Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka švenčia 65-metį: tai – ilgas kelias | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA ŠVENČIA 65-METĮ: TAI – ILGAS KELIAS

  • 5

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir 30 jos padalinių jau 65-erius metus darniai įsilieja į Kauno rajono kultūrinį ir visuomeninį gyvenimą. Ta proga į Garliavoje įsikūrusį pastatą su virš įėjimo skelbiančiu užrašu "Daugiau negu biblioteka" susirinko įstaigos darbuotojai, Kauno rajono savivaldybės vadovai ir svečiai.

"Simboliška, kad 65 gyvavimo metus skaičiuoja ne tik viešoji biblioteka, bet ir visas Kauno rajonas. Tai yra ilgas kelias, kuris visiems daug davė ir daug paliko", – kalbėjo Kauno rajono viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė.

Meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad šioje bibliotekoje įgyvendinami drąsūs technologiniai sprendimai, puoselėjamas ir šiuolaikiškai pristatomas krašto kultūros paveldas, teikiamos turiningo laisvalaikio paslaugos. "Patikinu, kad savivaldybė ir toliau dės pastangas kurti saugias ir modernias aplinkas, kelti darbuotojų kvalifikacijas, užtikrinti oresnį darbo užmokestį ir kokybišką paslaugų suteikimą žmonėms, kurie ateina į šias įstaigas", – teigė V.Makūnas.

Jis kartu su Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskiene ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėju Jonu Petkevičiumi už ilgametį darbą ir svarų indėlį puoselėjant bibliotekų pažangą ir kultūrą bibliotekos direktorei I.V.Stančiauskienei įteikė plaketę. Dar keturiolika bibliotekininkių, dirbančių įvairiuose padaliniuose, sulaukė padėkos raštų.

Į šventę susirinkę svečiai pastebėjo, kad viešoji biblioteka puikiai susitvarko su vis labiau skaitmenizuoto pasaulio keliamais iššūkiais ir randa būdų, kaip pasiekti bet kokio amžiaus žmogų.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka jau daugiau kaip dešimtmetį aktyviai dalyvauja įvairiuose respublikiniuose projektuose, kurie padeda sudaryti sąlygas gyventojams naudotis informacinėmis technologijomis bibliotekose. 2020 m. biblioteka gavo aukščiausią respublikinio projekto "Prisijungusi Lietuva‘‘ įvertinimą – "Biblioteka – skaitmeninio raštingumo mokymų lyderė". Per 2019–2020 m. šiame projekte vienuolika mūsų rajono bibliotekininkų-lektorių apmokė informacinių technologijų pradmenų beveik 2 tūkst. žmonių. Pagynės vyr. bibliotekininkė Gabija Ščiukauskaitė pateko tarp dešimties geriausių Lietuvos skaitmeninių konsultantų-lektorių.

Viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose per metus apsilanko per 200 tūkst. lankytojų. Čia dirbantys 53 kvalifikuoti bibliotekininkai aptarnauja per 13 tūkst. nuolatinių skaitytojų. Gražiai įrengtose patalpose sukaupta daugiau kaip 270 tūkst. vnt. dokumentų.

Įvairi ir paslaugų programa – nuo kūrybinių renginių, susitikimų, meno parodų iki interaktyvių edukacinių užsiėmimų, virtualiųjų, kilnojamųjų parodų kūrimo, kino filmo peržiūrų, užimtumo klubuose ir dailės studijoje. Bibliotekoje patraukliai skleidžiama etninė kultūra padeda bendruomenei stiprinti ryšį su savo kraštu, pristatomos geriausios savo krašto kultūrinės vertybės.

Biblioteka yra viena iš skaitymo skatinimo lyderių Lietuvoje, o jos darbuotojai yra tapę ir skaitmeninės veiklos ugdytojais. Jų parengti projektai ir vykdomos veiklos suteikia rajono gyventojams išskirtinę pažinimo ir tobulėjimo galimybę saugioje ir jaukioje aplinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Agnė M

Garliavoje sergančių nėra, kurie skaito - Covid neveikia, o tiems, kurie neprimato , reikėtų kreiptis pas okulistą

Vija

Reikia labiau domėtis skelbiama informacija ir patiems norėti dalyvauti renginiuose.

Žingeidusis

Biblioteka??? kiek garliaviečių eina į bibliioteką? matom, kaip ji ,,skelbiasi" apie vykdomus projektus ir renginius, sau matyt darbuotojos rengia o ne bendruomenei, nesugeba net sudominti žmonių, komunikacija lygi - 0,00
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS