Kauno teisėjai V. Jegorovienei dėl pasikartojančio netinkamo elgesio keliama drausmės byla | KaunoDiena.lt

KAUNO TEISĖJAI V. JEGOROVIENEI DĖL PASIKARTOJANČIO NETINKAMO ELGESIO KELIAMA DRAUSMĖS BYLA

  • 9

Teisėjų etikos ir drausmės komisija dėl pasikartojančio nederamo elgesio iškėlė drausmės bylą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjai Vidai Jegorovienei ir pasiūlė inicijuoti procedūras jos sveikatos tikrinimui atlikti.

Kaip penktadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija, į Teisėjų etikos komisiją kreipėsi Kauno apylinkės teismo pirmininkas, kuris nurodė, jog nepaisant pernai sausį Teisėjų garbės teismo teisėjai skirto papeikimo, o šių metų birželio 14 dieną – griežto papeikimo, jos elgesys nepasikeitė.

Ištyrusi turimą medžiagą, komisija konstatavo, kad yra pakankamai duomenų, jog teisėja, darbinėje aplinkoje bendraudama su teismo personalu, nesilaikė teisėjų etikos reikalavimų: buvo nekorektiška, kaltino teismo darbuotojus ir kitus asmenis nepagrįstais dalykais ir toks elgesys nebuvo vienkartinis.

Taip pat nustatyta, kad V. Jegorovienė, bendraudama su Kauno rajono socialinių paslaugų centro darbuotojais, nesielgė dalykiškai ir korektiškai, neįvertino savo pasisakymų reikšmės, kalbėjo apie su byla nesusijusius dalykus, kaltino kitus asmenis netinkamu, galimai nusikalstamu elgesiu.

Be to komisija padarė išvadą, kad nagrinėdama pateiktus prašymus išduoti vykdomąjį raštą bei baigti fizinio asmens bankroto bylą, teisėja neužtikrino tinkamo savo darbo organizavimo: nesilaikė civilinių bylų nagrinėjimo tvarkos ir terminų, ilgą laiką neatliko savo pareigų ir nesprendė gautų prašymų.

„Nors proceso dalyviai aktyviai domėjosi procesu, teikė paaiškinimus, primenančius prašymus išspręsti procesinius klausimus, tačiau teisėja vilkino prašymų nagrinėjimą ir tokiu būdu pažeidė proceso dalyvių teisę į greitą ir operatyvų teismo procesą“, – rašoma pranešime.

Komisija pastebėjo ir į tai, kad teisėja yra bausta praeityje, jos elgesys nesikeičia ir yra vertintinas kaip žeminantis teisėjo vardą bei kenkiantis teisminės valdžios autoritetui.

Kadangi V. Jegorovienės elgesys kelia „pagrįstų abejonių“, sprendime Kauno apylinkės teismo pirmininkui siūloma kreiptis į Teisėjų tarybą dėl neatidėliotino teisėjos sveikatos patikrinimo.

Drausmės byla perduota nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tiesa

Manau, kad reikia atkreipti dėmesį į jos sveikatą.

DIEDUKAS

O KAS PATVIRTINO TĄ TEISĖJA,AR NE GEROVĖS ĮKURĖJAS...

Cha

Kokie dideli papai nuotraukoje....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS