Kauno vadovai susitinka su Vyčio skulptūros autoriumi | KaunoDiena.lt

KAUNO VADOVAI SUSITINKA SU VYČIO SKULPTŪROS AUTORIUMI

Ketvirtadienį Kaune vyks miesto vadovų ir Vyčio skulptūros autoriaus Artūro Sakalausko susitikimas.

Kaip BNS sakė mero atstovas spaudai Tomas Grigalevičius, 13 valandą savivaldybėje su skulptūros autoriumi planuoja susitikti meras Visvaldas Matijošaitis, vicemeras Povilas Mačiulis.

V. Matijošaitis trečiadienį žurnalistams sakė, kad galutinis sprendimas dėl skulptūros statybų bus priimtas pasitarus su jos autoriumi.

Šią savaitę miesto vadovai buvo susitikę su „Vyčio“ fondo direktoriumi Viliumi Kavaliausku.

Vietą, kurioje stovėtų Vytis, rinktų kauniečiai. Nuo to priklausytų ir jo dydis.

Preliminari įvardyta Vyčio gamybos kaina – 428 tūkst. eurų, jeigu jis būtų gaminamas apie septynių metrų, kokį siūlė skulptorius.

Pirmadienį paskelbta, kad Lukiškių aikštėje Vilniuje bus statomas mišką ir partizanų bunkerį primenantis paminklas. Visuomenės balsai tiek už bunkerius primenantį memorialą, tiek už Arūno Sakalausko Vyčio skulptūra pasiskirstė beveik po lygiai – už abu juos atiduota beveik po 12 tūkst. balsų, o Vyčio projektas pirmavo vos 50-čia balsų.

Pasak Kauno mero, po šio konkurso jis gavo „beprotiškai daug“ laiškų iš miestiečių, raginančių priimti Vytį į Kauną.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

juozas

VAZIUOJANT aleksoto[vytauto didz.] tiltu link aleksoto,matome funikulieriu,o jo DESINEJE,kadaise gelemis apsodinta,odabar,tuscia,vieta[zemiau aleksoto apzvalgos aiksteles:::TAI PUIKI VIETA sumontuoti DIDZIULI VYTI irAPSVIESTI is ivairiu vietu zemiau......siuo tiltu per para rieda TUKSTANTINIAI auto srautai ne tik su vairuotojais,bet ir keleiviais ar turistais!!!!STAtykime VYTI[didziuli!] ten,kur KASDIENA praeina ar pravaziuoja DAUG zmoniu!!!!!!!

kaunietis

Norėjot milicininko,tai dabar jis per visus galus jus ir dulkina. O patys,kaip asilai tik gavelėm kinkuojat.Įdomu kiek jis miesto pinigų iššvaistė į kairę ir į dešinę be jokios atsakomybės.Savivaldybės klapčiukai tik galvutėmis linksi ir bijo tam išsišokėliui pirštu pagrūmoti.Kaunas tvarkosi,bet Visvaldėlis labiau tvarkosi.

Anonimas

Finansavimas:50%iš Matijošaičio kišenės,25%savivaldybes,likutis-suaukoti pinigai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS