Kauno savivaldybė su „Geležinio vilko“ brigada žada stiprinti ryšius | KaunoDiena.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖ SU „GELEŽINIO VILKO“ BRIGADA ŽADA STIPRINTI RYŠIUS

Kauno miesto savivaldybė su Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“ pasirašys sutartį dėl bendros darbo grupės steigimo, žada stiprinti ryšius.

Antradienį taryba posėdyje patvirtino sutarties projektą, kuriame nurodyta, jog savivaldybė ir brigada įsipareigos „bendradarbiauti rengiant Kauno miesto savivaldybės gynybos planus“.

Vis dėlto Lietuvos kariuomenė BNS informavo, jog darbo grupės tikslas bus „palaikyti nuolatinę dviejų institucijų – Kauno miesto savivaldybės ir pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“, kurios atsakomybės rajone yra ši savivaldybė – koordinaciją“.

„Siekiamas bendradarbiavimas neapima gynybos planų rengimo, kalbama apie reikiamus institucijų „namų darbus“, kuriuos reikia atlikti siekiant geriau pasiruošti esamų planų įgyvendinimui“, – tvirtina Lietuvos kariuomenė.

Kaip teigiama tarybos priimto sprendimo aiškinamajame rašte, siekiama „tinkamai bendradarbiauti Kauno miesto savivaldybės saugumo klausimais, šviesti ir informuoti visuomenę apie saugumo ir gynybos politiką bei sinchronizuoti pasirengimą Kauno miesto savivaldybės gynybai“.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis tarybos posėdyje antradienį sakė, kad sutartis su šia brigada sudaroma, nes būtent į jos kompetenciją įeina Kauno ir jo apylinkių gynyba.

Pasak jo, sutartis reikalinga, nes rengiant planus būtų dirbama su riboto naudojimo informacija.

„Mūsų kariuomenės brigada „Geležinis vilkas“ be sutarties, kadangi čia reikalinga susipažinti su informacija „slaptai“, bendradarbiavimo planų nepasirašo, – aiškino vedėjas. – Norint įgyvendinti Kauno miesto savivaldybės teritorijos gynybos planus ir juos parengti, esant karo padėties atvejui, tokia sutartis yra reikalinga, kad būtų aptartas savivaldybės indėlis galimas ir visi galimi poreikiai, kokie bus nustatyti“.

Pasak kariuomenės, darbo grupė reikalinga tartis dėl karinio vieneto ir savivaldybės bendradarbiavimo iškilus galimoms grėsmėms. Jis apims tokias sritis kaip mobilizacija, civilinė sauga, evakuacija, resursų sukaupimas ir kitos temos, kurios būtų aktualios abiems pusėms karo padėties atveju.

Kariuomenė pabrėžė, jog sutarties turinį savo viduje derina abi institucijos.

„Sutarties projekte esančios formuluotės ir nuostatos nebūtinai išlieka galutiniame variante, galutinės formuluotės, dėl kurių bus sutarusios abi sutarties šalys, bus žinomos tik turint pasirašytą sutartį“, – teigiama komentare.

Planuojama, kad darbo grupėje šiuo klausimu dalyvaus savivaldybės, policijos ir brigados atstovai. Pagal sutartį, ši grupė rinksis keturis kartus per metus.

Visi darbo grupę sudarantys asmenys turės turėti leidimą dirbti su dokumentais, žymimais grifu „slaptai“. Sutartis galios trejus metus.

GALERIJA

  • Kauno savivaldybė su „Geležinio vilko“ brigada žada stiprinti ryšius
Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Memel3

Manau Klaipėdytei reikėtų suskubti, nes paskui bendradarbiavime liksime paskutinti :DDD

Memel2

O Skuode, Naujojoj Akmenėj, Švenčionyse niekas dar nesitarė, neapasirašė :(

memel

o jeigu nubūtų pasirašę sutarties - tai tipo negintų, nestiprintų :DDD Čia runkeliams ar kam ? :DDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS