Kauno rajono verslininkams – nemokamos teisinės konsultacijos | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO VERSLININKAMS – NEMOKAMOS TEISINĖS KONSULTACIJOS

  • 0

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC), siekdamas padėti su COVID-19 pandemijos padariniais susiduriantiems verslininkams, pasirašė sutartį su teisininkais ir teiks nemokamas teisines paslaugas Kauno rajone registruotiems ir veikiantiems verslo subjektams.

Kauno rajono TVIC direktorės pareigas einanti Raminta Popovienė pastebėjo, kad daug įmonių, dar nespėjusių atsigauti po pirmojo karantino, vėl patiria didžiulį finansinį smūgį ir netenka pajamų, taip pat susiduria su sunkumais pildant įvairius dokumentus.

"Šiuo metu formuojamas naujas Vyriausybė pagalbos verslui priemonių paketas: bus galima teikti paraiškas paskoloms ir subsidijoms gauti. Tikimės, kad teisinės konsultacijos padės vietos verslininkams sutvarkyti dokumentus ir rasti teisingus sprendimus sudėtingose situacijose", – kalbėjo R.Popovienė.

Kauno rajono savivaldybė dar praėjusių metų pavasarį priėmė sprendimus dėl pagalbos priemonių verslui, nukentėjusiam dėl COVID-19 pandemijos. Savivaldybės taryba pritarė, kad asmenys, įsigiję verslo liudijimus, bus atleisti nuo fiksuotų pajamų mokesčio, kurio nereikėjo mokėti už laikotarpį nuo 2020 m. kovo 1 d. iki rugpjūčio 31 d.

Pernai gruodžio mėnesį vykusiame tarybos posėdyje priimtas sprendimas palengvino mokesčių naštą verslo subjektams, kurie buvo atleisti nuo negyvenamųjų patalpų nuomos mokesčio karantino laikotarpiu.

Politikai taip pat pritarė Kauno rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimo fondo valdybos siūlymui keisti fondo lėšų sąmatą, taip suteikiant daugiau galimybių remti vietos verslą.

Nemokamos konsultacijos bus teikiamos visiems Kauno rajone registruotiems ir veiklą vykdantiems verslo subjektams iš anksto užsiregistravus e. p. inga@kaunorajonas.lt,

direktorius @kaunorajonas.lt arba tel. 8 672 65 948, 8 672 666 94. Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.kaunorajonas.lt/verslas/.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS