Kauno stadiono rekonstrukcija: turkų kompanija paliko aibę skolų | KaunoDiena.lt

KAUNO STADIONO REKONSTRUKCIJA: TURKŲ KOMPANIJA PALIKO AIBĘ SKOLŲ

S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukciją pradėjusi ir apie ketvirtadalį darbų atlikusi Turkijos įmonė liko skolinga ne tik maždaug septynioms dešimtims "Kayi Construction" darbininkų iš Turkijos, bet ir Lietuvos įmonėms, pranešė LRT radijas.

Lėšų neatgavusių įmonių gali būti apie 20.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius pavaduotojas Tadas Mikelionis sako žinąs apie turkų paliktas skolas, bet padėti verslininkams esą nėra galimybių, o Turkijos įmonė liko skolinga maždaug 20 bendrovių.

Kai kurie pinigų neatgavę verslininkai sako, kad skolas bandys išsiieškoti Turkijos teismuose, tačiau pripažįsta, kad teisinė kova gali užtrukti ir nebūtinai bus sėkminga.

Pavyzdžiui, restorano "Miesto sodas", kuris stadione dirbusiems darbuotojams maistą ruošė ilgiau kaip metus, vadovas Gintautas Ruminas sako, kad už maistą nebuvo mokėta apie pustrečio mėnesio.

Dabar savivaldybė ieško naujo stadiono rekonstrukcijos rangovo ir planuoja ją baigti kitų metų pabaigoje.

Šį sausį Kauno miesto savivaldybė nutraukė 2018 m. pasirašytą 46 mln. eurų vertės sutartį su S.Dariaus ir S.Girėno stadioną stačiusia turkų įmone "Kayi Insaat". Vienas iš motyvų – darbų grafiko nesilaikymas.

Savivaldybės teigimu, bendrovė iš Turkijos buvo įsipareigojusi atvežti 400 darbininkų ir didžiąją dalį statybinės technikos, tačiau tokių pajėgų iki šiol nėra, o technika nuomota iš Lietuvos subrangovų.

Stadioną statančių turkų protestas

Vilmanto Raupelio nuotr.

Be to, savivaldybė teigia gavusi turkams adresuotų kreditorių pretenzijų dėl neatsiskaitymų už statybines medžiagas, projektavimo darbus bei kitas paslaugas. Nesumokėta ir už darbininkams tiekiamą maistą. Su dauguma subrangovų savivaldybė atsiskaito tiesiogiai, o Turkijos įmonei už visus iki šiol atliktus darbus sumokėta 8,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (60)

Statė, statė ir pagaliau...

2018 m. rugpūčio 7 d. Kauno savivaldybės informacija: "Kauno miesto savivaldybė S. Dariaus ir S. Girėno stadioną bei žemės sklypą oficialiai perdavė Turkijos bendrovei „Kayi Construction“. Nebelikus teisinių kliūčių, mažiausią kainą konkurse pasiūliusi ir jį laimėjusi kompanija jau pradėjo ruoštis rekonstrukcijai. Primename, jog Kauno apygardos teismas ne tik atmetė stadiono rekonstrukciją siekusių sustabdyti Vilniaus bendrovių „LitCon“ ir „Versina“ ieškinius, bet ir patenkino Kauno miesto savivaldybės prašymą nelaukiant sprendimo įsiteisėjimo pašalinti anksčiau taikytas laikinąsias apsaugos priemones." Ačiū savivaldybei ir ją palaikantiems teismams už skaidrius sprendimus ir puikų stadioną.

krabas, pritardamas tuomečiam

susisiekimo ministeriui komuniagai sinkevičiui, vis ūdydavo Panemunes tilto rekonstruktorių Kupčinską, kai tas atseit "neužsitikrinęs" pinigų iš komuniagų vyriausybės ėmėsi rekonstruot griūvantį tiltą į " sodus" . Dabar su stadijonu pats aferistas krabas, " užsitikrinęs " turkų konkursą, pasirašęs sutartį , prisižadėjęs jau "bebaigiantis staybas" nėrė į amžiaus aferą :)))

Sviestas ir Kaunas

Matijosaicio siurprizas Kauno mulkiams - kvaili jo gerbejai uz tai sumokes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS