Korupcija kaltinamo D. Tumyno byla liko neatversta | KaunoDiena.lt

KORUPCIJA KALTINAMO D. TUMYNO BYLA LIKO NEATVERSTA

Buvęs „Kauno švaros“ generalinis direktorius mostelėjo ranka. „Nekalbėsiu“, – po neįvykusio teismo posėdžio Kauno apygardos teisme atšovė Dalius Tumynas.

Į teismo paskirtą posėdį negalėjo atvykti kito kaltinamojo  – Algimanto Tareilio – advokatas. Sekančio posėdžio datą proceso dalyviai suderino tik lapkričio mėnesiui.

Kadangi nesant vieno iš kaltinamųjų advokatui baudžiamosios bylos nagrinėjimas negalimas, tad net nebuvo skelbiamas kaltinamasis aktas šioje korupcijos byloje, kaltinamieji taip pat neturėjo progos atsakyti teisėjui dėl kaltės pripažinimo arba ne.

Maždaug prieš metus Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko kratas Kauno miesto savivaldybės valdomoje miesto ūkio priežiūros ir atliekų tvarkymo bendrovėje „Kauno švara“ ir sulaikė tuometį įmonės generalinį direktorių D.Tumyną.

Taip pat sulaikytas buvo ir privačios bendrovės „Galuotas“ vadovas A.Tareilis.

Po 48 val trukusio sulaikymo vyrai grįžo namo. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūra nesikreipė į teismą dėl kardomosios priemonės keitimo suėmimu.

D.Tumynui buvo pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu užimamomis pareigomis. Galimai neskaidrūs viešieji pirkimai lėmė tai, kad buvęs „Kauno švaros“ vadovas turės progos dažniau užsukti į Kauno apygardos.  

D.Tumynas neteko ir užimamų pareigų. Pradžioje jis buvo nušalintas, vėliau buvo paskirtas naujas miestą tvarkančios įmonės vadovas.

D.Tumynas įtariamas išskirtinių sąlygų sudarymu A.Tareilio vadovaujamai bendrovei dalyvaujant bendrovės „Kauno švara“ rengiamuose viešuosiuose pirkimuose.

Dalius Tumynas/Tomo Raginos nuotr.

Privačios bendrovės vadovas A.Tareilis įtariamas davęs kyšį už išskirtinių sąlygų sudarymą jo vadovaujamai įmonei.

Tyrėjai nurodo, kad siekdamas asmeninės naudos D.Tumynas priėmė iš A.Tareilio traktorių kaip kyšį.

Nustatyta, kad už tai tarpusavio susitikimų bei pokalbių telefonu metu nuo 2017-ųjų sausio iki balandžio 12-osios (tiksliau nenustatytu laiku) D.Tumynas ir A.Tareilis sutarė ir pirmasis po to iš antrojo priėmė daugiau kaip 14 tūkst. eurų vertės traktorių „Kioti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Petras

LABAI LABAI LABAI REIKIA PADIDINTI FINANSAVIMA STT ORGANIZACIJAI SUKURTI PADALINI VIEN GAUDANT KYSININKUS TEISEJUS, ADVOKATUS IR SAVIVALDYBIU AUKSTESNIO RANGO VALDININKUS. SUDARYTI VIEN KORUPCINES BYLAS TIRIANCIU SPECIALIUUJU PROKURORU GRUPE. TADA TVIRTINANT IR PAMATYSIME KAS PRITARS IS SEIMUUNU IR VYRIAISYBES NARIU, O KAS BUS PRIES. ZMONES PAMATYS KURIU NEREIKIA RINKTI IR KURIE PRIKAUSTYTI KORUPCINIU GRANDINIU PRIE GEDOS IR PASMERKIMO STULPUUUU

ranka ranka plauna

vagis vagy maitina--o is vagiu gautais kysiais tunka kysininkai aferiugos teisejai-prokurorai ,advokatai , visi patrijotai laimingi visi Himna giedodami darbuojasi vardan tos lietuvos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS