Dėl incidento į gimnaziją Kauno rajone vyko pareigūnai ir medikai: nuo pareigų nušalinta mokytoja | KaunoDiena.lt

DĖL INCIDENTO Į GIMNAZIJĄ KAUNO RAJONE VYKO PAREIGŪNAI IR MEDIKAI: NUO PAREIGŲ NUŠALINTA MOKYTOJA

  • 40

Į Kauno rajone, Akademijos miestelyje, esančią Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ugnės Karvelis gimnaziją kelis kartus vyko pareigūnai. Mokinių tėvai tikino, kad per pamoką „siautėti“ pradėjo mokytoja. Po incidento ugdymo įstaigos atstovai teigė nušalinę pedagogę nuo pareigų ir pradėję vidinį tyrimą.

Pasakojo apie „įsisiautėjusią“ mokytoją

Minėtas įvykis, nutikęs kovo 16 dieną, trečiadienį, aikštėn iškilo tada, kai mokinių tėvai kreipėsi į žiniasklaidą. Kaip skelbia portalas 15min.lt, mokytoja pradėjo „siautėti“ – mėtyti inventorių, sužeidė mokinį. Pasak mokinių tėvų, dėl to į VDU Ugnės Karvelis gimnaziją buvo iškviesti medikai ir pareigūnai. Esą ši pedagogė buvo sukėlusi incidentų ir anksčiau. Tačiau šis, mokinių tėvų žodžiais tariant, buvo „viršūnė“. 

15min.lt turimais duomenimis, tai buvo ne vienintelis įvykis, dėl kurio į ugdymo įstaigą trečiadienį teko vykti specialiosioms tarnyboms. Esą tądien gimnazijoje pasirodė ir galimai apsvaigusi mokinė, kurią iki greitosios medicinos pagalbos automobilio neva lydėjo pareigūnai, nes ši bandė sprukti. Kaip teigiama, pastarąjį įvykį mokiniai užfiksavo ir įrašu pasidalijo feisbuke.

Pareigūnai ir medikai, pasak mokinių tėvų, į VDU Ugnės Karvelis gimnaziją vėl buvo atvykę ir kovo 17 dieną, ketvirtadienį.

Nušalino nuo darbo

Šio tyrimo metu mokytoja yra nušalinta nuo darbo pareigų. Informuoju, kad nei vienas gimnazijos mokinys nei darbuotojas nenukentėjo.

Trečiadienio incidentu, kuriame, kaip teigta, dalyvavo mokytoja, plačiau pasidomėjo ir portalo kauno.diena.lt žurnalistai. Ugdymo įstaigos direktorius Rolandas Kučiauskas sakė, kad siekiant objektyviai išsiaiškinti ir ištirti visas aplinkybes dėl pedagogės galimai padaryto darbo pareigų pažeidimo gimnazijoje vykdomas vidinis tyrimas.

„Šio tyrimo metu mokytoja yra nušalinta nuo darbo. Informuoju, kad nei vienas gimnazijos mokinys nei darbuotojas nenukentėjo“, – tvirtino jis.

Pasak pavaduotojos ugdymui Agnietės Dambrauskienės, apie nušalinimą nuo darbo pedagogei ugdymo įstaigos direktorius pranešė ketvirtadienį, kovo 17-ąją, mokytojai atvykus į darbą.

„Jei žmogus neturi nedarbingumo, jis privalo eiti į darbą. Įteikėme dokumentą, su juo supažindinome ir darbuotoja išvyko. Pareigūnai buvo atvykę, bet jų pagalbos neprireikė – mokytoja išvyko pati“, – kalbėjo A. Dambrauskienė.

Pašnekovė tikino, kad incidentas su šia pedagoge įvyko pirmą kartą. Ji sakė, kad apie įvykį iš karto buvo informuotos klasių, su kuriomis mokytoja dirba, bendruomenės, pateikiant joms visą aktualią informaciją.

Pasiteiravus apie kitą trečiadienio įvykį – šioje gimnazijoje pastebėtą galimai apsvaigusią mokinę, pavaduotoja ugdymui teigė tokios informacijos neturinti. Visi mokiniai, tądien buvę gimnazijoje, buvo blaivūs ir elgėsi adekvačiai, dalyvavo pamokose.

Tyrimo nepradėjo

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė teigė, kad į VDU Ugnės Karvelis gimnaziją pareigūnai trečiadienį atvyko gavę medikų pranešimą apie moteriai (mokytojai – aut. past.) pablogėjusią sveikatą. Pareigūnai padėjo pristatyti ją į gydymo įstaigą. Dėl kokios priežasties mokytojai prireikė pagalbos, medikai neįvardijo. 

Kaip jau minėta, pareigūnai ir medikai į ugdymo įstaigą vyko ir ketvirtadienį. Gautas iškvietimas taip pat apie pablogėjusią moters sveikatą. Tačiau specialiųjų tarnybų pagalbos šįkart neprireikė.

Dėl įvykio policija tyrimo nepradėjo. Informacijos apie nukentėjusius asmenis taip pat neturima, jokie skundai nepateikti.

Portalas 15min.lt pareigūnams pateikė socialiniuose tinkluose plintantį vaizdo įrašą, kuriame, kaip spėta, – neblaivi mokinė. Tačiau, policijos duomenimis, jame užfiksuota ne mokinė, o ta pati moteris, dėl kurios sveikatos pablogėjimo į gimnaziją buvo kviestos specialiosios tarnybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Taip...

Žinant, kokio lygio dabar žurnalistika, tai vertinti situaciją iš šio straipsnio būtų per stipru. Nenustebčiau, kad su mokytoja buvo susidorota... Žinant ir vaikus, ir jų teises, ir jų debilus tėvelius, tai mokytojai mokyklose išgyvena pragarą... Stiprybės MOKYTOJAMS!

mecislovas

Vidudienį einu parke , priekyje trys mergaitės 12-14 metų , pasitraukiu , bet viena mane pečiu užkabina ir spektaklis - priekabiauju (man 70 m. ir virš 40m. mokiau žmones gyventi ir tikrai padėjau) . Pasimečiau , tik neilgam. Prisiminiau telefoną , kai spragtelėjau ir pasakiau , kad bet kurioje Panevėžio mokykloje surasiu , greitį išvystė olimpinį.Tai ne vienas panašus atvejas. Yra tikrai gerų ir tvarkingų vaikų, bet tėvelių augusių be vargo ir mūsų viršininkėlių vaikai (iniciatoriai , demonstruojantys rūkymą ir kitokią "laisvę" ) auga ir supratimą apie gyvenimą visuomenėje neugdomi. AŠ , AŠ , tai praraja !

//////

slykstus susidorojimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS