Kauno technikos kolegija įteikė diplomus šimtmečio absolventams | KaunoDiena.lt

KAUNO TECHNIKOS KOLEGIJA ĮTEIKĖ DIPLOMUS ŠIMTMEČIO ABSOLVENTAMS

  • 0

Kauno technikos kolegija (KTK) iškilmingoje ceremonijoje įteikė diplomus šimtmečio absolventams, pristatė kolegijos herbą ir pagerbė nusipelniusius kolegijos darbuotojus.

Šimtmečių virsmo palytėti

Daugiau nei šimtmetį inžinierius ruošiančioje Kauno technikos kolegijoje šventinis rytas prasidėjo iškilmingu išplėstiniu KTK Akademinės tarybos ir direktorato posėdžiu „Šimtmečių virsmo palytėti“.

Posėdžio metu prisiminta garbinga ir turtinga kolegijos istorija: nuo jos įkūrimo 1920 m., kai susiformavo techniškųjų specialistų poreikis, iki šių dienų, kai aukštasis mokslas jau turi visiškai kitus iššūkius – demografines problemas, socialinę atskirtį, prastą moksleivių pasirengimą, aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo klausimą ir daugelį kitų.

Pasak kolegijos vadovo Nerijaus Varno, šiame kontekste Kauno technikos kolegijos atvirumas ir gebėjimas kurti partnerystes, tampa veiksmingos ir sėkmingos veiklos sąlyga.

Kauno technikos kolegijos nuotr.

„Šiandien aišku, kad be partnerių ir bendradarbiavimo, kolegija savo veiklos iššūkių neišspręs. Būtinas nuolatinis darbas kartu su verslu ir darbdaviais.

Verslo investicijos ir užsakymai yra geriausias įrodymas, jog dirbame tinkama kryptimi, todėl ši veiklos kryptis sudaro geriausias sąlygas studentams gauti realią praktinę veiklos aplinką atitinkančius įgūdžius, o dėstytojams – vykdyti tiriamąją veiklą ir kelti kvalifikaciją.

Darbdaviai nuo pat pirmųjų žingsnių gali pastebėti gabiausius ir labiausiai motyvuotus absolventus, kurie greta aukštos kvalifikacijos bei profesinių įgūdžių yra išsiugdę ir gebėjimą bei motyvaciją kelti klausimus, ieškoti prasmės ir suprasti.

Kita būtina veiklos sąlyga, glaudžiai susijusi su partnerystėmis – tarptautiškumas ir tarptautinius standartus atitinkanti studijų kokybė kolegijoje.

Pagrindinis mūsų kolegijos turtas yra žmonės.

Siekiant atitikti vakarietišką lygį ir gerinti studijų kokybę, pastaraisiais metais kolegijoje vykdoma ir įvykdyta daugiau kaip 30 pamatuotų atsinaujinimo projektų, susijusių tiek su fizinės aplinkos ir infrastruktūros gerinimo, tiek su energijos išteklių taupymo, tiek su laboratorinės įrangos atnaujinimo, tiek su veiklos valdymo, taikomųjų tyrimų, rinkodaros, komunikacijos ir kitomis sritimis.

Tokioje veiklos formoje natūraliai atsiranda rezultatai, ne tik atliepiantys darbo rinkos poreikius, darantys poveikį regionui ir šaliai, bet ir leidžiantys tarptautiniams ekspertams maksimaliai aukštai įvertinti Kauno technikos kolegijos institucijos veiklą ir studijų programų kryptis“, – kolegijos veiklos kryptis pristatė N. Varnas.

Pristatytas kolegijos herbas

Iškilmingoje ceremonijoje studijų baigimo diplomus atsiėmė virš 300 inžinerijos krypties studijų programų bakalaurų. Kolegijos absolventus per savo atstovus pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, LR Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Iškilmių metų taip pat buvo pagerbti ir kolegijai nusipelnę ilgamečiai jos darbuotojai.

„Pagrindinis mūsų kolegijos turtas yra žmonės. Todėl buvo labai malonu pasveikinus šimtmečio absolventus, padėkoti kolegijos dėstytojams ir darbuotojams, kurie padėjo kolegijai augti ir tapti viena stipriausių aukštųjų mokyklų šalyje.

Šiemet buvo įsteigti ypatingi apdovanojimai – prof. Julijono Gravrogko vardo garbės ženklai. Pirmojo laipsnio žvaigždė įteikta dr. Marijai Jotautienei, kuri savo ilgamečiu darbu lėmė kolegijos sėkmę Lietuvos aukštojo mokslo sistemoje bei padėjo tapti matomai ir vertinamai ne tik šalies, bet ir tarptautiniu mastu. Dėkojame jai ir visiems kolegoms, kurie į darbą ateina degančiomis akimis ir kuria pridėtinę vertę ne tik institucijai, bet ir Kauno miestui bei visai šaliai“, – bendruomenei dėkojo KTK kolegijos vadovas.

Kauno technikos kolegijos nuotr.

Renginio metu Kauno technikos kolegijos bendruomenei buvo pristatytas kolegijos herbas bei himnas.

„Iki šiol kolegija herbo neturėjo, tad natūraliai iki šio sprendimo ėjome ne vienerius metus. Džiugu, kad įžengę į antrąjį šimtmetį pristatėme šiuos, kiekvienos stiprios, tradicijas puoselėjančios institucijos simbolius.

Herbas atspindi mūsų raidos etapus. Herbo skydo viršuje, kairėje pusėje yra matoma knyga, kuri simbolizuoja žinias, studijas ir aukštąjį mokslą. Dešinėje pusėje – data 1920 m. – metai, kada Kaunas buvo laikinoji sostinė ir joje buvo įsteigta mūsų mokykla. Centrinėje skydo dalyje yra matomas tarpukario Lietuvos architektūros korifėjaus, tuomečio mokyklos dėstytojo dr. Stasio Kudoko projektuotas kolegijos pastatas, kuris buvo pastatytas ir duris atvėrė 1938 m. bei buvo laikomas vienu gražiausiu mieste“, – herbo simboliką pristatė N. Varnas.

GALERIJA

  • Kauno technikos kolegija įteikė diplomus šimtmečio absolventams
  • Kauno technikos kolegija įteikė diplomus šimtmečio absolventams
  • Kauno technikos kolegija įteikė diplomus šimtmečio absolventams
  • Kauno technikos kolegija įteikė diplomus šimtmečio absolventams
Kauno technikos kolegijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS