KTU gimnazija vadovo nekeičia | KaunoDiena.lt

KTU GIMNAZIJA VADOVO NEKEIČIA

  • 11

Šią savaitę atrankos komisija išrinko naująjį Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorių (KTUG). Vienos lyderiaujančių Lietuvos gimnazijų vadovu antrai kadencijai paskirtas Tomas Kivaras.

"Tikiuosi sėkmingų ir produktyvių būsimų penkerių metų. Atrankos laikotarpiu jaučiau gimnazijos bendruomenės palaikymą, todėl ir ateityje viliuosi bendruomenės susitelkimo. O po penkerių metų norėčiau džiaugtis pasiektais rezultatais, stipria, toliau lyderiaujančia gimnazija, tvirta jos bendruomene", – teigė T.Kivaras

Jis žada ir toliau ieškoti partnerių tarp verslo ir viešųjų organizacijų, mėginti užmegzti ryšius su užsienio lietuvių mokyklomis.

"Pirmiausia didžiuojuosi gimnazistais. 10 proc. padidėjus mokinių skaičiui, mokinių pasiekimai ir toliau išlieka aukšti: Nacionalinėse olimpiadose ir konkursuose laimėta daugiau kaip 400 prizinių vietų, tarptautinėse olimpiadose virš 50 prizinių vietų, beveik 30 proc. laikomų valstybinių egzaminų įvertinami maksimaliu rezultatu", – teigė T.Kivaras.

Tikiuosi sėkmingų ir produktyvių būsimų penkerių metų.

Anot jo, nuolat didėjant konkurencijai KTU gimnazija vis dar išlieka patraukli – 2015–2020 m. stojamuosiuose egzaminuose į gimnaziją dalyvavo 2 155 mokiniai.

"Be to, išlaikyta aukšta mokytojų kvalifikacija: 58 proc. mokytojų yra diplomuoti magistrai ar mokslų daktarai. Iš ES struktūrinių fondų lėšų gauta 324 tūkst. eurų gimnazijos modernizavimo projekto įgyvendinimui, o 2019 m. rudenį sėkmingai suorganizuota konferencija "Švietimas 5.0", kurią, esant galimybėms, ateityje planuojame organizuoti vėl", – teigė KTUG direktorius.

Per penkerius metus, pasak T.Kivaro, patobulinta priėmimo į gimnaziją tvarka, mokiniams suteikta galimybė ruoštis tarptautiniams užsienio kalbų egzaminams, įrengti gamtos mokslų kabinetai, 40 vietų IT kabinete, atnaujinta biotechnologijų laboratorija ir jos įranga.

"Taip pat bendradarbiaujant su verslu ir KTU sėkmingai veikia sustiprinto IT mokymo klasė, kurią baigė jau 70 mokinių", – sakė jis.

KTU gimnazija veikia jau 30 metų ir užima lyderiaujančią poziciją tarp Lietuvos gimnazijų.

Konkurentų neatsirado

KTUG vadovą rinko KTU gimnazijos direktoriaus atrankos konkurso komisija, kuriai pirmininkavo KTU studijų prorektorius Jonas Čeponis. Komisiją sudarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, KTUG tėvų, pedagogų, soc. partnerių atstovai, taip pat Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos deleguotas asmuo.

KTUG direktoriaus konkurse dalyvavo vienas kandidatas – penkerius metus gimnazijai vadovavęs T.Kivaras. KTU Studijų prorektorius Jonas Čeponis komentuodamas tai įžvelgia dvi priežastis.

"Svarbu paminėti, kad Lietuvoje pastaruoju metu trūksta mokyklų ir gimnazijų vadovų. Tai valstybės politikos klausimas, kuris turi būti sprendžiamas valstybės lygiu", – pastebi J.Čeponis.

Dar viena priežastis, jo nuomone, ta, kad KTU gimnazijos direktoriui keliami aukšti reikalavimai.

"Žinoma, jie nėra aukštesni nei kitų mokyklų vadovams. Tačiau reikšmingas niuansas, kad tai – universitetinė gimnazija, todėl gimnazijos direktoriui reikia sugebėti suderinti ir gimnazijos tikslus formuoti atsižvelgiant ir į KTU, ir į valstybės bendrojo ugdymo politiką", – tikina KTU Studijų prorektorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

esamas kaunietis

viskas gerai su ta KTU gimnazija, bet Burgio vardo nereikia

1laida

Jo, istoja tiek kurie samdo korepetitoriais ktu gimnazijos mokytojus. Mirk is juoko...

Lukka

atsakymas: taip čia ta gimnazija, kur draudimą rūkyti buvo išgrūstas gimnazijos sumanytojas Burgis. Jau amžinatilsį, bylinėjimosi procesas per 6 metus pribaigė žmogų .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS