Kultūros viceministru siūlomas buvęs Kauno meras R. Mikaitis | KaunoDiena.lt

KULTŪROS VICEMINISTRU SIŪLOMAS BUVĘS KAUNO MERAS R. MIKAITIS

Dar vienu kultūros viceministru siūlomas buvęs Kauno meras ir vicemeras, Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis, šiuo metu einantis Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) direktoriaus pareigas.

Kaip BNS sakė kultūros ministras Simonas Kairys, jo ilgametis bendražygis Kauno savivaldybėje R. Mikaitis turėtų būti paskirtas į pareigas sulaukus specialiųjų tarnybų išvados, jis bus atsakingas už kultūros paveldo sritį, kurią prieš daugiau nei dešimtmetį koordinavo ir būdamas Kauno vicemeru.

Pasak S. Kairio, buvusi ministerijos vadovybė kultos paveldo srityje padarė „daug gerų darbų, nukreiptų į strateginį požiūrį, planavimą“, o R. Mikaitis turėtų imtis šių planų realizavimo.

„Su paveldu ir yra ta situacija, kad vis tiek visas veiksmas vyksta savivaldoje, miestuose, kur yra ir visokie teritoriniai padaliniai, ir panašūs dalykai, ir savivaldybėse yra visokių interesų. Tai man buvo svarbu rasti žmogų, kuris turėtų ryšį ir su savivalda, ir pats būtų perėjęs tuos dalykus, matęs, kas yra viešoji nuomonė, kaip konfliktai atsiranda“, – sakė S. Kairys.

Anot jo, R. Mikaitis, būdamas Kauno vicemeru, buvo atsakingas už daug diskusijų sulaukusią Kauno pilies rekonstrukciją, taip pat Pažaislio vienuolyno,  Kauno šv. Jurgio bažnyčios tvarkymą, kitus objektus.

Pats kandidatas į viceministrus sako turintis patirties ir koordinuojant  „Kauno Hanzos dienų“ projektą, skirtą istorinei atminčiai, paveldui. Savo prioritetus ministerijoje jis žada atskleisti, jei bus patvirtintas pareigose.

R. Mikaitis 2003-2019 buvo tarybos narys, 2008-2011 metų kadencijoje kurį laiką buvo meras, dirbo vicemero pareigose. Pastaruosius ketverius metus jis dirba LLAF direktoriumi, 2013-2016 metais vadovavo viešajai įstaigai „Laisvės studijų centras“ – ši įstaiga figūruoja politinės korupcijos tyrime, kaip gavusi 10 tūkst. eurų paramos iš koncerno „MG Baltic“ būtent R. Mikaičio vadovavimo metu. Jis pats byloje apklaustas kaip liudytojas.

„Tyrimas buvo atliktas, jis seniai baigtas, jokių neteisėtų veiksmų niekas nenustatė, tai nemanau, kad čia turėtų būti kliūtis. Bet klausimas turbūt ministrui, kaip jis vertina, jis formuoja komandą“, – teigė R. Mikaitis.

S. Kairys įsitikinęs, kad ši istorija nesutrukdys politikui viceministro pareigose.

„Aš Rimantą gerai pažįstu ir juo pasitikiu. Yra ta istorija, kuriai gal nepelnytai tas toks dėmesys atsirado. Bet iš kitos pusės, ta istorija daug politikų įtraukė vienu ar kitu kampu, ir tie žmonės dalyvauja viešojoje politikoje, ne vien tik iš Liberalų sąjūdžio. Kitaip tariant, žmogus suinteresuotas, kad byla kuo greičiau baigtųsi, yra davęs visus parodymus, ir visi laukiame, kad istorijoje greičiau būtų padėtas taškas“, – sakė S. Kairys.

Į kultūros viceministres taip pat ketinama skirti kadenciją baigiančią Lietuvos kultūros tarybos pirmininkę Daina Urbanavičienė, ministerijos kancleriu turėtų tapti buvęs Lietuvos kino centro vadovas Rolandas Kvietkauskas.

Atstove spaudai taps V. Vitkauskaitė

Kultūros ministro S. Kairio atstove spaudai taps žurnalistė Viktorija Vitkauskaitė, BNS informavo Kultūros ministerija.

Aštuoniolikos metų žurnalistinio darbo patirtį turinti V. Vitkauskaitė pastaruoju metu dirbo žurnalo „IQ Life“ redaktore ir „IQ“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja, buvo Lietuvos žurnalistikos centro ir žiniasklaidos judėjimo „Media 4 Change“ projektų bendraautorė.

V. Vitkauskaitė yra dirbusi dienraštyje „Lietuvos rytas“, radijo stotyje „M-1“, ryšių su visuomene agentūroje „Publicum“, dėsčiusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, moderavusi įvairias diskusijas ir vedusi renginius.

Ji yra baigusi komunikacijos mokslų bakalauro studijas Vilniaus universiteto Žurnalistikos institute, taip pat įgijusi magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijos UNESCO kultūros vadybos ir kultūros politikos katedroje.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Darosi įdomu

Kauno caro klapčiukai eina mums vadovaut. Kodėl jį Kupčinskas atstatydino iš vicemerų? Pasidomėkite, taps įdomu.

Kultūra sutvirtins šis veikėjas

Tik tokie šikanų statytojai ir gali kelt Lietuvos kultūra .

hm

loviažmogiai bunda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS