Kauno policijos vadovas keičiamas per ją supurčiusio skandalo metines | KaunoDiena.lt

KAUNO POLICIJOS VADOVAS KEIČIAMAS PER JĄ SUPURČIUSIO SKANDALO METINES

  • 14

Nuo rytojaus Kauno apskrities policijai vadovaus Mindaugas Baršys, pastaruosius trejus metus buvęs Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. Kaip jau skelbta, jis prieš kelias savaites laimėjo atranką į šias beveik metus nuolatinio šeimininko neturėjusias pareigas.

Atsižvelgiant į situaciją šalyje ir Kauno apskrities vyriausiajame komisariate (AVPK) konstatuotą koronaviruso židinį, generalinis policijos komisaras Renatas Požėla pristatys Kauno apskrities policijai naująjį jos vadovą nuotoliniu būdu.

Simboliška, kad tai įvyks per skandalo, supurčiusio Kauno AVPK, metines. 2019-ųjų spalio 9-ąją savo darbo vietoje buvo sulaikytas jo Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas, po ko komisariate prasidėjo iškalbingos permainos, palietusios ir kitų Kauno AVPK valdybų vadovus. O vadovauti komisariatui laikinai buvo paskirtas Policijos departamento Imuniteto valdybos, atliekančios šią skandalų virtinę lėmusį ikiteisminį tyrimą, viršininkas Elanas Jablonskas. Anot šiam tyrimui vadovaujančios Generalinės prokuratūros, jį tikimasi baigti dar šiais metais.

Kaip jau rašyta, būtent E.Jablonską šią vasarą paskelbtoje atrankoje į Kauno AVPK viršininko pareigas nugalėjo M.Baršys.

Manoma, kad tokį komisijos, kuriai vadovavo generalinis policijos komisaras R.Požėla ir kurią sudarė Policijos departamento vadovybė bei struktūrinių padalinių vadovai, sprendimą lėmė tai, kad M.Baršys yra dirbęs beveik visose policijos tarnybose.

Iš Tauragės kilęs 38-erių M.Baršys yra Mykolo Romerio universitetą baigęs teisės magistras. Jo darbo stažas policijoje – beveik 20 metų. Tarnybą joje M.Baršys pradėjo nuo viešosios tvarkos poskyrio konvojavimo grandies policininko Tauragės rajono policijos komisariate. Jame dirbo septynerius metus – ir Kelių policijos mobiliosios grandies policininku, ir Patrulių būrio patruliu, ir apylinkės inspektorių grupės vyriausiuoju patruliu, ir kriminalinės policijos tyrėju. 2008-aisiais M.Baršys buvo paskirtas Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo poskyrio vyresniuoju tyrėju, o po metų – ir viso šio su Žemaitijos gaujomis kovojančio skyriaus viršininku. Po devynerių metų galinėjimosi su jomis M.Baršys tapo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotoju. O dar po šešerių metų paskirtas vadovauti Marijampolės apskrities policijos komisariatui.

Mindaugas Baršys/Policijos nuotr.

Kalbintas po pergalės atrankoje į Kauno AVPK vadovus M.Baršys neslėpė, kad viena iš priežasčių dalyvauti joje buvo tai, jog jis jau pusantrų metų gyvena Kaune. „Todėl man svarbu saugumas Kaune“, – akcentavo tada M.Baršys, teigęs ir tai, kad noras vadovauti Kauno apskrities policijai susijęs su galimybe augti ir manymu, kad tam tinkamas savybes jis taip pat turi.

Dar viena M.Baršio, kuris pagal horoskopą yra Avinas ir mėgsta sportuoti bei skaityti knygas, sąsaja su Kaunu yra tai, kad jis prieš devyniolika metų baigė Lietuvos teisės universiteto Kauno policijos fakultetą.

GALERIJA

  • Kauno policijos vadovas keičiamas per ją supurčiusio skandalo metines
  • Kauno policijos vadovas keičiamas per ją supurčiusio skandalo metines
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

jo

paziurejus i kauno policiniku ,kai kuriu veidelius pasidaro viskas aisku,kas kur ir prie ko. Kur dingsta konfiskuoti tonomis narkotikai,gal isgaruoja per cigonu taborus,ar kitaip ???? Kodel apie tai tylima ??? O gal vartoja kas nors????

G

Metai laiko, o milijonų nėra, sisteminės korupcijos nėra ir viskas muilo burbulas.

xxx

Sedi vergu brigada pasiruosusi vado batus laizyti ;D mldc mentovski :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS