Laisvės alėja – pilna gyvybės ir judesio: noro džiaugtis saulėtu oru nesumažino net kaitra | KaunoDiena.lt

LAISVĖS ALĖJA – PILNA GYVYBĖS IR JUDESIO: NORO DŽIAUGTIS SAULĖTU ORU NESUMAŽINO NET KAITRA

  • 3

Šeštadienį plieskiant saulei ir termometro stulpeliui kopiant į aukštumas, ne visi kauniečiai slepiasi nuo kaitros namuose. Daugelis jų gaudo saulės spindulius pamėgtoje promenadoje – Laisvės alėjoje.

Birželio 19-osios popietę judesio čia nestigo. Laisvalaikį kiekvienas leido kaip patinka – vieni vaikštinėdami, važinėdami dviračiais, kiti – pavėsio ieškodami po liepomis, ar kavinių skėčiais.

Progos pasidžiaugti lepinančiais saulės spinduliais nepraleido ir  mažieji kauniečiai. Jie žinoma, pasirinko vėsintis centrinio Kauno fontano pursluose.

Šeštadienį žmonių buvo gausu ir Kauno marių paplūdimyje. Budinčių gelbėtojų vadas Pranas Urbelis portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė, kad šis paplūdimys – saugiausias. Tokiu jis tapo po to, kai nuslūgus vandeniui, čia su traktoriumi buvo padarytas nuožulnus krantas į vandenį, kurio gylis iki plūdurų, t. y. apie 25 metrai nuo kranto – apie 1,80 metro.

Šeštadienis prie Kauno marių

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Šiemet nuo gegužės 15-osios, kai gelbėtojai pradėjo budėti šiame, kaip ir Lampėdžių paplūdimyje, kol kas yra tekę padėti grįžti į krantą tik savo jėgas pervertinusiems ir už plūdurų nuplaukusiems paaugliams. Tačiau labai sudėtingų dar nebuvo.

Savaitgalis Laisvės Alėjoje

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Teko Kauno marių paplūdimio gelbėtojams šiemet kviesti vienai paauglei ir greitąją medicinos pagalbą. Ši, atvykusi čia su bendraamžėmis, ant pakrantėje esančių akmenų persipjovė kojos pėdą. Sutvarsčius šią apie 10 cm gylio žaizdą, kraujas sunkėsi ir toliau, todėl nuspręsta apsidrausti ir kviesti medikus.

Ankstesniais metais daugiausiai problemų keldavo dienos metu paplūdimyje girtaujantys asmenys, kurie rinkdavosi grupelėmis ir netrukus – paveikti alkoholio ir saulės kokteilio, tapdavo nenuspėjami. Šiemet kol kas šios problemos nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vika

Pasiziuri i nuotraukas ir galvoji,o kur dingo geles? Laives al.klombose prisodinta menkaverciu krumoksniu ir tai pagrindines miesto gatves "puosmena"? Pasimokytu is kitu miestu ir miesteliu, kaip turi buti vasara apzeldintos gatves,o cia... Niekaip nesuprantu,kas atsitiko. Rase, kad gelynams skirta keliasdesimt tukstanciu euru, o pagrindine gatve - tikra tragedija. Ar Savivaldybes klerkai skaito komentarus?

Vika

O kur geles Laives alejoje? Kazkokiu klaikiu krumoksniu prisodinta po medziais, siaubas. Kas cia per krumai ir nejaugi Laisves aleja - pagrindine miesto gatve, verta tik tokiu "puosmenu"? Ka sau galvoja savivaldybe apie toki atsiprasant pagr.miesto gatves apzeldinima? Kur gelynai, kur grozis? Pasimokintu is Palangos savivaldybes,kaip turi vasara atrodyti miestas,o tuo labiau pagrindine miesto gatve!

Laisves aleja

žmonėms , o ne lytinių iskrypeliu eitynėms ....... valio merijai už kieta stubura

SUSIJUSIOS NAUJIENOS