Kauno pavasario mugė nustebins naujovėmis | KaunoDiena.lt

KAUNO PAVASARIO MUGĖ NUSTEBINS NAUJOVĖMIS

  • 1

„Atveriame Kauno centrą kūrėjams. Atvykite ir parodykite, kuo užsiimate, kuo gyvenate“, – taip į balandžio 7-9 dienomis Kaune vyksiančią mugę kviečiami būsimi dalyviai.

Renginio metu vyks ne tik prekyba, bet ir bus sukurta galimybė prisistatyti įvairiems kūrėjams, muzikantams, teatralams. Anot organizatorių, ypatingas dėmesys bus skiriamas Lietuvos regionams ir bendruomenėms, kurioms suteikiama nemokama platforma pristatyti savo turistinį, kultūrinį ar kulinarinį paveldą. 

Padės atrasti Lietuvą

„Siekiame parodyti, kad viską, ko mums reikia, turime čia – Lietuvoje. Norime pasikviesti tuos žmones, kurie savo rankomis, iš natūralių medžiagų kuria nuostabus dalykus: nuo papuošalų, šiaudinių namų iki išskirtinio skonio sūrių, kulinarinio paveldo, – sakė renginį organizuojančio Všį „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis. – Norime pristatyti aktyvias bendruomenes, kurios entuziazmo vedamos kuria stebuklus tolimiausiuose šalies kampeliuose. Norime padėti atrasti Lietuvą, jos regionų unikalumą.“

Organizatorių planuose – mugės palapinių miestelis ne tik pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje Laisvės alėjoje, bet ir senamiestyje, Rotušės aikštėje. Čia planuojama įkurti Lietuvos regionų miestelį, kur turėtų įsikurti Aukštaitijos, Žemaitijos, Suvalkijos ir Dzūkijos atstovai.

„Kiekvienas mūsų šalies regionas yra išskirtinis. Mes siūlome jiems platformą pristatyti gražiausias savo lankytinas vietas, parodyti tradicines bei naujas kultūrines programas, pašokti, padainuoti. Taip pat pademonstruoti tradicinius ir šiuolaikinius amatus, pažangius verslus, gamybos būdus. Planuojame surengti ir keletą konkursų, rinkti geriausiai prisistačiusius, skaniausią maistą gaminančius dalyvius“, – pasakojo D. Straigis.

Regionų miestelyje bus įrengta ir scena. Ant jos lips regionų ansambliai, šokių grupės, bus vedamos kitos kultūrinės programos.

Savo kulinarines subtilybes kiekvienas regionas galės pristatyti Lietuviško maisto festivalyje. 

Laukia net poetų

Numatoma, kad nuo rotušės keliaujant link Laisvės alėjos įsikurs lietuviškų kulinarijos gaminių, maisto ir įvairių produktų prekeiviai.  Nuo Vytauto Didžiojo paminklo link Soboro nusidrieks Lietuvos amatininkų bei ūkininkų palapinės. Renginį planuojama pagyvinti įrengiant scenas įvairiems pasirodymams.

„Norime, kad Kauno mugė taptų platforma, kurioje galėtų prisistatyti įvairūs kūrėjai: menininkai, teatralai, cirko artistai, šokio meistrai ar net poetai. Juk artistai ir dainiai buvo neatsiejama senųjų mugių dalis, – teigė D. Straigis. – Tikimės, kad mūsų kūrėjai išnaudos šią nemokamą galimybę prisistatyti, o gal net ir klientų susirasti.“

Organizatorių teigimu, pasirodymų vietos su minimalia įranga drieksis per visą mugės teritoriją, dvi pagrindinės scenos bus įrengtos prie Kauno muzikinio teatro ir Rotušės aikštėje.

Be to, prie Kauno muzikinio teatro vyks naujų technologijų pristatymas. Čia bus galima išbandyti skraidykles, riedžius ar kitus prietaisus. Tikimasi sulaukti ir robotikos bei kitų įdomiųjų mokslų entuziastų, būrelių ar įmonių prisistatymo.

Dėmesys sveikai  gyvensenai 

Kauno pavasario mugės organizatoriai ypatingą dėmesį žada skirti darnios gyvensenos, ekologijos temoms. Dalyvauti mugėje ir savo sėkmės istorijas pristatyti bei patirtimi dalintis kviečiami sveikos gyvensenos puoselėtojai.

„Sveika gyvensena – labai plati tema, bet šiuolaikiniame pasaulyje tai itin svarbu. Sveikatai palanki mityba, fizinis aktyvumas bei poilsis, atsinaujinanti energija, aplinkai nekenksmingos technologijos, natūralios medžiagos buityje lemia mūsų savijautą. Kiekvieną  prekyvietę, prekiaujančią  sveikos gyvensenos principus atitinkančiais produktais, pažymėsime specialiu ženklu“, – žadėjo „Sukurta LT“ vadovas.

Paskutiniąją mugės dieną vyks katalikiškai bendruomenei itin svarbi šventė – Verbų sekmadienis. Tikimasi, kad kauniečiai ir miesto svečiai į renginį atvyks ne tik susirasti verbų, bet ir kitų velykinių atributų.

Organizatoriai tikisi verbų šventinimą transliuoti į Rotušės aikštę. Mišias, anot organizatorių, galėtų aukoti įvairių Lietuvos regionų kunigai skirtingomis tarmėmis. Viliamasi, kad toks Verbų sekmadienio paminėjimas galėtų tapti puikia tradicija.

Renginio dalyvių registracija prasidės jau vasario  1 dieną.

GALERIJA

  • Kauno pavasario mugė nustebins naujovėmis
  • Kauno pavasario mugė nustebins naujovėmis
  • Kauno pavasario mugė nustebins naujovėmis
  • Kauno pavasario mugė nustebins naujovėmis
  • Kauno pavasario mugė nustebins naujovėmis
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dėdis Iš Kauno

aš tai bijau į tokius vaikščiot kai čia tu Muslimu prileido ką tu žinai gal bum koks bus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS