Kauno sporto halėje – gražiosios skrajojančios plunksnos meistrai | KaunoDiena.lt

KAUNO SPORTO HALĖJE – GRAŽIOSIOS SKRAJOJANČIOS PLUNKSNOS MEISTRAI

  • 0

Kauno sporto halėje karaliaus badmintono mėgėjai – šeštadienį legendinėje laikinosios sostinės arenoje vyks trečiasis „Hummel“ badmintono lygos“ etapas.

Skaičiuojama, kad savo jėgas vis labiau populiarėjančios sporto šakos varžybose išbandys daugiau nei 150 badmintono žaidėjų iš visos Lietuvos.

Pirmasis „Hummel“ badmintono lygos“ etapas vyko Vilniuje, antrasis – Šiauliuose. Dabar atėjo eilė Kaunui, o iš viso lygoje bus sužaisti 6-7 etapai.

„Net neabejoju, kad gerokai viršysime lūkesčius ir žaidėjų bus dar daugiau. Tai yra įskaitinis turnyras – sujungėme įvairių miestų varžybas ir sukūrėme bendrą lygą. Norėjome, kad įskaitiniai turnyrai vyktų visus metus“, – neabejoja Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Tokie lūkesčiai turi pagrindą – badmintono mėgėjų skaičius Kaune ir visoje Lietuvoje didėja geometrinės progresijos seka.

„Pamenu, kad kai badmintonininkai pradėjo rinktis sporto halėje, pakako trijų aikštelių, o dabar nepakanka ir visos sporto halės. Treniruočių metu nuolat užimta 12 aikštelių ir žmonės treniruojasi. Mes pasiūlėme patrauklias sąlygas, todėl žaidimas vis labiau populiarėja. Tai įdomus, intensyvus sportas ir nereikia pamiršti, kad tai olimpinė sporto šaka. Galiu drąsiai teigti, kad badmintonas Kaune jau įgavo pagreitį. Beje, būtent Kauno sportininkai ir dominuoja lygoje, nors didžiausias badmintono klubas yra Vilniuje“, – sako G. Bielskus.

Žaidėjai lygoje pagal lygį skirstomi į keturias grupes – nuo pradedančiųjų iki gerokai pažengusiųjų.

„Projektas „Kaunas sportuoja“ jungia ne tik nemokamas treniruotes, bet ir įvairių sporto šakų turnyrus, šventes. Džiugu, kad šiame turnyre, pati gausiausia pradedančiųjų grupė – tai puiki galimybė išbandyti jėgas panašaus pajėgumo bendraminčių grupėje. Taip pat labai aktyviai dalyvauja veteranai“, – teigia G. Bielskus.

Beje, lygoje galima išvysti ir buvusių profesionalių žaidėjų – savo jėgas stipriausioje grupėje išbando ir Aivaras Kvedarauskas, ir kti žinomi šios sporto šakos atstovai.

Turnyras Kauno sporto halėje startuos šeštadienį 10 val. ir tęsis iki 20 val. Žiūrovai į renginį gali patekti nemokamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS