Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys | KaunoDiena.lt

KĘSTUČIO GATVĖS IŠŠŪKIAI: VAIRUOTOJUS NUOLAT PASITINKA SPŪSTYS

  • 7

Pradėjus Kęstučio gatvės remonto darbus, vairuotojai priversti pailginti savo kelionės laiką. Dėl išrikiuotos sunkiosios technikos ir tvarkomų šulinių, eismas gerokai apsunkintas.

Ilga eilė

Ketvirtadienį apie 10 val. ryto automobilių eilės driekėsi jau nuo Vytauto prospekto. Norintys pasukti į Kęstučio gatvę, turėjo rikiuotis į bendrą eilę ir gerokai palaukti, kol lėtai judantis automobilių srautas pajudės.

„Ryte pamačiau, kad teks gerokai pastovėti eilėje. Kęstučio gatvės pradžioje buvo pilna automobilių, viešojo transporto, tad nusprendžiau, kad greičiau bus visą spūstį apvažiuoti kitais keliais. Pasirinkau pavažiuoti Vytauto prospektu, tada Karo ligoninės ir Kaunakiemio gatvėmis važiavau į Karaliaus Mindaugo prospektą, po to – Maironio gatve, kol pasiekiau man reikiamą Kęstučio gatvės vietą. Susidaro toks nemažas ratas, bet juo laisviau važiuoti. Reikės pakentėti, kol vyksta darbai Kęstučio gatvėje“, – rytiniu važiavimo maršrutu pasidalijo kaunietis Rimantas.

Šiuo metu Kęstučio gatvėje darbai vyksta atkarpoje nuo beveik Vytauto prospekto iki sankryžos su Maironio gatve, todėl nuo šios vietos eismo spūsčių nebėra ir automobiliai gali laisvai važiuoti abejomis eismo kryptimis.

Paruošimo darbai

Kauno miesto savivaldybė yra skelbusi, kad Kęstučio gatvėje šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai, o vėliau prasidės intensyvus važiuojamosios kelio dalies ir šaligatvių tvarkymas.

„Kęstučio gatvėje veiksmas jau prasidėjo. Kaip ir Taikos prospekte, pirmiausia bus atnaujinamos požeminės vandens komunikacijos, keičiamos kontaktinio tinklo atramos bei įrengiamas apšvietimas. Atlikus šiuos darbus nuo gegužės mėnesio prasidės pačios gatvės remonto darbai. Atnaujinta bus ne tik važiuojamoji dalis, bet ir šaligatvis“, – yra sakęs Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad miestas žadėjo, kad šį pavasarį užbaigus Laisvės alėjos rekonstrukciją nebus pamirštos ir greta esančios gatvės. Didelis dėmesys bus skiriamas Laisvės alėjos prieigų atnaujinimui – Kęstučio, L. Sapiegos ir S. Daukanto gatvių rekonstrukcijai. Šįmet planuojama pradėti ir Muzikinio teatro aplinkos bei Miesto sodo parko atnaujinimą.

Didžiųjų gatvių remontas

Šiemet darbai vyks visose seniūnijose. Kelininkai laikinai okupuos ne tik didžiąsias Kauno gatves, bet savo techniką išnaudos ir mažesnėse gatvelėse.

„Kapitalinį Taikos prospekto remontą ketiname pradėti dar kovą, kai tik leis oro sąlygos, o užbaigti rudenį. Vairuotojų iš karto norime atsiprašyti už neišvengiamus nepatogumus. Šiemet teks apsišarvuoti kantrybe, kad ateityje turėtume patogų ir kokybišką vieną pagrindinių įvažiavimų į miestą“, – kiek anksčiau kalbėjo A. Pakalniškis.

Atkarpoje nuo Ateities pl. iki Pramonės pr. bus iš pagrindų atnaujinta važiuojamoji dalis, ties viešojo transporto stotelėmis įrengtos įvažos autobusams. Vienoje Taikos pr. pusėje suprojektuotas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas, taip pat numatytos nedidelės poilsio aikštelės su suoliukais ir dviračių stovais.

Po pusmečio tikimasi pradėti darbus ir Taikos pr. atkarpoje nuo Savanorių pr. iki Studentų g. Visą Taikos pr. projektą numatyta įgyvendinti per dvejus metus, tad likusi dalis nuo Pramonės pr. iki Studentų g. turėtų būti renovuota kitąmet.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad remonto sulauks ir mažesnės miesto gatvės. Danga bus atnaujinama Mosėdžio, Tyrulių, Gurguolių, Dūkšto, Naujadvario, Kanalo, Pagirėnų, Griškabūdžio gatvėse bei Bruknių, Aktinidijų takuose.

Tuo tarpu A. Baranausko g., Pramonės pr. Ukmergės g., S. Žukausko g., Basanavičiaus g., Raudondvario pl. Linkuvos g., Šiaurės pr. bus atnaujinami šaligatviai.

Kompleksiškai pėsčiųjų takai bus atnaujinti Šilainių ir Eigulių mikrorajonuose. Šilainiuose darbai numatyti prie Vėtrungės g., o Eiguliuose – ties Sukilėlių pr. ir Ukmergės bei P. Plechavičiaus g.

Prieš keletą metų startavusi dviračių revoliucija „Like Bike“ šįmet apims kelias vietas: bus užbaigtas Panerių g. dviračių takas, o nuo Tvirtovės al. ir Jonavos g. nusidrieks nauja beveik 2 kilometrų ilgio dviračių trasa.

GALERIJA

  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
  • Kęstučio gatvės iššūkiai: vairuotojus nuolat pasitinka spūstys
"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Edmundas

Iš tų bordiūrų ir plytelių bus statomas mauzoliejus Ručiui .

rimis

Tai ko per ta Kestucio gatve vaziuoti .Asilai,yra Karaliaus Mindaugo gatve,galima vaziuoti Kipro Petrausko,o veliau Savanoriu prospektu.Tingi apvaziuoti verksniu tauta.

Ką gi

Kai po vieną važiuoja po miesto centrą, tai ir kamščiai neišvengiami. Turėtų būti miesto centre įvažiavimas tik iš K.Mindaugo kr. ir tik vieno kvartalo ribose ir viskas taptų daug geriau....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS