Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę | KaunoDiena.lt

KAUNO RAJONO VERSLIŲ MOTERŲ KLUBAS ŠIEMET FOKUSUOSIS Į VERSLO MENTORYSTĘ

Verslios Kauno rajono moterys, susibūrusios į klubą, ne tik dalijasi sėkmės istorijomis ir patarimais, semiasi žinių seminaruose ir paskaitose, rengia akcijas ir pildo žmonių svajones.

Pasak Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro (KRTVIC) direktorės Emilės Kaminskaitės-Sutkuvienės, idėja įkurti Kauno rajono verslių moterų klubą kilo Ramintai Popovienei, kai ji buvo KRTVIC laikinoji direktorė. Klubastai ne tik veikia prie šio centro, viena iš jo veiklos sričių – verslo plėtra Kauno rajono savivaldybėje, todėl siekta suburti moteris bendramintes, kurios suinteresuotos bendrauti ir bendradarbiauti, skatinti jų verslumą, padėti rasti atsakymus į kylančius klausimus, suteikti pagalbą norinčioms pradėti verslą.

Gretos auga

Klubo gimtadienis – 2022 m. gruodžio 13 d. Į pirmąjį susitikimą atvyko 37 moterys. Per šešiolika mėnesių klubo narių skaičius ūgtelėjo iki 150, aktyviausios yra apie 50 verslininkių.

Klubo veikloje dalyvauja ne tik Kauno rajone žinoma bendrovės „Aconitum“ vadovė Rima Balanaškienė, bet ir Indrė Benevičienė („Žali žali“), Živilė Juknevičienė („Atrast“), Dovilė Ilevičienė („Juodasis česnakas Garlic Moon“), Laimutė Visockienė („Eismo juosta“), Rasa Semoškienė („Almara“), Monika Sadauskaitė-Pocė (Sadauskų sodyba) ir kitos.

Kaita: klubietės renkasi kiekvieno mėnesio paskutinį antradienį vis kitoje vietoje. / Organizatorių nuotr.

Pasak E. Kaminskaitės-Sutkuvienės, į Kauno rajono verslių moterų klubą gali jungtis moterys, kurios turi verslą ar dar tik planuoja verslauti Kauno rajone. Klubas plečiasi narėms rekomenduojant savo veiklą. Norint prisijungti, tereikia pateikti prisistatymą su nuotrauka ir įstoti į facebook grupę, kur ir vyksta bendravimas.

Turiningos viešnagės

Klubo narės renkasi kiekvieno mėnesio paskutinį antradienį, 15 val., vis kitoje vietoje. „Dažniausiai kuri nors narė pristato savo veiklą, kviečia į savo įmonę, supažindina su vykdoma veikla. Susitikimo metu aptariama tos srities problematika ir iššūkiai, aktualijos. Tai – unikali galimybė moterims tobulėti, susipažinti su vis kita verslo sritimi“, – sakė KRTVIC direktorė.

D. Ilevičienė pakvietė susipažinti su jos kaimo turizmo sodyba „Kačerginės pamiškė“ ir į juodojo česnako degustaciją, R. Balanaškienė – į ekskursiją „Aconitum“ bendrovėje ir paskaitą „Seksas, miegas ir cirkadiniai ritmai“. Kačerginėje gyvenanti žolininkė Rūta Borutienė ne tik pristatė iš mamos perimtą ir toliau vystomą veiklą, bet ir vaišino įvairiomis arbatomis, žolelių gira, sviestu su netikėtais priedais ir pačios kepta duona. „Sunku patikėti, kad svogūnų lukštų arbata gali būti ne tik skani, bet ir labai naudinga savo savybėmis“, – pasakojo E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Organizatorių nuotr.

Klubo narėms gerų emocijų suteikė raudondvarietės Rasos Semoškienės organizuotas pasivaikščiojimas su aukštakulniais ir sveikatinimo užsiėmimas Kačerginėje.

„Avėdamos aukštakulniais ne tik vaikštinėjome Raudondvario takais, bet ir bendravome, kalbėjomės, poromis atlikome įvairias užduotis, geriau pažinome viena kitą. Kilo mintis organizuoti ilgesnio atstumo moterų žygį su aukštakulniais“, – prisiminusi šypsojosi KRTVIC direktorė.

O štai sveikatinimo žygiui verslios moterys aukštakulnius jau paliko namuose. Jos keliavo po Kačerginės apylinkes iki Pyplių piliakalnio, pakeliui iš mitybos konsultantės-trenerės Editos Poškaitienės išgirdo sveikos gyvensenos ir mitybos patarimų. „Tai – energinga ir įkvepianti moteris, pavyzdys, kaip užsispyrimas ir didelis noras gali pakeisti žmogų“, – sakė E. Kaminskaitė-Sutkuvienė. Po žygio kavinėje „Piliakalnio kiemelis“ vyko sveikuoliška degustacija. Kavinės šeimininkė Gintarė Ramanauskienė pavaišino išskirtiniais savo gamintais desertais, papasakojo apie save ir savo šeimos verslo sėkmės istoriją.

Rasa Semoškienė / Organizatorių nuotr.

Žinių ir gerumo mainai

Taip pat klubo narėms rengti seminarai finansiniais, asmeninio tobulėjimo, verslo organizavimo ir kt. aktualiomis temomis, kuriuos organizuoja KRTVIC. Tarp jų – psichologės Ramunės Murauskienės paskaita „Emocinis raštingumas – laimės ir sėkmės garantas“ informacinis seminaras-mokymai „Pažintis su mentoryste“, konferencija „(Ne)reali moteris“.

Tai ne tik galimybė parodyti save, savo verslą, bet ir susipažinti su kitomis moterimis verslininkėmis, jų vykdomomis veiklomis, atrasti bendraminčių, kartu puoselėti įdomias idėjas.

Pasak KRTVIC direktorės, pernai lapkričio 7 d. surengtoje konferencijoje „(Ne)reali moteris“ dalyvavo per 150 moterų, dauguma jų buvo iš Kauno rajono verslių moterų klubo. „Tai buvo visapusiškai naudingas, labai nuotaikingas ir labai kokybiškas renginys, kurio dalyvės gavo tikrai daug. Profesionalios pranešėjos ir diskusijos dalyvės, visoje šalyje žinomos moterys – Odeta Blaževičienė, Justė Pinkevičienė, R. Balanaškienė, Indrė Sapagovaitė ir kitos – dalinosi savo profesine ir asmenine patirtimi, įkvėpė ir motyvavo. Puikūs atsiliepimai skatina mus ir šiais metais organizuoti panašaus turinio konferenciją, subalansuotą moterims, bet joje laukiami ir vyrai“, – patikino E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Iki šiol moterys šiltai prisimena ir vieną pirmųjų klubo narių susitikimą, vykusį 2023 m. pradžioje naujai Lapėse atidarytame restorane „Foxy“. Jo savininkė – klubo narė Milena Lapajienė. Restorane surengta charizmatiškos psichologės Ramunės Murauskienės paskaita „Emocinis raštingumas – laimės ir sėkmės garantas“. „Buvo be galo įdomu, moterys klausė susidomėjusios, kai kurios užsirašinėjo lektorės mintis ir psichologinius patarimus, perteikiamus su komiškais elementais“, – prisiminė KRTVIC direktorė. Po paskaitos ragauti gardūs, prabangiai atrodantys „Foxy“ patiekalai.

Šiais metais R. Popovienei kilo idėja suorganizuoti velykinę akciją ir įgyvendinti 20-ties Kauno rajone gyvenančių ir sunkiau finansiškai besiverčiančių šeimų svajones. Svajonės buvo labai įvairios: bilietai į kiną šeimai, kavos puodelis Laisvės alėjoje su 90-ies metų senole, galimybė pamatyti Baltijos jūrą ir daug kitų, kurių žmonės patys negali įgyvendinti. Žadama, kad ši iniciatyva taps tradicine, nes norima išpildyti kuo daugiau Kauno rajono gyventojų svajonių.

Bendrystė: verslios moterys kartu gamino Velykų puošmenas. / Organizatorių nuotr.

Tapo kaip šeima

R. Semoškienė klubo veikloje dalyvauja nuo pat jo įkūrimo ir nėra praleidusi nė vieno susitikimo. „Naujos pažintys, naujos idėjos, bendravimas ir bendradarbiavimas, – taip trumpai klubo naudą įvardijo Raudondvaryje gyvenanti verslininkė. – Tai ne tik galimybė parodyti save, savo verslą, bet ir susipažinti su kitomis moterimis verslininkėmis, jų vykdomomis veiklomis, atrasti bendraminčių, kartu puoselėti įdomias idėjas.“

Bendrovės „Almara“ direktorė tvirtino esanti sužavėta moterų verslų įvairove, jų drąsa. „Aišku, yra ir vienodų verslų, tačiau jie veikia skirtingomis kryptimis. Pasidalijusios idėjomis, dar daug kuo galime nustebinti save ir kitus“, – patikino pašnekovė.

Pasak verslininkės, aktyviausios klubo moterys per beveik pusantrų metų tapo kaip šeima. „Interesų ratas plečiasi, mes jau kalbamės apie pomėgius, ne tik darbą ir veiklą, kuria užsiimame. Galvojame apie keliones kartu“, – atviravo R. Semoškienė.

Raminta Popovienė / Organizatorių nuotr.


Komentaras

Raminta Popovienė,

Kauno rajono savivaldybės vicemerė

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, ES valstybėse narėse moterys sudaro 52 proc. visų gyventojų, tačiau tik 34,4 proc. moterų turi savo verslą. Ieškant priežasčių, kodėl moterų verslininkių yra mažiau nei vyrų, yra teigiama, kad moterys, norėdamos pradėti verslą, susiduria su daugiau sunkumų nei vyrai: tiek steigiant ir vystant savo verslą, tiek derinant verslo ir šeimos įsipareigojimus.

Kauno rajonas – nuolat auganti savivaldybė, kurioje šiandien skaičiuojame per 4 800 verslo subjektų, o vadovaujančių moterų proporcija panaši į ES. Todėl kilo idėja suburti verslias pakaunės moteris bendrauti ir bendradarbiauti, sudaryti joms galimybes tobulėti, ieškoti atsakymų į klausimus, dalintis kontaktais, padėti toms, kurios svajoja sukurti savo verslą, tačiau nežino, nuo ko pradėti.

Labai džiaugiuosi, kad ši idėja pasitvirtino. Tai rodo vis naujai prisijungiančios narės. Man pačiai vertinti sunku, tačiau bendraujant girdžiu, kad moterys labai vertina šiuos susitikimus. Čia jos susipažino, atrado bendras veiklas, pakviečia kitas savo koleges, pataria viena kitai. O svarbiausia – visada pažymi, kad moterų bendrystė yra didžiulė jėga. Šiandien mes imamės atsakomybės visose srityse, tad bendrauti ir tobulėti – didelė vertybė ir dovana.

Šiais metais planuojame didesnį dėmesį skirti verslo mentorystei. Tai – bendradarbiavimas tarp pradedančios ir jau pažengusios mentorės, kuri padės išsikelti tikslus ir siekti rezultato. Sieksime, kad patyrusios verslininkės, įvairių sričių specialistės dalintųsi savo žiniomis ir patirtimi.

GALERIJA

  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
  • Kauno rajono verslių moterų klubas šiemet fokusuosis į verslo mentorystę
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS