Am Above“, „Mėnulio Fazė“, atlikėjas Giedrius Leškevičius su grupe. Pasirodymus scenoje kurs ir Ukrainos dainininkė – Olena Enko ir daug kitų atlikėjų. Programą paįvairins „Sonus akademija“ didžėjų mokyklos atstovai. Koncertas tęsis nuo 11 iki 18 valandos. Visi koncerte pasirodantys atlikėjai savo programas atliks neatlygintinai, vedami idėjos paremti Ukrainą.

Koncerto metu kiekvienas turės galimybę paaukoti gyvai ar tą daryti įprastu būdu skambinant ar pervedant paramą į organizacijų „Stiprūs kartu“, „Blue Yelow“ sąskaitas. Kauno mugės organizatoriai suteikia visas galimybes vykdyti veiklas, susijusias su parama ukrainiečiams. Jei tokių veiklų visas pelnas keliauja Ukrainai paremti – tada dalyviai nemoka jokių mokesčių už savo prekybines vietas, tačiau organizatoriai pabrėžia, jog nereikėtų savivaliauti ir tokiais klausimais reiktų su jais susisiekti.

„Visą Kauno mugės renginį organizuojame su tikslu kuo labiau atkreipti dėmesį į vykstantį karą Ukrainoje. Norime, kiek įmanoma, paremti kovojančius ir nuo karo baisybių bėgančius žmones. Mugės prekeiviai geranoriškai skiria po vieną ar kelis dirbinius ar produktus, kuriuos miestiečiai visą savaitgalį galės įsigyti rengiamame aukcione šalia restorano „Miesto sodas“. Visas surinktas lėšas skirsime organizacijoms „Blue Yellow“, „Stiprūs kartu“ ir kitoms paramą Ukrainai teikiančioms veikloms“ – skelbia organizatoriai.

Kauno mugės metu visas tris dienas veiks ir Lietuvos dizaino sąjungos įrengtas „Dizaino paviljonas“, kuris įsikurs Kauno miesto sode, šalia Laisvės alėjos. Išskirtinėje erdvėje po dideliu kupolu savo kūrinius pristatys menininkai, juvelyrai, drabužių dizaineriai, interjero aksesuarų kūrėjai. Paskutinę mugės dieną vainikuos šokėjų pasirodymai. Scenoje pasirodys įvairių stilių šokėjai, kurie kvies ne tik stebėti viską iš šono, bet ir prisijungti. Renginio svečių lauks Lietuvos tarptautinė baleto akademija, Tango kultūros erdvė „El Tango Club Espacio Cultural“, „Jazz House“ „Lindy Hop Social“, šokių studija „Dance4Fun“. Programą vainikuos profesionalios stepo trupės „Funny Beat“ pasirodymas.

Renginio organizatorių komanda kviečia nelikti abejingiems ir būtinai apsilankyti renginyje, nepamirštant, kad mūsų parama Ukrainai yra ir dar ilgai bus svarbi. Organizatoriai ragina nepamiršti ukrainietiškos atributikos ir vėliavų. „Kauno mugė – Pavasaris 2022“ veiks balandžio 8,9,10 dienomis. Didysis koncertas lauks balandžio 9 dieną, šeštadienį, nuo 11 iki 18 valandos.

Renginio nuorodą rasite čia.

Gairės: Kauno mugė, Kauno mugė Pavasaris 2022, karas Ukrainoje, mugė, palaikymas ukrainiečiams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS