Kultūros darbuotojų atlyginimai Kaune: kiek didės šiemet? | KaunoDiena.lt

KULTŪROS DARBUOTOJŲ ATLYGINIMAI KAUNE: KIEK DIDĖS ŠIEMET?

Vidutinis kultūros darbuotojo atlyginimas 2018-aisiais Kaune buvo 600 eurų (į rankas), prognozuojamas 2020-aisiais turėtų siekti 764 eurus.

Daugiau nei prieš du metus, rugsėjį, vykusioje protesto akcijoje šalies kultūros sektoriaus darbuotojai reikalavo, kad per trejus metus jų atlyginimai pakiltų 150 eurų. Tuometinė kultūros ministrė L.Ruokytė-Jonsson žadėjo, kad trūkstamų lėšų kultūros darbuotojų atlyginimams didinti bus ieškoma ir savivaldybių biudžetuose. Todėl tų pačių metų pradžioje buvo pasirašytas Memorandumas, kurį drauge su daugiau nei 30-ies savivaldybių vadovais pasirašė ir tuometinis Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Naujienų agentūra ELTA pasidomėjo, kaip sekasi Kauno savivaldybei laikytis po ankstesnių derybų su Kultūros ministerija pasiekto ir Memorandumu patvirtinto susitarimo.

Metams iš valstybės biudžeto kultūros darbuotojų atlyginimams didinti Kauno miesto savivaldybei pažadėta skirti 292 tūkstančius eurų, dar 125 tūkstančius tam pačiam tikslui pridės savivaldybė. Tokie skaičiai bus surašyti į 2020-ųjų Kauno miesto savivaldybės biudžeto plano projekte. Jo svarstymas ir biudžeto patvirtinimas suplanuotas vasario mėnesį.

„2019 metais atlyginimai kultūros darbuotojams padidėjo vidutiniškai apie 66 eurus (į rankas), šiemet jie didinami dar 74 eurais. Tas padidėjimas yra ir dėl bazinio užmokesčio dydžio pasikeitimo didėjimo linkme ir dėl pasikeitusių koeficientų. Tačiau didžiausia atlygio padidėjimo dalis (60 eurų į rankas) susijusi su minimu Memorandumu“, – Eltai paaiškino dabar Kauno miesto mero patarėjas S. Kairys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Onutė

Mokyklų bibliotekininkams Jonavoje jau antrus metus nepadidino. Nustatytė koeficientą 5,1 jei pareigybė A ir didėjo 10 proc. Tai maždaug 5,6.O jei buvo koeficientas didesnis, tai ....

zigmas

Teisingas reikalavimas, o dar teisingesnis pažadėjimas arba jau finansavimas ,juk tai rinkiminiai metai kaip nors prasisuksime iki rinkimų, o po mūsų rinkiminių pažadų tegul moka iš kur nori juk mes kolūkiečių dauguma pagal sovietinį palikimą .Nugyvenęs kolūkį pirmininkas būdavo perkeliamas į turtingesnį ir taip partinis nemokša vadovaudavo ar ne panašu ir su mūsų Skverneliu ir Karbauskiu

Pilietiškas

Tiek, kiek ir bedarbiai gauna :))) - ot kuriame gerovės valstybę. PIRMYN su Skverneliu, Nausėda, kuris dar nesiorientuoja, kur nuves tokia jo kuriama gerovės valstybė, ir kitais dabartiniais veikėjais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS