Laisvės alėjoje per šventę dingusio vaiko mama: nesitikėjom, kad jis nuvažiuos į šoną | KaunoDiena.lt

LAISVĖS ALĖJOJE PER ŠVENTĘ DINGUSIO VAIKO MAMA: NESITIKĖJOM, KAD JIS NUVAŽIUOS Į ŠONĄ

Savaitgalį miesto centre kauniečiai šventė Kauno gimtadienį, į gatves suplūdo masės žmonių. Į šventę atvyko ir kauniečių šeima, tačiau jų planus pasimėgauti šeštadienio vakaru pakeitė 3,5 metų sūnus. Berniukas dviratuku nuvažiavo tolyn, tad net kelias valandas jo teko ieškoti policijos pareigūnams.

Nespėjo pasivyti

Kaunietė Ainė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) portalui kauno.diena.lt pasakojo, į kokį nuotykį leidosi jos sūnus, dar neturintis nei ketverių metų. Moteris tikino, kad į Laisvės alėją ji ir jos šeima atvyko dėl Kauno gimtadienio. Šventinę dieną kaunietei teko padirbėti, tačiau norėjosi, kad mažasis sūnus taip pat pasimėgautų švente. Pavakarę berniukas savo dviratuku tiesiog numynė tolyn, taip dingdamas iš tėvų akiračio.

„Prie „Kaunas 2022“ biuro buvome ir matėme, į kurią pusę jis nuvažiavo. Čia nebuvo taip, kad po kokių dešimt minučių pasigestumėme. Tačiau kadangi Laisvės alėjoje buvo daug žmonių, mes nespėjome paskui jį. Sūnus dviratuku greitas, o mes pėsčiomis ne tokie greiti. Niekas nesitikėjo, kad jis iš Laisvės alėjos galėtų nuvažiuoti į šoną. Kadangi visi vijosi tiesiai, nepastebėjo, kad jis jau nusukęs į kitas gatveles, taip ir prasilenkėme“, – kaip bėgo paskui dviratuku minantį 3,5 metų sūnų, pasakojo kaunietė.

Paklausus, ar neišsigando, jog sūnus dingo iš akiračio, moteris tikino, kad daugiau baimės buvo kai policijos pareigūnai jį rado. „Iš pradžių susisiekėme su policija, paskelbėme paiešką. Tikrai į paieškas įsitraukė labai daug žmonių. Paprašiau, kad ir šauliai pasidairytų, ir kolegos ieškojo, kai kurie net dviračiais iš namų greitai atvažiavo į Laisvės alėją“, – tos lemtingos dienos prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Berniuko kelionė

Ainė pasakojo, kad ir pati ne visai žino, kokiu maršrutu važiavo jos sūnus, nes berniuko pasakojime vis atsiranda naujų detalių. Mažametis tėveliams pasakojo ir apie tai, kaip perėjo gatvę, ir kaip važiavo link Pelėdų kalno, mat tuo keliu jis su šeimos nariais važiavo į šventę.

„Su vaikais sudėtinga, nes kuo daugiau klausinėji, tuo labiau ta istorija nueina nuo tikrosios tiesos, nuklysta į šoną. Bet maršrutą dalinai pavyko atsekti. Ėjome pasivaikščioti Vilniaus gatve, tai jis rodė, kur pasuko, kur laukė prie šviesoforo žalio signalo ir kaip persivedė dviratį. Vakar jau pasakojime atsirado, kad lyg kažkokia teta klausė, kur važiuoja, dar kažkur lydėjo. Bet čia jau nesuprasi, ar tikrai taip buvo. Jis sakė, kad važiavo laukti mamos ant Pelėdų kalno, nes pro ten buvo atvažiavę ir stebėjo oro akrobatų šou. Kelionės tikslą tikrai turėjo“, – apie kelionę, kurią nupasakojo pats berniukas, kalbėjo mama Ainė.

Kaunietei mažasis keliautojas tikino, kad nebuvo išsigandęs, tačiau moteris to taip pat tiksliai nežino, nes ji nežinojo, ar sūnus verkė, kai jį surado policijos pareigūnai, ar tiesiog laukė. Mažylio mama pasakojo, kad sūnus važiuoti dviračiu išmoko visai neseniai. Su šeima jau buvo įveikęs dviračių taką ir iki Kačerginės.

„Kolegos juokavo, kad reikėjo paprašyti pareigūnų, kad link Kačerginės pravažiuotų, nes sūnui ir tas maršrutas jau buvo žinomas. Jis gal tik prieš mėnesį išmoko važiuoti, bet jam labai gerai sekasi. Tai buvo pirmas kartas, kad jis taip nuklystų. Aišku, Laisvės alėjoje mums jį pasivyti sutrukdė minios žmonių. Bet šiaip jis dažniausia važiuodavo iki gatvės, tada apsisukdavo ir grįždavo. O šį kartą jis sakė, kad mama jį paliko, o ne jis mane, todėl jis norėjo pasivyti ir važiavo ieškoti“, – pridūrė kaunietė.

Iš mamos akiračio berniukas išnyko šeštadienį apie 18 val., o pareigūnai jį rado apie 20 val., tad apie dvi valandas teko dairytis apylinkėse ir klausinėti žmonių, galbūt kas nors matė be tėvų dviratuku minantį mažametį. Moteris tikino, kad ir socialiniuose tinkluose žmonės noriai dalijosi informacija.

„Norisi visiems padėkoti, kurie pagelbėjo ieškant. Žmonės ir viešojoje erdvėje labai greitai suragavo ir dalijosi įrašu, ir policijos pareigūnai labai intensyviai ieškojo. Tikrai tos pagalbos iš šalies buvo labai daug“, – padėkojo Ainė.

Nedelsiant suorganizavome papildomas pareigūnų pajėgas, kad vaikas kuo greičiau būtų surastas.

Pareigūnų patirtis

Portalas kauno.diena.lt paprašė ir policijos pareigūnų papasakoti, kaip jiems sekėsi ieškoti dviratuku paklydusio berniuko. Pastarieji labai džiaugėsi, kad šis mažojo kauniečio nuotykis – su laiminga pabaiga.

Neeiliniam įvykiui abejingas neliko ir pats laikinasis Kauno policijos vadovas Elanas Jablonskas, kuris po sėkmingų mažamečio paieškų šia žinia pasidalijo ir socialiniuose tinkluose. Tačiau net praėjus kelioms dienoms po įvykio, pareigūnų vadas sako, kad tokios istorijos įsimena ilgam ir tikisi, kad tai taps gera pamoka kitiems tėveliams.

„Apie neeilinius įvykius policijos budėtojai mus informuoja trumposiomis žinutėmis, todėl šis atvejis man tapo žinomas jau po keleto minučių nuo mamos pagalbos šauksmo. Nedelsiant suorganizavome papildomas pareigūnų pajėgas, kad vaikas kuo greičiau būtų surastas“, – šeštadienio vakarą prisiminė E. Jablonskas.

Elanas Jablonskas

Jis pasakojo, kad pareigūnai į šį įvykį reagavo labai operatyviai, kadangi mažametis, pasiklydęs masiniame renginyje, greičiausiai buvo labai išsigandęs. Nuo dingimo vietos buvo vykdoma koordinuota eilė veiksmų, kas pusvalandį jis pats gaudavo naujausią informaciją apie situaciją.

„Kol keturi ekipažai ieškojo vaiko, kiti operatyviai tikrino miesto centre esančias kameras“, – prisiminė pašnekovas.

„Pats auginu penkių metų dukrytę ir ši istorija mane sujaudino ne tik kaip pareigūną, bet ir tėvą. Sunku įsivaizduoti, ką tuomet jautė vaikelio mama. Norėjosi tik kuo greičiau jai grąžinti paklydusį sūnelį. Labai džiaugiuosi, kad praėjus vos kelioms valandoms nuo pranešimo vaikas buvo rastas netoli Istorinės Prezidentūros, t.y. už maždaug 3-4 kilometrų nuo dingimo vietos“, – detalizavo pareigūnų vadovas ir dar kartą priminė tėvams būti itin budriems, nepaleisti savo atžalų iš akių viešose vietose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

One

Gan įprastas atvejis. Smagu, kad tiek dėmesio skiriama. Nors aišku kad nedings.

Ieva

Visko pasitaiko, bet kaip kiti nebijo viešai įžeidinėt, taigi gali gauti didžiausias baudas, net prieš teismą stot, negi žmonės įstatymų negirdėję.. O tokiems judriems vaikams Gudručio išmanus laikrodis nepamainomas. Mano dukra nebėgioja taip, bet vistiek ramiau su Gudručiu.

Tomas

Gudruti laikrodi su GPS reiketu tokiam padovanoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS