Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų | KaunoDiena.lt

KAUNO POLICIJOS VADOVAS D. ŽUKAUSKAS NUŠALINAMAS NUO PAREIGŲ

Kauno apskrities policijos vadovas Darius Žukauskas bus nušalintas nuo pareigų.

„Šiandien pasirašysiu įsakymą dėl Dariaus Žukausko nušalinimo nuo pareigų“, – trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė generalinis policijos komisaras Linas Pernavas.

Pasak jo, nušalinti D. Žukauską nuspręsta dėl įslaptintos informacijos saugumui kylančios grėsmės.

„Yra surinkta viešo ir neviešo pobūdžio informacija apie D. Žukausko dalykines savybes, veiklą bei ryšius. Iš minėtų duomenų mes matome, kad galimai kyla grėsmė dėl jam patikėtos įslaptintos informacijos saugumo“, – sakė generalinis komisaras.

L. Pernavas sako antradienį pavedęs Imuniteto valdybos pareigūnams pradėti patikrinimo procedūrą dėl D. Žukausko leidimo dirbti ir susipažinti su įslaptinta informacija.

Linas Pernavas

Pasak generalinio komisaro, Kauno apskrities policijos vadovui yra suteiktas leidimas susipažinti su aukščiausia galima įslaptintos informacijos žyma „visiškai slaptai“.

„Akivaizdu, kad vykdyti savo funkcijų, nesinaudodamas įslaptinta informacija, jis tikrai negalės“, – kalbėjo L. Pernavas.

Akivaizdu, kad vykdyti savo funkcijų, nesinaudodamas įslaptinta informacija, jis tikrai negalės.

D. Žukauskas šiuo metu yra tėvystės atostogose, iš jų jis į pareigas būtų grįžęs kitą savaitę.

Su D. Žukausku BNS susisiekti nepavyko – jo telefonas yra išjungtas.

Jis nuo pareigų nušalinamas nuo lapkričio 4 dienos iki patikrinimo pabaigos.

Kauno policijos vadovas nušalintas atliekant tyrimą, kuriame Kauno policijos pareigūnas Donatas Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų. Jis kaltę neigia.

Donatas Karalukas

Įtariama, kad Kauno apskrities policijos pareigūnas galėjo dengti nelegalų verslą.

Atliekant šį tyrimą, į Kauno apskrities policijos komisariatą laikinai komandiruoti Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos pareigūnai, o jam vadovauti laikinai paskirtas Lietuvos policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Elanas Jablonskas

 

 

GALERIJA

  • Darius Žukauskas
  • Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų
  • Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų
  • Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų
  • Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų
  • Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų
  • Kauno policijos vadovas D. Žukauskas nušalinamas nuo pareigų
Redakcijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Viską žinantis

Tegul pasidomi kokius studentus Žukauskas prastuminėja į įvadinius mokymų kursus. Nelanko paskaitų, mokosi penketais, bet gyriasi, kad dėde. O labai geri studentai atrankos nepraeina.

dominique

LAIKOTI PASKOLOS, kad atgaivintumėte savo verslą, pradėtumėte savo verslą, pradėtumėte projektą,   nusipirkti ar pasistatyti namą, nusipirkti automobilį ar asmeninę paskolą. Čia yra galimybė jūs gaunate paskolą su prieinamomis sąlygomis. Norėdami gauti daugiau informacijos, galite juos sujungti. Paštas: dominiquezoller7@gmail.com whatsap: +14133496403

skaitytoja

Turi buti vadovu rotacija kitaip nieko nebus gero. man tik keista kad Žukauskas veliasi i intrigas ,žaidžia su kazkokiu Prochorenko, ji gasdino, tipop šantažavo.. Kam tokiam kaip Žukauskui veltis i tokais intigas su pavaldiniais. Juk jis viršininkas turi buti nešališkas. Bet kai paskatai atsiliepimus, raso kad jis nera šventas, ilgai užsisėdėjes kedeje, butina ji keistu nauju, jaunu ir perspektryviu rysiu su kitais pareigunais neturinciu asmeniu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS