Kolpingo pradinė mokykla – Kauno miesto širdyje | KaunoDiena.lt

KOLPINGO PRADINĖ MOKYKLA – KAUNO MIESTO ŠIRDYJE

  • 2

Kolpingo pradinė mokykla, tai tęstinis Kolpingo darželio projektas, kurį atsirasti paskatino darželio tėvelių noras tęsti vaikučių ugdymą Kolpingo pedagogikos principų pagalba (pal. Adolfas Kolpingas – katalikų kunigas, socialinis reformatorius, pedagogas, gyvenęs 1813-1865 m. Vokietijoje). Džiaugiamės galėję šį norą išpildyti ir pakviesti jungtis prie šimtametes tarptautines ugdymo tradicijas turinčios Kolpingo pradinės mokyklos.

Nuo 2021 metų rugsėjo kviečiame į priešmokyklinę ir pirmą klases, taip pat jungtis prie būsimų antrokų, trečiokų ir ketvirtokų.

Mokinių skaičius klasėje iki 16.

Kolpingo pradinė mokykla (KPM) priklauso Lietuvos Kolpingo fondui – ne pelno siekiančiai organizacijai, kurios tikslas investuoti į žmogų ir visuomenės gerovės kūrimą. LKF yra pasaulinio Kolpingo tinklo narys. Tarptautinė Kolpingo draugija veikia daugiau nei 60 pasaulio šalių, kuriose nuosekliai taikoma Kolpingo pedagogika tiek formaliame, tiek neformaliame švietime.

KPM ugdyme taikoma dešimt Kolpingo pedagogikos principų: centre žmogus, teisė į mokslą kiekvienam, holistinis ugdymas, orientacija į vertybes, atvirumas įvairovei, ko-konstrukcinė pedagogika, formalaus ir neformalaus mokymosi sąveika, tikslingas informacinių-komunikacinių technologijų panaudojimas, pozityvios mokymosi aplinkos kūrimas, nenutrūkstamas mokymasis visą gyvenimą. Kiekvienas KPM bendruomenės narys yra laikomas didžiausia vertybe, kurios dėka kuriamas kokybiško švietimo prioritetais grįstas ugdymas. Mokykloje taikomas individualus požiūris į kiekvieną vaiką: užtikrinamas mokymasis individualiu tempu ir teikiama mokymosi pagalba. Vienas iš esminių ugdymo bruožų yra patirtinis mokymasis. Kolpingo pradinėje mokykloje rūpinamės ne tik aukštais akademiniais pasiekimais, mums svarbus ir visapusiškas asmenybės ugdymas – fizinių, emocinių, protinių ir dvasinių galių plėtra.

KPM išskirtinumai:

– pradinukai mokomi atsižvelgiant į Lietuvos pradinio ugdymo bendrąją programą, ją išplečiant antros užsienio kalbos (vokiečių) mokymu, mąstymo lavinimu ir technologiniu ugdymu;

– mokykloje taikome šiuolaikines metodikas: Numicon matematiniam ugdymui, globalaus skaitymo ankstyvam kalbiniam ugdymui, Edward de Bono – mąstymo lavinimui ir kt.;

– su užsienio partneriais esame įsteigę Draugų rato fondą, kuris skiria stipendijas moksleiviams.

Džiaugiamės, kad KPM moksleiviai gali augti ir tobulėti tarptautinėje aplinkoje, mokantis ir bendraujant su savanoriais iš Vokietijos ir kitų Europos šalių.

Didžiuojamės, jog Kaune galime įgyvendinti ambicingą tarptautinio Kolpingo tinklo švietimo projektą, kuriame savo žiniomis ir patirtimis keičiasi bei auga nuo mažiausiųjų Kolpingo darželyje ir mokinukų Kolpingo pradinėje mokykloje iki studentų Kolpingo kolegijoje bei suaugusiųjų Kolpingo draugijos viso gyvenimo mokymosi projektuose. Tai užtikrina stiprios, vertybiškai orientuotos, pilietiškos ir žingeidžios asmenybės ugdymą. Kaip pal. A. Kolping sakė: „Jeigu norite geresnės ateities, privalote patys ją susikurti“, o KPM padės.

Norintys sužinoti daugiau informacijos apie KPM, prašome susisiekti:

tel. +370 616 1944, el paštu: info@kolpingopradinemokykla.lt ir skaityti www.kolpingopradinėmokykla.lt, feisbuko paskyroje.

GALERIJA

  • Kolpingo pradinė mokykla – Kauno miesto širdyje
Kolpingo pradinės mokyklos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

prieš

...kelis dešimtmečius Kaune kūrėsi kaip labdaristai ir gavo dykai patalpas Laisvės alėjoje,- buvusią žaislų parduotuvę prie miesto sodo. Atseit, nemokamoms kompiuterinio raštingumo pamokoms. To namo savininkas tebegyveno Sibire, kai pasidomėjo, ar turės kur grįžti, sulaukė paaiškinimo, kad jo turtas naudojamas švietimo tikslais, todėl negrąžinamas. Kažin, ar sulaukė kokios kompensacijos? Tuo tarpu namo likutinė vertė buvo fiksuota O. Kolpingistų švietėjiškam verslui jo jau nebereikėjo. Jie plėtėsi senamiestyje. Privatizavus pastatą Laisvės al. ir kuriant restoraną, padiktuota sąlyga, kad būtų eksploatuojamas šalia esantis viešasis tualetas. Ir kelis metus taip vyko. Bet jau seniai Laisvės al. nebėra nė vienos vietos, kur be kliūčių galėtum "užbėgti". Kavinės ne visos įsileidžia tokiam reikalui, Savivaldybė irgi karantinavosi, tad menkas mokesčių mokėtojas negali pasinaudoti elementariais 21 a. miesto (šviesos ir gerovės) patogumais.

Kristina

Neturit kur pinigų dėti, veskit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS