Laisvės gynėjus primins meninė instaliacija iš veidrodžių | KaunoDiena.lt

LAISVĖS GYNĖJUS PRIMINS MENINĖ INSTALIACIJA IŠ VEIDRODŽIŲ

  • 0

Sausio 13 d. istoriškai svarbiose pakaunės vietose vyks simboliniai renginiai, skirti Laisvės gynėjų dienos 30-mečiui.

Renginio režisierė Laima Kalėdaitė sakė, kad šiai progai Babtų ir Samylų kultūros centrų dailininkės sukurs meninę instaliaciją iš veidrodžių, kurie bus saugiai surinkti iš Kauno rajono gyventojų, įstaigų ir bendruomenių.

"Dėl pandemijos ir karantino apribojimų tądien žmonės negalės susiburti ir įprastai paminėti istorinių įvykių. Tačiau vienybės ir laisvės idealai tebelieka labai svarbūs. Veidrodis parodo, kokie esame, todėl ir pasirinkome šį simbolį", – aiškino režisierė.

Prieš 30 metų iš Juragių ir Sitkūnų visam pasauliui buvo transliuojamos žinios apie dramatiškus įvykius Lietuvoje, todėl čia ir vyks svarbiausi minėjimo akcentai.

Tąsa: 1991 m. sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos jėgos struktūroms užėmus Lietuvos televiziją ir radiją Vilniuje, po trumpos tylos radijo eteryje pirmieji prabilo Sitkūnai.

8.15 val. šalia Juragių radijo ir televizijos stoties bei 16 val. prie Sitkūnų radijo stoties skambės "Tautiška giesmė", bus uždegtos atminimo žvakės, pristatytos instaliacijos, Kauno rajono vadovai padės gėlių.

Atsižvelgdama į karantino reikalavimus, Kauno rajono savivaldybė kviečia gyventojus šios atmintinos dienos renginius stebėti namuose: jie bus transliuojami socialiniame tinkle "Facebook".

Sausio 13-ąją minės ir kitos Kauno rajono seniūnijos, tradiciškai prisijungdamos prie pilietinės iniciatyvos "Atmintis gyva, nes liudija". 8 val. seniūnijų įstaigos savo languose dešimčiai minučių uždegs vienybės ir atminimo žvakutes.

GALERIJA

  • Laisvės gynėjus primins meninė instaliacija iš veidrodžių
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS