Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kuria verslo bendruomenės ateitį | KaunoDiena.lt

KAUNO PREKYBOS, PRAMONĖS IR AMATŲ RŪMAI KURIA VERSLO BENDRUOMENĖS ATEITĮ

  • 1

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR), didžiausią verslo bendruomenę telkiantys rūmai Lietuvoje (vienija 836 Kauno ir Marijampolės regionų įmones), pakvietė Kauno verslo bendruomenės narius į strateginę sesiją, kurioje ruošėsi itin atsakingam renginiui – 2024 m. vyksiančiai generalinei asamblėjai.

„Visuotiniame narių susirinkime verslo bendruomenė visada tariasi dėl artimiausių ketverių metų strateginių krypčių“, – apie renginio svarbą pasakojo Kauno PPAR prezidentas Zigmantas Dargevičius. Profesionalų mintys, idėjos, įžvalgos yra itin reikšmingos planuojant rūmų veiklą, įgyvendinant jų misiją, viziją, strategines kryptis ir siekiant dar didesnio veiklos efektyvumo, didesnės pridėtinės vertės kūrimo verslo bendruomenei. Rūmų narių forumo tikslas – išgirsti narių lūkesčius ir įtraukti juos į rūmų veiklą.

„Per pastarąją kadenciją rūmai augo ir stiprėjo, padvigubėjo narių skaičius, padidėjo rūmų pripažinimas ir žinomumas“, – pasakojo Kauno PPAR prezidentas Z. Dargevičius. Pasak jo, bendradarbiaujama su valdžios institucijomis, vyksta įvairių renginių, pasitarimų. Prezidentas Z. Dargevičius pasidžiaugė, kad Kauno PPAR pagaliau turi nuolatinę pastogę – pavyko įsigyti patalpas pačiame Kauno centre, Gedimino gatvėje.

Per pastarąją kadenciją rūmai augo ir stiprėjo, padvigubėjo narių skaičius, padidėjo rūmų pripažinimas ir žinomumas.

Žvelgdamas į artimiausią ketverių metų kadenciją, jis minėjo norą išlaikyti pradėtų darbų ir rūmų augimo tęstinumą, kartu ir bendruomenės stiprinimą. „Kita vertus, keičiasi laikmetis, aplinka, todėl būtina išgirsti verslo atstovų nuomonę, ko dar reikėtų sėkmingam verslui“, – kalbėjo Z. Dargevičius. Jo nuomone, mažiau patirties turintiems verslams dar sunku suvokti tvarumo ir darnos reikšmę. Šiuo keliu eina didžioji dalis Europos šalių ir Lietuva negali atsilikti. „Spartesnis jūsų ir jūsų verslo augimas veikiant aktyvioje bendrystėje“, – organizacijos moto priminė Kauno PPAR prezidentas Z. Dargevičius.

Lyderis: Kauno PPAR prezidento Zigmanto Dargevičiaus sveikinimo kalba.

Kauno PPAR viceprezidentė, bendrovės „Aurita“ savininkė ir direktorė Vaida Butkuvienė priminė, kad tiek verslo, tiek valstybės ekonominis potencialas auga didėjant pajamoms, o viena pagrindinių pajamų rūšių valstybėje yra mokesčių mokėtojų lėšos. Didžiąją jų dalį sukuria verslas. „Jeigu verslui bus netinkamos veiklos sąlygos, neaiški teisinė ar mokestinė bazė, verslas buksuos – sustos investicijos, plėtra. Privalome reaguoti į visas valstybės sukurtas teisines bazes, kontrolės mechanizmus“, – kalbėjo V. Butkuvienė. Pasak Kauno PPAR viceprezidentės, argumentuotos pastabos naudingos ir valstybės institucijoms, kurių darbuotojai kartais nesupranta, kokios kliūtys trukdo įgyvendinti geras idėjas. Abipusis noras ištaisyti klaidas skatina bendradarbiavimą. „Mūsų bendruomenė tikrai yra labai aktyvi, nes verslas suinteresuotas turėti veiklai tinkamą aplinką“, – tikino Kauno PPAR viceprezidentė V. Butkuvienė.

Kauno PPAR viceprezidentas, bendrovės „Gulbelė“ akcininkas, valdybos pirmininkas ir direktorius Arūnas Tarnauskas mano, kad rūmai vis ryškiau matomi visame regione. Verslas pastaraisiais metais tapo aktyvesnis, o plėtra vyko labai sparčiai. Šiuo metu trečdalis Kauno PPAR narių įsikūrę rajonuose. „Džiugina tvirtėjanti struktūra. Visai neseniai rūmai turėjo vos vieną filialą, o dabar turi jau tris – Marijampolėje, Jonavoje ir Kėdainiuose, mažesniuose rajonuose veikia keturios atstovybės“, – pranešė viceprezidentas A. Tarnauskas. Rūmų matomumą didina ir parama kilnioms iniciatyvoms rajonuose, bendradarbiavimas su vietos savivaldybėmis.

Komanda: (iš kairės) Kauno PPAR viceprezidentai  UAB „Omniteksas“ valdybos narys Vydas Damalakas, UAB „Gulbelė“ akcininkas, valdybos pirmininkas ir direktorius Arūnas Tarnauskas, UAB „Aurita“ savininkė ir direktorė Vaida Butkuvienė, Kauno PPAR prezidentas Zigmantas Dargevičius ir generalinė direktorė Olga Grigienė, Kauno PPAR viceprezidentas, Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas dr. Mindaugas Misiūnas.

Kauno PPAR prezidentas Zigmantas Dargevičius neabejojo, kad per strateginę sesiją išreikšti lūkesčiai ir pasiūlymai bus itin reikšmingi ateityje. „Viliamės, kad iškelti veiklos prioritetai padės suformuoti strategines kryptis, kurios bus patvirtintos per generalinę asamblėją. Kauno rūmai ir ateinančios kadencijos metu išlaikys augimo tęstinumą. Norime išgirsti visus. Mums labai svarbi kiekviena įmonė ir joje dirbantys žmonės“, – tikino Kauno PPAR prezidentas

GALERIJA

  • Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kuria verslo bendruomenės ateitį
  • Lyderis: Kauno PPAR prezidento Zigmanto Dargevičiaus sveikinimo kalba.
Vitos Kučinskienės, Lauros Deliusinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Įdomu

O kodėl ne istoriniuose KPPR prieš karą turėtuose rūmuose K. Donelaičio g.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS