Kauno rajono vandentvarkos infrastruktūros plėtros projektai šįmet sulauks paramos | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO VANDENTVARKOS INFRASTRUKTŪROS PLĖTROS PROJEKTAI ŠĮMET SULAUKS PARAMOS

  • 10

Trečiadienį, liepos 1 d., Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs aplinkos ministras Kęstutis Mažeika patikino, kad šio krašto vandentvarkos infrastruktūros plėtros projektai dar šiais metais sulauks Aplinkos ministerijos dėmesio ir bus pradėti įgyvendinti. Kauno rajono meras Valerijus Makūnas dėkojo ministrui už rūpestį ir norą padėti.

Susitikimo su ministru metu aptartos kelios temos, kurios šiuo laikotarpiu aktualios tiek ministerijai, tiek Savivaldybei. Meras V. Makūnas informavo, kad nuo balandžio 1 d. Kauno rajone įsigaliojo nauja komunalinių atliekų surinkimo ir tvarkymo tvarka – įvesta Vietinė rinkliava. Ją administruoja UAB Komunalinių paslaugų centras.

„Džiaugiamės, kad tvarkydami atliekas atliepiame nacionalinės strategijos iškeltus tikslus. Žinoma, susiduriame ir su iššūkiais. Turime aiškiai atsakyti mūsų krašto žmonėms, kodėl perėjome prie Vietinės rinkliavos, kodėl pabrango atliekų išvežimas. Tikiu, kad šį pereinamąjį laikotarpį įveiksime dirbdami kartu“, – sakė meras.

Pokalbio metu Kauno rajono vadovas didelį dėmesį skyrė vandentvarkos projektų įgyvendinimui. „Mūsų prioritetinės sritys artimiausiu metu bus vandentvarka ir vietinės reikšmės kelių tvarkymas. Džiugu, kad Kauno rajono savivaldybėje prie centralizuotos geriamojo vandens tiekimo sistemos prisijungę 79 proc. gyventojų, o prie centralizuotos nuotekų sistemos – 69 proc.“, – akcentavo meras V. Makūnas.

Šias paslaugas Kauno rajone teikia UAB „Giraitės vandenys“ ir UAB „Kauno vandenys“. Meras apgailestavo, kad ne visi žmonės gauna vienodai geras ir kokybiškas paslaugas, nes šių įmonių investicijos į vandens tiekimo ir nuotekų sistemas yra skirtingos.

„Per 10 metų mūsų įmonė „Giraitės vandenys“ į vandentvarkos infrastruktūros gerinimą investavo 30,7 mln. Eur, o „Kauno vandenys“– tik 2,7 mln. Eur“, – konkrečius skaičius vardijo meras.

Jis pabrėžė, kad Kauno rajono savivaldybės teritorijoje vandentvarkos infrastruktūros plėtrai ir atnaujinimui preliminariais duomenimis reikėtų apie 141 mln. Eur. Meras džiaugėsi, kad šįmet bus įgyvendintas didelis vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros atnaujinimo projektas Karmėlavoje, Ramučiuose ir Zapyškyje. Tai – „Giraitės vandenų“ vykdomas projektas.

Reaguodamas į Savivaldybės vadovo išsakytas mintis apie trūkstamas investicijas, aplinkos ministras K. Mažeika pabrėžė, kad ministerija dar šįmet žada skirti paramą.

„Puikiausiai suprantu gyventojus, kuriems gyvybiškai svarbu turėti švarų vandenį ir tinkamai įrengtas nuotekų tvarkymo sistemas. Vandentvarkos infrastruktūros plėtra aktyviai buvo vykdoma dideliuose miestuose, tačiau labai svarbu nepamiršti ir kaimo vietovėse gyvenančių žmonių. Į nutolusias ir vos 50 gyventojų turinčias gyvenvietes anksčiau nebuvo investuojama, tačiau visa tai šiemet pasikeis. Galiu tą patvirtinti“, – garantavo ministras.

K. Mažeika pažadėjo, kad Kauno rajono vandentvarkos infrastruktūros plėtros projektai dar šįmet sulauks Aplinkos ministerijos dėmesio ir bus pradėti įgyvendinti.

Be to, ministras informavo, kad iki 2022 metų turi pradėti veikti individualių valymo įrenginių registras, jis leis fiksuoti ir sekti aptarnavimo periodiškumą bei užtikrinti, kad įrenginiai veiktų tinkamai, būtų neapleisti.

GALERIJA

  • Kęstutis Mažeika
  • Kęstutis Mažeika ir Valerijus Makūnas
  • Valerijus Makūnas ir Kęstutis Mažeika
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O as manau

Pletrai pinigai gerai, bet kada fekalijas tvarkys? Giraites vandenis užzdaryt ir teisman paduot jau laikas...kauno rajone Grigeo analogas......niretum pažiūrėt ką jie i Kauno marias paleidz?

Anonimas

Ir Seniavoj vandeni ivede,o apie nuotekas pamirso..

Anonimas

nuotraukoj-abu labu vienodi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS