Kauno politikai spręs, ar didinti savivaldybės įnašą „Prisikėlimo projektams“ | KaunoDiena.lt

KAUNO POLITIKAI SPRĘS, AR DIDINTI SAVIVALDYBĖS ĮNAŠĄ „PRISIKĖLIMO PROJEKTAMS“

Iš beveik pusšimčio sprendimų projektų, kurie bus svarstomi ateinantį antradienį vyksiančiame Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje, vienas yra susijęs su apžvalgos aikštelės įrengimu aukščiausiame Kauno miesto taške – Prisikėlimo bazilikoje.

Politikai turės apsispręsti, ar padidinti savivaldybės, kaip dalininkės, finansinį įnašą daugiau nei 14 tūkstančių eurų viešajai įstaigai „Prisikėlimo projektai“. Ši įstaiga, primena ELTA, rūpinasi, kad visuomenės reikmėms geriau tarnautų paminkline vadinamos Prisikėlimo šventovės Kauno Žaliakalnyje, aplinka.

ELTA yra skelbusi, kad 2014-aisiais „Prisikėlimo projektai“ baigė vykdyti ES fondų ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis finansuojamą projektą – sutvarkė bažnyčios aplinką. Tolesnis darbas, anot savivaldybės administracijos vadovo Viliaus Šiliausko, įrengti apžvalgos aikštelę jos bokšte.

„Minima viešoji įstaiga, kurios dalininkė yra Kauno miesto savivaldybė, rūpinasi ir organizuoja Lietuvos nepriklausomybės simbolio – Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos – komplekso atkūrimo renovavimo, teritorijos sutvarkymo darbus. Tvarkant istorinį, architektūrinį ir kitą kultūrinį paveldą, pritaikant jį viešiesiems turizmo poreikiams, teikiant viešąsias paslaugas prie bažnyčios bei kitų objektų, siekiama infrastruktūros plėtros bei turizmo skatinimo ir vystymo, miesto įvaizdžio gerinimo“, – teigiama Tarybos politikams adresuotame aiškinamajame rašte, kurį pasirašė V. Šiliauskas.

Pritarus sprendimo projektui, savivaldybė savo įnašu apmokės apžvalgos aikštelės, rengiamos bažnyčios bokšte, techninio projekto parengimo kainą. Kadangi aikštelė bus prieinama viešam naudojimui, iš to galima tikėtis ne tik pajamų, bet ir gero socialinio rezultato.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Mento gauja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS