Kauno taryba tvirtins biudžetą, spręs, ar atsisakyti trečiosios vicemero pareigybės | KaunoDiena.lt

KAUNO TARYBA TVIRTINS BIUDŽETĄ, SPRĘS, AR ATSISAKYTI TREČIOSIOS VICEMERO PAREIGYBĖS

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį posėdyje tvirtins biudžetą bei spręs, ar atsisakyti trečiosios vicemero pareigybės.

Tarybai teikiamas sprendimo projektas, kuriuo siūloma nustatyti dvi vicemero pareigybes.

Trečia vicemero pareigybė Kaune atsilaisvino pernai gruodį, kai iš pareigų pasitraukė jas ėjusi Rasa Šnapštienė. Ji pareigas paliko bendru sutarimu dėl asmeninių priežasčių.

Anksčiau skelbta, kad jos kuruotas švietimo ir socialinių reikalų sritis nuspręsta perimti administracijos vadovybei dirbantys žmonės, o naujo vicemero skirti neplanuota.

Sprendimą naikinti viceministro pareigybę kritikuoja opozicinė konservatorių frakcija. Jos teigimu, administracija negali perimti politinių funkcijų.

„Vicemero politinės pareigybės ir jos funkcijų niekaip negali perimti administracija, kuri įgyvendina miesto tarybos sprendimus ir viešojo administravimo funkcijas“, – sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje narė Jurgita Kupčinskienė.

Kauno savivaldybė antradienį taip pat tvirtins biudžetą. Miesto išlaidos šiemet, planuojama, sieks 390,4 mln. eurų, pajamos – apie 343,5 mln. eurų, o deficitas – beveik 47 mln. eurų.

Šių metų išlaidos, palyginti su 2020 metų patvirtintu planu, didėja 4 proc. arba 15 mln. eurų. Projekte įvertintas 2020 metų išlaidų likutis (32,5 mln. eurų) ir šiemet planuojamos skolintis lėšos (14,4 mln. eurų).

Kaip anksčiau yra skelbusi savivaldybė, daugiausia išlaidų numatyta švietimui, socialinei ir sveikatos apsaugai, sportui bei kultūrai – jos, palyginti su pernai, auga. Tuo metu mažiau lėšų bus skirta infrastruktūrai bei bendrosioms išlaidoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tiesa

Koncervai viskam priešinas ju toks tikslas supriešinti.

Anonimui Pydarui

Dar tik spręs .....bet neaišku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS