Laisvės kovotojų auką pagerbti kviečia akcija „Neužmirštuolė“ | KaunoDiena.lt

LAISVĖS KOVOTOJŲ AUKĄ PAGERBTI KVIEČIA AKCIJA „NEUŽMIRŠTUOLĖ“

  • 18

Sausio 12-13 dienomis Kaune vyks akcija „Neužmirštuolių pievos“, kurios tikslas – pagerbti Laisvės kovotojų auką. Į renginį kviečiami visi kauniečiai ir miesto svečiai.

„Neužmirštuolė“ – tai nacionalinė iniciatyva, raginanti visus Lietuvos gyventojus Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti vieningą simbolį – Neužmirštuolės žiedą. 

„Parodykime, kad vertiname Laisvės kovotojų auką, esame dėkingi ir laimingi, kad šiandien galime džiaugtis gyvendami nepriklausomoje Lietuvoje. Prisijunk – įsisek Neužmirštuolę“, – ragina organizatoriai.

„Neužmirštuolių pievos“ akcija – vienas iš renginių, skirtų paminėti Laisvės gynėjų dieną, Sausio 13-ąją. Tradiciškai vykdavęs Vilniuje, šiemet renginys vyks Kaune, kur bus švenčiama Lietuvos laisvė ir formuojama „Neužmirštuolių pieva“ iš žiedų, simbolizuojančių atminimą ir pagarbą tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę.

Programa

Sausio 12 d. 16 val. – Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje bus formuojama „Neužmirštuolių pieva“. Visiems atėjusiems bus parūpinti Neužmirštuolės žiedai. 

Sausio 13 d. 12 val. – Laisvę mylinčių žmonių susibūrimas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungoje (Laisvės al. 39, Kaune), kur Jūsų lauks: Tremtinių choro „Ilgesys“ koncertas, filmo „Lūžis prie Baltijos. Baltijos keliu į nepriklausomybę“ peržiūra, pasidalijimas prisiminimais prie arbatos puodelio.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Tam cha cha cha

Maždaug įsivaizduoju kaip klostytusi įvykis gatvėje, po tokio tavo viešo komentaro.Maždaug išlaikymas iki gyvos galvos iš invalidumo pensijos, gaunamos iš mūsų sumokėtų mokesčių. Žinoma prieš tai dar reiktų įvertint neįkainojamas medikų pastangas, iš maišo mėsos padaryt žmogų, kuris ilgainiui vėl galėtų maigyt klaviatūrą.

T0mas J.

Lietuviškos tautinės patriotinės šventės proga puošiasi masoniškomis neužmirštuolėmis tik tie, kas gėdijasi Trispalvės, Vyčio ir Gedimino stulpų. Gal ir gerai, kad tokius žmones galime lengvai atpažinti. Juk būtų kur kas blogiau, jei jie veiktų užsimaskavę.

"nezabudkė"

kiekviename lietuvio gėlių darželyje augo ir neužmirštuole vadinosi, tad kame bėdos??? Na jei jau gėlė, minint laisvės kovotojų pagerbimo dieną, gali sukelti chaosą valstybėje, tai tiems chaoso rengėjams tikrai "kvankt" :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS