Kelininkai atvėrė dalį Žemaičių gatvės įkalnės: jau galima pasiekti gimnaziją | KaunoDiena.lt

KELININKAI ATVĖRĖ DALĮ ŽEMAIČIŲ GATVĖS ĮKALNĖS: JAU GALIMA PASIEKTI GIMNAZIJĄ

  • 6

Kauno miesto savivaldybė skelbia, jog Žemaičių gatvės remonto darbai jau eina į pabaigą. Nors visa įkalne automobiliams važiuoti dar negalima, tačiau dalis remontuojamos gatvės jau atverta eismui, tad galima pasiekti J.Jablonskio gimnaziją.

Dar prieš vasarą pradėta tvarkyti Žaliakalnį su Kauno centru jungianti Žemaičių gatvė. Planuota darbus pabaigti iki naujų mokslo metų pradžios, bet dėl Kauną skalavusių liūčių darbai užsitęsė.

Vis dėlto, jau matosi šviesa tunelio gale. Kelininkai jau atliko didžiąją dalį įkalnės remonto darbų, tad jau transporto eismui atverta dalis Žemaičių gatvės atkarpos. Kauno miesto savivaldybė skelbia, jog automobiliais jau galima pasiekti J.Jablonskio gimnaziją bei Prisikėlimo bažnyčią.

Tiesa, visos įkalnės darbų pabaigtuvių vairuotojams dar teks šiek tiek lukterėti. Čia vis dar burzgia kelininkų technika.

 

 

Portalas kauno.diena.lt primena, jog Žemaičių gatvės įkalnėje turi būti padaryta nemažai darbų. Skelbta, jog Žemaičių gatvėje bus atlikti ne tik standartiniai tokiais atvejais darbai – paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas, – bet ir dar du ne ką mažiau svarbūs dalykai. Tai – slenkančio šlaito sutvirtinimas ir šiuo metu mišriai veikiančių buities ir lietaus nuotekų sistemų atskyrimas.

„Žemaičių gatvė yra viena iš paskutinių miesto centre esančių gatvių, kurios dar primena senuosius Kauno laikus. Šios gatvės rekonstrukcija yra pakankamai didelis iššūkis, nes kelininkams teks ne tik įprasti gatvės atnaujinimo darbai, bet ir užduotis specialia technologija sutvirtinti slenkantį šlaitą. Taip pat bus atskirtos buities ir lietaus nuotekų sistemos, įrengti gatvės ir šaligatvio pagrindai, paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas“, – prieš pradedant rekonstrukciją kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Specialistai nurodė, jog rekonstrukcijos metu vienas iš svarbiausių pokyčių bus buities ir lietaus kanalizacijos sistemų atskyrimas. Didelių liūčių metu, pasak miesto atstovų, tai padės išvengti didelio kiekio vandens nubėgimo nuo kalno viršaus į K. Donelaičio gatvę ir Laisvės alėją.

Žemaičių gatvės įkalne remonto darbų metu automobiliams važiuoti nėra galimybės, tad vairuotojai priversti rinktis kitus kelius, vedančius į centrinę miesto dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tuteišas

Manau kad jau ateinantį pavasarį Kauno vandenys galės kast, ir atsinaujint vandentiekio tinklus, o vėliau ir Kauno energija šildymo trasas.

lietus

kad siemet tokie sausi metai kad saltiniai isdziuvo is kur jau liutys? na kelis kartus palijo, nesiginciju

Anonimas

lopai ir tiek. Jei būtu ormali firma ir miesto tarnai kaip meras su taryba , tai per mėnesį būtu baigta .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS