Kauno rajone surengtame „Sveikatos iššūkyje“ aktyviausiai žingsniavo Domeikavos gimnazistai | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONE SURENGTAME „SVEIKATOS IŠŠŪKYJE“ AKTYVIAUSIAI ŽINGSNIAVO DOMEIKAVOS GIMNAZISTAI

  • 0

Daugiau kaip 1400 Kauno rajono moksleivių ir 100 mokytojų per mėnesį nuėjo 195 tūkst. kilometrų – tokius antrąkart organizuoto „Sveikatos iššūkio“ rezultatus paskelbė Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (VSB). Pernai analogiškoje akcijoje dalyvavo 848 žygeiviai.

Aktyviausiai iššūkyje šiemet dalyvavo Domeikavos, VDU Ugnės Karvelis gimnazijų, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos moksleiviai. Nuo jų neatsiliko ir atokesnės – Vandžiogalos bei Čekiškės Prano Dovydaičio – gimnazijos.

„Norėjome paskatinti mokyklų bendruomenes skirti daugiau dėmesio sveikatai, o ėjimas yra labai palanki fizinio aktyvumo forma”, – sakė Kauno rajono VSB direktorius Laurynas Dilys.

Masinis ėjimas prasidėjo gegužės 10-ąją – Pasaulinę judėjimo sveikatos labui dieną ir tęsėsi visą mėnesį. Aptarti akcijos rezultatus organizatoriai nusprendė prasidėjus naujiems mokslo metams.

Skaičius: tarp aktyviausių žingsniuotojų – 64 Domeikavos gimnazistai. / E. Mališausko nuotr.

Kauno rajono savivaldybės vadovai aktyviausius iššūkio dalyvius apdovanojo vertingais prizais: 100 mokinių gavo riedučių bei šalmų komplektus, o penkiems mokytojams įteikti dovanų čekiai į SPA Birštone. Kauno rajono sveikatos iššūkis buvo finansuojamas iš Kauno rajono visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos fondo lėšų.

Domeikavos gimnazijos bendruomenė fizinio aktyvumo lyderystę demonstravo jau antrą kartą. Gimnazijos direktorius Dalius Vibrantis kartu su Kauno rajono vicemere Raminta Popoviene net 64 aktyviausiems šios mokyklos moksleiviams įteikė prizus – kiekvienas jų gavo riedučius ir šalmą.

„Fizinis aktyvumas ypač naudingas vaikų ir paauglių sveikatai. Smagu, kad mokytojai ne tik skatino vaikus, bet ir patys rodė pavyzdį“, – džiaugėsi vicemerė.

GALERIJA

  • Kauno rajone surengtame „Sveikatos iššūkyje“ aktyviausiai žingsniavo Domeikavos gimnazistai
E. Mališausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS