Kauno rudens mugėje laukia trys pramogų dienos | KaunoDiena.lt

KAUNO RUDENS MUGĖJE LAUKIA TRYS PRAMOGŲ DIENOS

  • 5

Rugsėjo 8-10 dienomis Kauno Laisvės alėjoje vėl rinksis ūkininkai, amatininkai ir kiti auksarankiai.

„Šį kartą pagrindinė renginio scena keliasi iš Rotušės į Nepriklausomybės aikštę. Prie Soboro vyks įvairių tautų prisistatymai. Prie Kauno muzikinio teatro aikštėje įsikurs laisvalaikio erdvė, kur bus „Kaunas Jazz“ šokių diena. Įvairių artistų, muzikantų ir šokėjų bus galima išvysti visoje renginio teritorijoje“, – vardijo Kauno mugę organizuojančios įstaigos „SukurtaLT“ vadovas Darius Straigis.

Popietė „Viru viru košę“

Penktadienį pagrindinėje scenoje daugiausia dėmesio bus skiriama jaunoms šeimoms ir vaikams. Net 200 mažųjų talentų, atvykusių iš 20 Kauno ugdymo įstaigų, lips ant scenos ir šoks, dainuos, demonstruos madas bei tautinius papročius popietėje „Viru viru košę“.

„Visus kviesime pirmiausia pasivaišinti koše. O tada vaikai parodys įvairius tautinius šokius, žaidimus, dainuos dainas. Bus nenuobodu ne tik darželinukams, bet ir vyresnių klasių moksleiviams. Norime atkreipti dėmesį į mūsų tautiškumą ir tradicinius žaidimus“, – pasakojo Kauno bendruomenės centro „Girsta“ vadovė Zinaida Streikienė.

Popietės metu vyks ir įvairios edukacinės programos, bus galima pasimokyti keramikos, juostų pynimo, audimo, mezgimo ir kitų amatų paslapčių, vyks rankdarbių mugė. Planuojama, kad penktadienį Nepriklausomybės aikštėje veiksmas vyks nuo 14 iki 19 valandos.

Tautiniai ir jaunimo pasirodymai

Šeštadienį visai dienai Nepriklausomybės aikštėje įsikurs įvairių tautų atstovai. Ant scenos žengs lietuvių, ukrainiečių, karaimų, lenkų, armėnų ir kitų tautinių bendrijų kolektyvai. 

„Prieš metus kvietėme artimiau susipažinti su įvairių Lietuvos regionų kultūra, šį kartą norime pakviesti daugiau sužinoti apie Lietuvoje ar greta mūsų gyvenančių tautų kultūrą. Dalyviai ne tik šoks ir gros, bet ir vyks įvairios edukacinės programos tautiniuose kiemeliuose“, – sakė D. Straigis.

(Nuotraukoje – D. Straigis)

Bus galima paragauti ukrainietiškų barščių ir kitų tautinių patiekalų, stebėti arbatos ruošimą samovaruose, išbandyti savo jėgas gaminant įvairias liaudiškas lėles.

Sekmadienį šioje erdvėje koncertuos Lietuvos jaunimo grupės, pavieniai atlikėjai. 

Nuo sporto iki šokių kovų

Įdomybės laukia ir Muzikinio teatro sodelyje. Pavasarį čia vykusią jaunimo zoną keičia bendra laisvalaikio ir edukacijos erdvė.

Organizatorių teigimu, penktadienį nuo 15 val. šioje erdvėje vyks vaikų ir tėvelių mankštos, sporto klubų, šokių ir kitų aktyvaus laisvalaikio būrelių pasirodymai. Lankytojai galės save išbandyti rankų lenkimo, kitose rungtyse. Vyks karaokė konkursai. Šeštadienį laukia ir „Kaunas Jazz Ruduo 2017“ šokių pasirodymai.

„Džiaugiamės, kad šiemet prie renginio prisijungia „Kaunas Jazz“ festivalis, visi šeštadienį popiet galės stebėti šokių kovas, pasimokyti salsos, lindihopo žingsnelių“, – pasakojo D. Straigis.

Tuo metu prie Laisvės alėjos fontano įsikurs amatų demonstravimo erdvė, o Nepriklausomybės aikštėje veiks „Retromobile“ istorinių automobilių paroda ir vaikų pramogų zona. Kaip pastebi organizatoriai, likus kiek daugiau nei savaitei iki mugės pradžios, norinčių dalyvauti ir atsivežti savo programą dar nemažėja, renginio programa nuolat pildosi.

Išskirtiniai amatai ir gėrybės

Pačioje mugėje savo produkciją ar užaugintas gėrybes pristatyti ketina daugiau nei pusė tūkstančio prekeivių. Šį kartą itin aktyvūs išskirtinius rankdarbius ir aukštos kokybės gaminius siūlantys Lietuvos menininkai ir amatininkai.

„Sąraše matome ne vieną dalyvį, kuris gali pasigirti liaudies amatų paveldo sertifikatais, turime nemažai drabužius, papuošalus, žaislus ar namų interjero elementus kuriančių amatininkų. Mugėje susirinkusiųjų laukia daug išskirtinių, vienetinių prekių, kurių nerasite jokiame prekybos centre“, – tikino organizatorius D. Straigis.

Mugėje bus galima įsigyti šviežių gėrybių iš visos Lietuvos. Taip pat ir įvairių maisto gaminių, kuriuos atveš užsienio ūkininkai.

Daugiau informacijos – kaunomuge.lt.

GALERIJA

  • Kauno rudens mugėje laukia trys pramogų dienos
  • Kauno rudens mugėje laukia trys pramogų dienos
  • Kauno rudens mugėje laukia trys pramogų dienos
Organizatorių nuotr.
Gairės: rudens mugė
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

selita

Gal ir nieko tos muges, bet kainos ten pakeltos be proto ir be jokios sazines

Kaunietis

O kas ta Girsta , kad ji pakvciesta i muge, o tada kur kitos bendruomenes, kodekl jos nepakviestos, ar cia isskirtinis atvejis Girstai.

laabai jau viskas brangu

ir vienoda tose mugese, kaip muziejuje... niekas nebeiperkama....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS