Kovo viduryje startuoja vaikų registracija į Kauno mokyklas | KaunoDiena.lt

KOVO VIDURYJE STARTUOJA VAIKŲ REGISTRACIJA Į KAUNO MOKYKLAS

Nuo kovo 15 dienos prasidės vaikų registracija į Kauno miesto priešmokyklines ir vidurinio ugdymo programas 2023–2024 metams. Priėmimo į mokyklas tvarka nekinta: kauniečiai turės iki gegužės apsispręsti, kuri ugdymo įstaiga parankiausia jų atžalai. Kaip praneša savivaldybė, patogiausia registruoti internetu.

„Tėveliai turės daugiau kaip du mėnesius susipažinti su mokyklų nuostatomis, papildomomis programomis ir pateikti prašymus. Tad laiko tikrai pakankamai ir skubėti nereikės – ar būsite pirmą dieną pateikęs dokumentus, ar paskutinę – priėmimas vyks pagal nustatytas tvarkas“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Pirmumas teikiamas vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Kauno mieste ir patenka į mokyklai priskirtą teritoriją, arčiausiai ugdymo įstaigos. Vertinant tėvelių prašymus, atsižvelgiama į gyvenamosios vietos deklaravimo datą, vaiko specialiuosius poreikius bei mokykloje jau besimokančius seses ar brolius.

Tėveliai ar globėjai elektroninius prašymus gali paprastai ir patogiai teikti internetu: imokykla.kaunas.lt. 

Kaip įprastai, nuo kovo 15 iki gegužės 31 dienos sistemoje vienas vaikas gali būti registruojamas į dvi miesto  įstaigas. Jeigu tarp pasirinktų ugdymo įstaigų nėra deklaruotai gyvenamajai vietai priskirtosios mokyklos, informacinė sistema ją pridės automatiškai.

Negalint užpildyti prašymo informacinėje sistemoje, jis gali būti pateiktas tiesiogiai pasirinktoje mokykloje, tačiau tai jokio pirmumo nesuteikia.

Esant laisvų vietų į Kauno miesto bendrojo ugdymo įstaigas, bus priimami ir norintieji iš kitų savivaldybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

***

Ugdymo įstaigos turėtų būti vadinamos "ugdyklomis", o ne "mokyklomis". Baigia iš proto išvaryti tas lietuvių kalbos darkymas: jungumas, destinacija, pakomisė, atida, bendrakųra, terminija... ir begalė kitų naujadarų, kurie yra svetimybės mūsų gražiai protėvių kalbai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS