Kauno rajono „Tauras“: kitam sezonui turime daug ambicijų | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO „TAURAS“: KITAM SEZONUI TURIME DAUG AMBICIJŲ

Kauno rajono "Tauras" (3x3) sezoną jau baigė. Jei reikėtų jį įvardyti vienu žodžiu, tinkamiausias būtų – geras.

Rugpjūčio 9 d., atnaujinus FIBA trijulių krepšinio reitingus, paaiškėjo, kad, pakilęs net per 13 pozicijų, "Tauras" įsitvirtino 27 vietoje ir pateko į geriausiųjų pasaulio klubų 30-uką. Komandą sudaro Šarūnas Beniušis, Žygimantas Šimonis, Modestas Kumpys, Aurimas Urbonas ir Paulius Semaška.

Debiutavo Pasaulio ture

Tiek komandos kapitonas P.Semaška, tiek VšĮ "Tornado" krepšinio mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas svarbiausiu šio sezono "Tauro" pasiekimu įvardijo antrąją vietą Prancūzijoje vykusio "Notorious Games Cergy-Pontoise Challenger 2021" turnyre. Šis laimėjimas Kauno rajono 3x3 krepšinio komandai užtikrino kelialapį į Kanadoje vykusias "Montreal Masters" varžybas ir leido tapti Pasaulio turo debiutantais.

"Tauro" sezoną vertinu gerai. Iki puikiai trūko tam tikrų laimėjimų. Vienas jų – komanda nepateko į finalą Lietuvoje. Vis dėlto, tapti prizininkais, bronzos medalių laimėtojais yra labai gerai, deleguoti žaidėjus į šalies rinktinę, kuri dalyvavo olimpinėje atrankoje, – taip pat šaunu. Prancūzijoje laimėtas turnyras su labai stipriais varžovais parodo, kad komanda buvo sukomplektuota gerai ir turi potencialo", – sakė "Tornado" krepšinio mokyklos direktorius.

"Buvo daug turnyrų, kuriuose galėjome sužaisti geriau. Dėl to visiems komandos nariams apmaudu. Ne tik Pasaulio ture mums pritrūko sėkmės. Kitam sezonui turime daug ambicijų, tikimės, kad pavyks sudalyvauti ne mažiau turnyrų ne dabar ir geriau. 3x3 krepšinyje reikia patirties, susižaidimo, manau, kad ateityje rezultatai tik gerės, tereikia  įdėti darbo", – kalbėjo P.Semaška.

Įvertinimas: antrąją vietą "Notorious Games Cergy-Pontoise Challenger 2021" turnyre iškovojusi komanda gavo ir piniginį prizą. Iš kairės: M.Kumpys, P.Semaška, A.Urbonas ir Š.Beniušis. / Kauno rajono "Tauro" archyvo nuotr.

Abu pašnekovai pabrėžė, kad, jei ne Kauno rajono savivaldybės indėlis, jos skiriama dotacija, būtų neįmanoma suburti tokio lygio komandos, dalyvauti Lietuvos čempionate ir prestižiniuose užsienio turnyruose. "Tai nemažai kainuoja, nors prisideda pati krepšinio mokykla, rėmėjai, be savivaldybės pagalbos išsiversti būtų neįmanoma", – sakė D.Čiuprinskas. Jam antrino P.Semaška: "Esame labai dėkingi Kauno rajono savivaldybei ir "Tornado" krepšinio mokyklos direktoriui. Be jų mes būtume niekas."

Stiprybė – susižaidimas

Pasak D.Čiuprinsko, komandos stiprybė – "Tauro" nariai 3x3 jau žaidžia ne pirmi metai, labai gerai žino šios naujos krepšinio rūšies subtilybes. Be to, komandoje – puiki aukštų ir žemų žaidėjų pusiausvyra.

"Komandos nariams reikėtų daugiau padirbėti su psichologija, emocijomis, nes pasitaikydavo, kad jos užvaldydavo, kai reikėdavo šalto proto", – pašnekovas įvardijo ir silpnybę.

Prancūzijoje laimėtas turnyras su labai stipriais varžovais parodo, kad komanda buvo sukomplektuota gerai ir turi potencialo.

Jei krepšininkai rimtai padirbėtų, "Tornado" krepšinio mokyklos direktoriaus žodžiais, Kauno rajono "Taurui" neliktų kliūčių tapti Lietuvos čempionais. "Tai nėra mistinis, neįveikiamas pasiekimas, trūksta tik mažų dalelių, juk komanda ir dabar nuo sėkmės buvo tik per plauką", – patikino D.Čiuprinskas.

Paklaustas, kuris, jo nuomone, žaidėjas nusipelnė daugiausia komplimentų, "Tornado" krepšinio mokyklos direktorius patikino nenorįs išskirti nė vieno. "Tai yra komandinis žaidimas, greitas ir dinamiškas, viskas priklauso nuo sekundžių dalelių. Vieno žaidėjo pelnyti daugiau taškų ar geresnė gynyba neturi tiek įtakos, kaip 5x5 krepšinyje. Čia būtinas susiklausymas ir itin greita reakcija. Kai žaidžiama iki 21 taško arba 15 minučių, skirtingai nei didžiajame krepšinyje, nėra kada atsigriebti", – pabrėžė pašnekovas.

Ypač taikliai ir vaizdžiai naują sporto kryptį yra apibūdinęs Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės treneris Dainius Novickas. Jo žodžiais, 3x3 krepšinyje komanda turi būti kaip kumštis ar penki krumpliai, nes, jei vienas krumplys išlenda, smūgiuojant jis gali sulūžti.

Nuotaika: pergalės džiaugsmas. / Kauno rajono „Tauro“ archyvo nuotr.

Ši metafora pokalbiui suteikė kitą giją. "Tauro" kapitonas džiaugėsi, kad pavyko išvengti traumų, žaidėjai buvo sveiki ir dabar visi sėkmingai žaidžia 5x5 komandose.

Priimtinesnis trijulių krepšinis

Vis dėlto žaidimas 3x3 aikštelėse visiems "Tauro" krepšininkams patinka labiau nei 5x5. Jie, pasak, D.Čiuprinsko, norėtų, kad ir Lietuvoje, kaip kitose šalyse, būtų buriama komanda visam sezonui. "Pavyzdžiui, Latvijos 3x3 komanda, kuri tapo olimpine čempione, visus metus dalyvauja turnyruose, yra iš dalies finansuojama Latvijos olimpinio komiteto ir nežaidžia 5x5 komandose. Rezultatas akivaizdus – pelnytas olimpinis auksas. Manau, kad Lietuvoje taip pat reikėtų burti profesionalią komandą, kuri nebūtų sudaryta iš 5x5 krepšinio žaidėjų. Kad "Tauro" krepšininkai yra tinkami šiai krepšinio atšakai, liudija rezultatai", – įsitikinęs pašnekovas.

Paklaustas, ar 3x3 aikštelėse kitą sezoną Kauno rajono vardą garsins tos pačios sudėties komanda, D.Čiuprinskas teigė, kad apie tai kalbėti dar per anksti. "Reikia kalbėtis su pačiais žaidėjais, sužinoti jų nuomonę", – jis diplomatiškai išsisuko.

Nuo samprotavimų, kokius tikslus kitam sezonui sau kelia "Tauro" komandos vyrai, P.Semaška kol kas taip pat dar susilaiko. "Planavome visi susitikti ir aptarti šio sezono rezultatus, kartu pakalbėti ir apie naują. Tas susitikimas dar neįvyko. Iki kito sezono dar yra daug laiko, dabar svarbiausia išlikti sveikiems, nepatirti traumų", – sakė komandos kapitonas.

GALERIJA

  • Nuotaika: pergalės džiaugsmas.
  • Įvertinimas: antrąją vietą „Notorious Games Cergy-Pontoise Challenger 2021“ turnyre iškovojusi komanda gavo ir piniginį prizą. Iš kairės: M.Kumpys, P.Semaška, A.Urbonas ir Š.Beniušis.
Kauno rajono "Tauro" archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS