Kita karantino pusė: piktavaliai aplenkė Kauno eglę, anksčiau netrūko ir „alpinistų“ | KaunoDiena.lt

KITA KARANTINO PUSĖ: PIKTAVALIAI APLENKĖ KAUNO EGLĘ, ANKSČIAU NETRŪKO IR „ALPINISTŲ“

Rytoj priešpiet Kauno Rotušės aikštėje pradės burgzti sunkioji technika, šiandien joje – dar tylu, tačiau Kalėdų eglės išmontavimo procesas jau pradėtas.

Jam prireiks mažiausiai dešimties žmonių. Per kelias dienas miesto puošmenos neliks nė kvapo, o jai sukurti ir pastatyti buvo pasitelktas 25 žmonių kolektyvas. Vien apčiuopiamas rankų darbas truko du intensyvius mėnesius.

Planuota, kad eglė kauniečius, daugiausiai virtualiai, džiugins iki Trijų karalių. Technika atvyks tik rytoj, todėl šiandien nurinktos tik dalis smulkmenų.

Supranti, kad buvo lipama į eglę, draskoma. Buvo daug tokių visokių.

Eglės dalys ir dekoracijos yra miesto nuosavybė, jos bus saugomos savivaldybės patalpose. „Reikia nemažai vietos norint viską toliau naudoti. Sugrūdant vietos, aišku, reikėtų mažiau, bet jas reikia išdėlioti“, – pasakojo eglės idėjos autorė ir kūrėja menininkė Jolanta Šmidtienė.

Eglei pasirinktos tokios medžiagos, iš kurių pagamintas dekoracijas bus galima panaudoti kitiems projektams arba tam pačiam kalėdinės eglės. „Ją galima dar ištobulinti ir pakartoti. Tikrai gražus projektas. Galima ir kažkur kitur panaudoti, paimprovizuoti, pavyzdžiui, papuošti parkelius, tai, ką turime, galima integruoti į kitokį papuošimą. Yra daugybė erdvių. Galima net ir visą eglę kam nors nuvežti tokią“, – svarstė kūrėja.

Kalėdinis Kauno simbolis šiemet buvo įžiebtas lapkričio pabaigoje. Per kiek daugiau nei mėnesį eglę ir kitas aikštės puošmenas reikėjo ne kartą taisyti. 

Kauno eglutė laukia įžiebimo šventės

Laimučio Brundzos nuotr.

„Reikėjo, reikėjo. Mes visąlaik prižiūrime. Kiekvieną dieną atvažiuoji, apžiūri. Tai vėjas medelį nusukęs, tai kažkas nedega, pavyzdžiui, prožektoriukas perdegęs. Pusę mėnesio po įžiebimo eglė buvo labiau lankoma, sukosi karuselės, sūpynės. Buvo ką taisyti. Šiemet prie eglės atėję žmonės, aišku, jų buvo mažiau, buvo kultūringesni“, – kalbėjo tekstilininkė. 

Anot jos, kartu su maitinimo įstaigų, pasilinksminimo vietų uždarymu neliko ir piktavalių – dažniausiai tokia drąsa pasireiškia neblaiviems, pastebėjo J. Šmidtienė.

Kauno rotušės aikštėje įžiebta „morenginė“ žaliaskarė

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Anksčiau kiekvienais metais būdavo bėda su iš barų, restoranų išėjusiais kai kuriais neblaiviais asmenimis. Ateini po nakties, ypatingai savaitgaliais, ir jau randi ką nors. Supranti, kad buvo lipama į eglę, draskoma. Buvo daug tokių visokių“, – prisiminė kaunietė.  

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nereikėjo

kaitinti emocijas besireklamuojant tai eglės darytojai, - morengai, saldi eglė ir pan. Tai užsimanė žmonės paragauti, ar tikrai ta plastmasi saldi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS