Laisvės paukštis iš 710 tūkst. detalių laukia rudens | KaunoDiena.lt

LAISVĖS PAUKŠTIS IŠ 710 TŪKST. DETALIŲ LAUKIA RUDENS

Dar kovą visi 710 tūkst. lankstinių turėjo tapti viena didžiule gulbe. Ji pradėta lipdyti, bet dėl karantino viską teko atidėti. Laukiama naujų mokslo metų.

Kauno specialioji mokykla Kovo 11-ąjai paminėti buvo sumąsčiusi siekti rekordo. Origami gulbės apimtis galėtų siekti apie 5 metrus, o aukštis – apie du metrus. Šiuo metu sukonstruota tik dalis paukščio.

Kai kurie vaikai įdėjo itin daug darbo. Pavyzdžiui, Edgaras, nuo pernykščio birželio išlankstęs 10 tūkst. detalių, per skaipą auklėtojos klausė, koks paukščio likimas. Kitam mokiniui itin gerai sekėsi formuoti gulbę.

Šiam bendrystės simboliui „Laisvės paukštis“ detales Kauno specialiosios mokyklos bendruomenės iniciatyva, kaip pasakojo mokyklos pradinių klasių mokytojos Jonesa Drumstienė, lankstė daugiau nei 400 moksleivių iš penkių savivaldybių: Kauno, Kaišiadorių, Raseinių, Jonavos, Prienų. Daugiausiai dirbo pradinukai, bet buvo įjungti ir vyresni.

Paukštis pradėtas formuoti tuomet, kai į mokyklą suplaukė detalės. Antrame aukšte tam buvo išskirta klasė. Netrukus susizgribta, kad baigtą kūrinį bus sunkoka iš klasės išnešti. Nei pro duris, nei pro langą netilps. 

Kauno specialiosios mokyklos nuotr.

Paukščio apačią, jau siekusią aštuoniasdešimt centimetrų, su didele kompanija „atplukdė“ į pirmojo aukšto aktų salę. Ten kūrinys ir buvo per karantiną, kurio metu mokykla buvo tuščia. Ten ir vasaros.

„Laisvės paukštis“ yra Kauno specialiosios mokyklos, vykdančios pradinio, pagrindinio, vidurinio ir papildomo ugdymo programas judesio ir padėties sutrikimų turintiesiems moksleiviams, projekto „Augu ir kuriu Lietuvai“ dalis, finansuojamo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir skirto mokinių pilietiškumo, tautiškumo ugdymui.

710 tūkst. lankstinių – ne atsitiktinis skaičius. „Šis simbolis, tai kvietimas emigravusiems piliečiams sugrįžti į Lietuvą ir kurti ateitį kartu. Nuo 1990 m. iki 2019 m. sausio 1 d. iš Lietuvos jau emigravo apie 710 tūkst. gyventojų“, – skelbia projekto iniciatoriai.

Per karantiną pamokos ir kiti užsiėmimai Kauno specialiojoje mokykloje nevyko. Viskas vyko nuotoliniu būdu.

Pernai prieš Velykas Kauno specialiojoje mokykloje pasiektas didžiausios verbos rekordas. 12,2 m aukščio gražuolė buvo surišta iš džiovintų augalų, surinktų Kauno specialiosios mokyklos, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos, Kalvarijos gimnazijos, Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos mokinių.

GALERIJA

  • Laisvės paukštis iš 710 tūkst. detalių laukia rudens
  • Laisvės paukštis iš 710 tūkst. detalių laukia rudens
  • Laisvės paukštis iš 710 tūkst. detalių laukia rudens
Kauno specialiosios mokyklos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Laisvė

Laisvės pliažas, laisvės paukštis, penkios laisvės kilpos Vilniui... Kaip mes išlaisvėjom!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS