Keleiviai: per pandemiją autobusuose ir troleibusuose šitaip neturėtų būti | KaunoDiena.lt

KELEIVIAI: PER PANDEMIJĄ AUTOBUSUOSE IR TROLEIBUSUOSE ŠITAIP NETURĖTŲ BŪTI

Viešuoju transportu važinėjantys kauniečiai atkreipė dėmesį, kad dalis autobusų ir troleibusų vairuotojų vengia atidaryti visas duris, dėl to erdvė negali išsivėdinti. Pasak keleivių, ypač pandemijos metu tai labai svarbu, tačiau viešojo transporto vairuotojai ne visada yra linkę to padaryti.

Atidaro ne visas duris

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi keli skaitytojai ir išdėstė savo poziciją dėl Kauno viešojo transporto. Pasak kauniečių, tenka matyti, kai vairuotojai atidaro tik priekines duris, o vidurinės ir galinės durys stotelėse lieka uždaros.

„Jus ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras rekomenduoja dėl koronaviruso dažnai vėdinti patalpas. Tačiau autobuse to nedaroma. Dažnai tenka važinėti 20-uoju maršrutu ir matau, kad vairuotojai stotelėse atveria tik priekines duris. Galines ar vidurines atidaro tik tada, jei koks keleivis nori išlipti. Manau, kad kiekvienoje stotelėje turėtų būti atidaromos visos durys ir taip erdvė prasivėdintų, būtų mažesnė tikimybė, kad virusas ten užsiliks. Man atrodo, kad nėra jau labai sudėtinga kiekvieną kartą sustojus spustelėti kelis papildomus mygtukus ir atverti visas duris, kad autobusu važiuojantys keleiviai gautų gryno oro“, – savo pastebėjimais pasidalijo dažnai 20-uoju autobuso maršrutu važinėjanti kaunietė.

Kitas keleivis tikino, kad tokią pat situaciją matė ir važiuojant troleibusu. Tiesa, jis nepatikslino, kokiu maršrutu važiavo.

Reti atvejai

Viešojo transporto paslaugą mieste teikiančios bendrovės „Kauno autobusai“ atstovai pažymėjo, kad yra reti atvejai, kuomet vairuotojai neatidarytų visų durų. Tai, pasak jų, yra labiau išimtis, o ne pastoviai pasikartojanti problema.

„Kauno autobusų“ rinkodaros direktorius Karolis Dekeris nurodė, kad kiekvieną dieną bendrovės transportas atlieka daugiau nei 4 tūkst. reisų ir sustoja beveik 100 tūkst. stotelių. Darbo dieną į gatves išvažiuoja apie 350 transporto priemonių ir arti 500 vairuotojų.

Skundą pateikę keleiviai tikrai teisūs, reikalaudami, kad durys būtų atidaromos kiekvienoje stotelėje.

„Svarbu suprasti, kad šie žmonės dirba tikrai sudėtingomis sąlygomis. Pasitaiko vienas kitas nesilaikantis jų. Sąmoningų keleivių dėka, apie šiuo kolegas sužinome ir dedame visas pastangas, kad jie laikytųsi taisyklių ir teiktų paslaugas tokios kokybės, kurios iš mūsų tikisi klientai. Mūsų bendrovės vairuotojai puikiai supranta pandemijos kontekstą. Jie instruktuoti, kad salono vėdinimas, kiekvienoje stotelėje atidarant duris būtinas.

Skundą pateikę keleiviai tikrai teisūs, reikalaudami, kad durys būtų atidaromos kiekvienoje stotelėje. Greta kiekvieną dieną vykdomos keleivių salono dezinfekcijos ir privalomo kaukių dėvėjimo, salono vėdinimas yra dar viena efektyvi priemonė. Šių visų priemonių taikymas leidžia pasidžiaugti, kad nuo pandemijos pradžios pervežę 20 mln. keleivių Kauno mieste neturime žinomo atvejo, kad COVID-19 virusu būtų užsikrėsta viešajame transporte“, – komentavo K.Dekeris.

Jis pridūrė, kad keleiviai turėtų nurodyti tikslius maršrutus, tada galima dar efektyviau spręsti iškilusias problemas. Dabar visiems vairuotojams bus priminta, kad reikia kiekvienoje stotelėje atidaryti visas duris.

Nuolatinė dezinfekcija

Viešojo transporto valdytojai nurodė, kad visuose troleibusuose ir autobusuose nuolat atliekama dezinfekcija. Taip siekiama, kad keleivių vežimo paslauga būtų kuo saugesnė.

S. Žiūros nuotr.

K.Dekeris pažymėjo, kad tarp kitų prevencijos viruso plitimui priemonių galima paminėti, jog prie priekinių durų, pro kurias įlipa keleiviai, o taip pat ir prie vidurinių durų įrengtus rankų dezinfekcinio skysčio dozatorius, taip pat yra antibakterine danga padengta naujų transporto priemonių sėdynių medžiaga. Saugotis nuo viruso padeda ir vairuotojo kabinos atvėrimas, kai pasiekiama galutinė stotelė. „Kauno autobusų“ rinkodaros direktorius nurodė, kad keleiviams taip pat nuolat skleidžiama informacija apie apsisaugojimo nuo viruso priemones.

Be to, kiekvieną dieną dezinfekcija vykdoma net kelis kartus. Štai mobilios komandos darbuojasi viešojo transporto galinėse stotelėse. Baigus dienos darbus, autobusai ir troleibusai dar kartą pilnai dezinfekuojami.

„Žinoma, visi keleiviai dėvi kaukes. Taip jie prisideda, kad virusas viešajame transporte neplisti“, – pridūrė K.Dekeris.

Gairės: Kauno autobusai, Kauno viešasis transportas, vėdinimas, dezinfekcija, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

nesuprantu

Ar jau nebėra apie daugiau rašyti, kaip apie tą patį kelintą kartą. Nėra svarbesnių problemų?

To-8-58

Tai ir gyvenk toj Anglijoj ir pešk vištas

Bambekliam

Visiems bambekliams noriu paaiskinti;sedynes nesvarios-nedekit koju ,nesvariu tasiu,-bus svaru.Vairuotojai lekia kaip isproteja-pasiruoskite ylipti,ir islipti kaip priklauso-nes kol pakeliat savo subines nuo suoliuku mes jau nuvaziuotume puse sekancio sustojimo,tam laiko nera.Kaukes uzsidekite pries lipdami i transporto priemone -o tai turim laukti kol baiksit kuijstis.Visu pirma elkites kulturingai kitu keleiviu atzvilgiu per tokius nevalas kencia padorus ir saziningi keleiviai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS