Kauno viešajame transporte pažymėtas 100 mln. e. bilietas: kaunietė visus metus keliaus nemokamai! | KaunoDiena.lt

KAUNO VIEŠAJAME TRANSPORTE PAŽYMĖTAS 100 MLN. E. BILIETAS: KAUNIETĖ VISUS METUS KELIAUS NEMOKAMAI!

  • 15

Kauno viešasis transportas turi vieną moderniausių bilietų sistemų visoje Lietuvoje. Įsigyti ir pažymėti bilietą keleivis gali naudodamasis programėle „Žiogas“ arba viešojo transporto kortele – tai 2018 m. pristatyta patogesnė bilietų sistema.

Šių metų sausio mėnesį „Kauno autobusai“ paskelbė konkursą, kurio tikslas buvo rasti 100 mln. e. bilietą pažymėjusį keleivį ir įteikti jam prizą – 365 dienų terminuotąjį viešojo transporto bilietą.

Ilgai ieškoti neteko – su bendrove „Kauno autobusai“ susisiekė kaunietė Marijona, kuri sausio 16 d., įlipusi į 13-ojo maršruto troleibusą Pakraščio gatvės viešojo transporto stotelėje, pažymėjo rekordinį e. bilietą.

50 metų gyvenimo Kaune sukaktį vainikavo laimėjimas

Kad ieškomas rekordininkas, keleivė teigė vis pastebėdavusi ekranuose, esančiuose miesto autobusuose ir troleibusuose, kuriuose buvo skelbiamas kortelės savininko numeris, tačiau kad tai jos kortelė – nė nenumanė. Visgi, smalsumas nugalėjo ir Marijona patikrino kortelės numerį. Kaip teigė, buvo labai nustebusi, kortelės numerį tikrino net tris kartus, nes pati nelabai tiki sėkme loterijose ar žaidimuose.

„Kauno autobusų“ nuotr.

Susisiekusi su bendrove „Kauno autobusai“, Marijona buvo pakviesta atvykti į Keleivių aptarnavimo centrą, kuriame jai buvo įteiktas prizas. Laimėtoją pasitiko „Kauno autobusų“ rinkodaros direktorius Mindaugas Tarasevičius, kuris ne tik pasveikino kaunietę, bet ir kartu aptarė viešojo transporto Kaune privalumus ir trūkumus.

„Labai smagu susipažinti su keleiviais, kuriems Kauno viešasis transportas – pagrindinė susisiekimo priemonė. Šie keleiviai geriausiai žino, kaip galime pagerinti viešąjį transportą ir kur pasitempti. Iš tiesų Marijonos nuomonė apie Kauno viešąjį transportą buvo tik teigiama, o jos nusiteikimas ir pozityvumas paliko mums labai didelį įspūdį“, – kalbėjo M. Tarasevičius.

Labai smagu susipažinti su keleiviais, kuriems Kauno viešasis transportas – pagrindinė susisiekimo priemonė.

Marijona kilusi iš Elektrėnų, tačiau, įgijusi inžinierės specialybę Vilniuje ir gavusi paskyrimą, atvyko į Kauną. Čia ji sukūrė šeimą ir pasiliko. Šie metai jai ypatingi – sueina lygiai 50 metų, kaip kuria savo gyvenimą Kaune. Kaip teigė moteris, šis laimėjimas – tarsi dovana 50-mečio esant Kauno miesto gyventoja proga.

Šiuo metu Marijona jau nebedirba, tačiau viešuoju transportu keliauja dažnai – pas vaikus, anūkus, į renginius mieste ar apsipirkti. Ji teigė, kad susisiekimas viešuoju transportu Kaune labai geras, o jai, gyvenančiai Eigulių mikrorajone, patogu pasiekti bet kurį kitą miesto rajoną.

Kaunietė dėkojo „Kauno autobusams“ už surengtą konkursą, skatinantį miestiečius keliauti darniau, ir džiaugėsi, kad keliaudami nauju, moderniu viešuoju transportu galime prisidėti prie taršos mažinimo. Marijona negailėjo gražių žodžių ir miesto vadovams – už intensyviai remontuojamus kelius, valomas gatves, tvarkomą aplinką ir parkus, susisiekimo gerinimą ne tik viešuoju transportu, bet ir pėsčiomis.

„Žiogas“ – pagrindinis keliaujančių viešuoju transportu pasirinkimas

Besinaudojančių bilietų įsigijimo ir žymėjimo sistema „Žiogas“ kasmet vis daugėja, 2019 m. apdovanotas 1 111 111-ąjį, 2022 m. – 50 mln. e. bilietą pažymėjęs keleivis, o šiais metais pažymėtas jau 100 mln. e. bilietas. Per penkerius metus su „Žiogu“ įveiktas rekordinis skaičius kelionių, o sistemos „Žiogas“ privalumais naudojasi 92 proc. viešojo transporto keleivių Kaune.

„Keliaujant su „Žiogu“ galima sutaupyti. Keleiviui nereikia įsigyti terminuotojo e. bilieto, o už keliones jis sumoka tiek, kiek keliauja. Pasiekus maksimalią kaupiamojo e. bilieto sumą (28, 14 ar 5,6 euro), likusias kalendorines dienas jis gali keliauti nemokamai. Dar vienas svarbus privalumas – su e. bilietu galima vieną kartą per 30 minučių nuo kelionės pradžios persėsti į kitą maršrutą – tokios galimybės vienkartinis bilietas, įsigytas iš vairuotojo, nesuteikia“, – aiškino M. Tarasevičius.

Pasipildyti viešojo transporto kortelę keleivis gali internetu, „Maximos“, „Rimi“, „Narvesen“ kasose, „Kauno spaudos“ kioskuose ar Keleivių aptarnavimo centre. Papildyti programėlės „Žiogas“ piniginę – dar paprasčiau, vos keliais paspaudimais per elektroninį banką. 

Į sistemą „Žiogas“ krypsta ir kitų Lietuvos miestų žvilgsniai. Anot rinkodaros direktoriaus M. Tarasevičiaus, svarstymai įvesti bendrą e. bilieto sistemą visame Kauno regione jau yra pradėti, tačiau tam reikia pasiruošti.

Vasario 8–9 d. visų keleivių laukia dovanos

Vasario 8-ąją „Kauno autobusai“ švenčia 90 metų jubiliejų. Šia proga visus keleivius vasario 8–9 d. kviečia užsukti į Keleivių aptarnavimo centrą (Laisvės al. 114), pasipildyti viešojo transporto kortelę 5 eurais ar daugiau ir atsiimti simbolines dovanas.

„Kauno autobusų“ nuotr.

GALERIJA

  • Kauno viešajame transporte pažymėtas 100 mln. e. bilietas: kaunietė visus metus keliaus nemokamai!
  • Kauno viešajame transporte pažymėtas 100 mln. e. bilietas: kaunietė visus metus keliaus nemokamai!
„Kauno autobusų“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Dugnas

Nu jo hoholai per dieną važinėja dykai,o čia vos vienai bobelei davė už dyką važinėti ir kad giriasi.

>>>Paskutinis \\\\\.../////

>Žilvino labai taiklus su lengvu jumoru komentaras.

autobusas

Apelsinas nepraleido progos papozuoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS