Kauno valdžia atostogauti neskuba | KaunoDiena.lt

KAUNO VALDŽIA ATOSTOGAUTI NESKUBA

Šiluma neskatina Kauno valdininkų šokti į šortus ir pasimėgauti atostogomis. Kol kas jas noriau planuoja tik savivaldybės specialistai, o vadovai dar nežino, ką veiks likusią vasarą.

Mero patarimas

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis kol kas detalesnių planų, kur praleis likusias vasaros dienas, neturi. Tiesa, jis jau šiek tiek pailsėjo užsienyje, nors pripažįsta, kad gera atostogas leisti ir Lietuvoje.

"Pernai tokiu metų laiku situacija buvo pernelyg įtempta ir darbinga, o šiemet įsibėgėjęs vakcinavimas nuo COVID-19 leidžia šiek tiek lengviau atsikvėpti, pagalvoti apie atostogas. Gegužės pabaigoje savaitei jau buvau išvykęs į užsienio kurortą, tačiau ir toliau esu įsitikinęs, kad kokybiškai ir turiningai pailsėti tikrai galime savo šalyje. Tad dar keletą laisvų dienų ketinu praleisti Lietuvoje – tiek Kaune, tiek ir mūsų pajūryje", – apie atostogas šiek tiek paatviravo V.Matijošaitis.

V.Matijošaitis prieš atostogas ragina pasiskiepyti nuo koronaviruso. (Laimio Steponavičiaus nuotr.)

Miesto vadovas įsitikinęs, kad ramiau atostogauti, kai jau esi paskiepytas nuo koronaviruso. Tada galima laisviau dėliotis atostogų planus.

Dar keletą laisvų dienų ketinu praleisti Lietuvoje – tiek Kaune, tiek ir mūsų pajūryje.

"Raginu visus kauniečius ir šalies gyventojus pasikliauti šiuolaikiniu medicinos mokslu ir drąsiai naudotis galimybe – skiepytis. Vakcinų jau turime užtektinai – jos laisvai prieinamos kiekvienam. Tai galimybė jaustis ramiau, užtikrinčiau dėl savo ir aplinkinių sveikatos. Net jei ir nepavyktų išvengti susidūrimo su virusu, jo padariniai nebus tragiški ir vasaros atostogų neapkartins vizitas į ligoninių reanimacijos skyrius. Turime daryti viską, kad išliktume saugūs ir apsaugotume kitus, esančius aplink mus", – teigė Kauno meras.

Administracijos planai

Baigiantis birželiui kiti mero komandos nariai dar nesuplanavę atostogų.

Savivaldybės administracijos vadovai taip pat kol kas apie poilsį negalvoja. Tik administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis atostogavo nuo birželio 8 iki 21 d.

"Administracijos direktorius ir kiti pavaduotojai artimiausiu metu nesuplanavę kasmečių atostogų", – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Personalo valdymo skyrius vedėja Jurgita Kvedaravičienė.

Kada ištuštės koridoriai?

Savivaldybės darbuotojai atostogas planuoja visais vasaros mėnesiais.

J.Kvedaravičienė "Kauno dienai" nurodė, kad pagal dabar turimus duomenis, kasmečių atostogų daugiausia susiplanavę birželį – 266 darbuotojai, liepą – 261 darbuotojai, o atostogauti rugpjūtį atostogų prašymus pateikę 194 savivaldybės specialistai.

Kauno miesto tarybos nariai atostogas galės planuoti nuo liepos pabaigos iki rugsėjo vidurio. Numatyta, kad paskutinis vasaros tarybos posėdis įvyks liepos 20 d. Tada bus daroma pertrauka ir politikai į posėdžius vėl sugrįš nuo rugsėjo 14 d. Per beveik du laisvus mėnesius tikrai galima susiplanuoti vasarišką poilsį, tad tikėtina, kad dauguma tarybos narių pasinaudos šiuo laiku ir išvyks atostogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kaunas

Kam atostogos, kad jų visas darbas kaip atostogos.Ateina į darbą kada nori ,išeina iš jo, taip pat, kada nori.

M

Būtų idealu, jei Krabencijus išeitų atostogų ir nebegrįžtų.

Kokios dar atostogos ,gal irgi nuotoliniu būdu.

Ar jie aplamai kada nors savivaldybėje pasirodo ,ar neva nuotoliniu būdu dirba .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS